Starý zesilovač MV3 Vermona
Pravidla fóra
Re: Starý zesilovač MV3 Vermona
Díky za odpověď. Trochu jsem koukal po těch RFT l 3060 PB i l 3401, ale k sehnání moc nejsou. Zkusim pana Husáka. Co nějaká jiná vhodná alternativa.... něco mezi RFT l 3060 a ARO 814
?
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Je toho moře. Hledej, zkoušej... Nebo vyber z nabídky Teda Webera.
- fixja
- last.fm: http://www.last.fm/user/predatorjf
- Bandzone: http://bandzone.cz/letrourou
No, byla to chvilka, trošku delší chvilka, ale vyplatilo se. Už je konečně doma a má za sebou i testování ve zkušebně, i na podiu. A musím říct, že je to přesně to, co jsem čekal. Pro mě myslím ideální zesilovač, jen si ještě musím sehnat nějaký line selector a novou kytaru a bude to ideální. Krásně si rozumí s Tubescreamerem a jde z něj nepřeberně velká škála zvuků.arcilucifer píše:Tak jak? už máš ten zesilovač školních rozhlasů doma?
Ještě řeším reprák. Zrovna jsem narazil na tohle: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum - akorát je to z druhého konce republiky a nevím jestli je zrovna dobré kupovat takhle starou věc, o které nemám nejmenší ponětí na blind. Prodávající říkal, že by nebyl problém ho vrátit, ale zase nemám na to platit jen tak 1000 za poštu. Co myslíte?
A jak je na tom vlastně tenhle reprák - vydrží nápor z Vermony? Teď jsem na to hrál na box 4x12 a bylo to nahlas jako blázen. Trošku mám strach, že by to takovýhle jeden repráček neutáhl a dva tisíce by byla zase v háji.
- mirostrat
- Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
- Kontaktovat uživatele:
počkaj na mmjuz -a ,on ti určite dobre poradí ,a za mna aspon si to rezervuj ,cena je výborná , a to je origo reprák k tomu zosiku ,no toto
, a ked neni poškodený neni o čom ber a zosik má 6 ohmov aj repro 6 , no super ,pekná zostavička to bude a velmi zachovalá je tá kisńa , jak nová ,ja som v mojich začiatkoch na takéto repráky hrával a všetky som ich odpálil , no nehral som na MV3 a tlačil som do nich aj MONO 50, neni tu smail debila 
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Taky se mi tento zesilovač právě dostal do rukou. Chystám se ho trochu renovovat a používat na hudbu v rozmezí jazzu, bluesu a rocknrollu. Nejspíše dojde i na nějaké úpravy zapojení v předzesilovači, ale co mě nejvíce zaujalo je zapojení invertoru jen s jednou triodou.
http://obrazki.elektroda.net/58_1198617538.jpg
V tomto článku na druhé straně uprostřed:
http://www.revoco.cz/data/tests/Elektro ... 7-2000.pdf
jsem se dočetl, že takto zapojený invertor neprodukuje dokonale symetrický signál. Naopak zapojení se dvěma triodami, které se používá snad ve všech dnešních kytarových zesilovačích má signál lépe-symetrický a proto je vhodnější. Článek se ale zabývá hifi zesilovači a dnešní 100W metalové koncové stupně jsou spíše taky hifi, protože jedou na zlomek výkonu a zvuk vzniká v preampu. Zajímají mě vaše subjektivní názory a zkušenosti s vlivem těchto "nedokonalých" invertorů na čistý zvuk, na zkreslení konce, na životnost, apod.
edit: Taky můžete připojit svůj názor na EF86 v preampu pro kytaru
http://obrazki.elektroda.net/58_1198617538.jpg
V tomto článku na druhé straně uprostřed:
http://www.revoco.cz/data/tests/Elektro ... 7-2000.pdf
jsem se dočetl, že takto zapojený invertor neprodukuje dokonale symetrický signál. Naopak zapojení se dvěma triodami, které se používá snad ve všech dnešních kytarových zesilovačích má signál lépe-symetrický a proto je vhodnější. Článek se ale zabývá hifi zesilovači a dnešní 100W metalové koncové stupně jsou spíše taky hifi, protože jedou na zlomek výkonu a zvuk vzniká v preampu. Zajímají mě vaše subjektivní názory a zkušenosti s vlivem těchto "nedokonalých" invertorů na čistý zvuk, na zkreslení konce, na životnost, apod.
edit: Taky můžete připojit svůj názor na EF86 v preampu pro kytaru
Pozdrav všem, simiruzi jednolampový fázový invertor tohoto typu se nazývá katodyn a jeho největším "nedostatkem" není nějaké nelíbivé zkreslení, ale malé zesílení. Pro konec s EL84, které potřebují pro plné vybuzení cca třetinové nf napětí než např. EL34 je tento invertor naprosto v pohodě.
Viz.: http://www.valvewizard.co.uk/cathodyne.html
Tady soudruzi z NDR chybu neudělali
. Invertor typu Long tail pair by byl v tomto případě zbytečný "přepych".
A co se týká pentody EF86 v preampu, můžeš být taky v klidu, zvuk má sice (hlavně při přebuzení) jinou barvu (taky zajímavou) než při použití obvyklejší triody, ale když ji dává do preampu i Matchless...
Viz.: http://www.valvewizard.co.uk/cathodyne.html
Tady soudruzi z NDR chybu neudělali
A co se týká pentody EF86 v preampu, můžeš být taky v klidu, zvuk má sice (hlavně při přebuzení) jinou barvu (taky zajímavou) než při použití obvyklejší triody, ale když ji dává do preampu i Matchless...
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
katodyn jsem udelal do 2 zesilovacu, ktery maji 6v6 v konci a zadny problem tam nevidim, teda spise neslysim. BTW katodynovej invertor treba pouziva vht/fryette nebo orange, stary fender zesilovace.
co se tyce te symetrie vystupniho signalu, valve wizard to vidi lehce jinak
co se tyce te symetrie vystupniho signalu, valve wizard to vidi lehce jinak
The main drawback of the cathodyne is that its gain is limited to slightly less than unity to each output. However, when preceded by a typical gain stage the combination will provide about twice the overall gain of a long tailed-pair using the same valves, usually with better overall balance too.
Osobně si nemyslím, že má smysl honit se za nějak přehnanou symetrií PI, běžně postačí taková, aby došlo k plnému vybuzení obou koncových lamp. Kdyby se výstupák nepostaral o téměř "zrušení" 2. harmonické, mohlo by to být zvukově dost zajímavé s nesymetrickým PI.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
Díky za osvícení, trioda navíc se hodí
Nedostatečné vybuzení výkonových lamp by mohla pomoct řešit ECC82, pro tento případ lépe ECC832, až budu mít přebytečnou, zkusím co to udělá. Na EF86 jsem se ptal, protože jsem z ní docela nadšený, ale používá ji snad je Hladík, dočet jsem se i "že se na kytaru nehodí"
. Naopak kanál s ECC83 mi u MV3 nepřipadá povedený.
Když jsi zmínil matchless, zkusím zapojit post PI master a možná zkusím i ten obvod CUT z obrázku dole. Předpokládám, že katodyn nemá na tyto obvody žádný vliv ... ?
http://theoctave.home.comcast.net/~theo ... _color.gif
Když jsi zmínil matchless, zkusím zapojit post PI master a možná zkusím i ten obvod CUT z obrázku dole. Předpokládám, že katodyn nemá na tyto obvody žádný vliv ... ?
http://theoctave.home.comcast.net/~theo ... _color.gif
Nazývat těch pár keců osvícením je přehnané
. Ještě mám potřebu dodat, že MV3 je z doby, kdy téměř všechny zesilovače vyráběné ve východním bloku sloužily hlavně k ozvučování plamenných projevů různých soudruhů a pro "nástroje západní diverze" jako elektrické kytary se s nimi nepočítalo byť některé měly v názvu "music". Zesilovaly hezky lineárně akustické pásmo a při přebuzení z nich moc pěkný zvuk nelezl. Taky se MV3 uchytila spíš u basistů než u kytaristů. Jestli se EF86 do kytarového preampu hodí nebo ne je věc názoru. Je to ovšem vynikající antimikrofonická elektronka, která udělá jako vstupní elektronka (u které se nepředpokládá přebuzení) dobrou službu i v kytarovém zesilovači. Jinak laborovat s tím můžeš libovolně, katodyn na to nemá žádný vliv, jen nezapomeň počítat s tím, že jeho zesílení je narozdíl od LTP menší než 1. Přibližně ale můžeš s jedničkou počítat, chyba bude minimální. Ať se daří z něj něco stvořit, jako základ na domácí cvičítko je perfektní.
Vzhledem k tomu, že EF86 se používá na vstupu některých Vox AC30/15 (což považuju za jeden ze tří nejlepších rockových zesilovačů vůbec) tak ten kdo tvrdí, že se EF86 na kytaru nehodí je asi hodně na palici...
Do Mesy Recto bych ji asi necpal...
Do Mesy Recto bych ji asi necpal...
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
- Alternátor
Teď jen hypoteticky, jaká je pravděpodobná změna zvuku, pokud EF86 narveš jako vstupní elektronku?
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Napadlo mě zkusit ty zvuky zkombinovat, stejně jako Plexi čtyřdíra při propojení vstupů umožňovala míchat zvuk dvou různě zapojených vstupních triod (nikdy jsem na to nehrál, ale podle schématu to tak určitě fungovalo).
Zapojil bych jednu triodu s malým vazebním kondenzátorem 500p (jako to má zmíněná AC30 na Bright kanále nebo i Matchless DC30), k ní paralelně druhou zapojenou Marshallovsky a k tomu ještě paralelně EF86 zapojenou cca jako Matchless. Každý ten "kanál" bude mít svůj gain pot takže si budu moct namíchat od každého kolik budu chtít. Pak půjde docela dobře odpovědět na Alternátorovu otázku. Mohl by to být hodně variabilní aparát na staré zvuky. I když zkreslení z toho poleze taky, když dám všechny tři gainy na plno
. Hlasitost budu regulovat post PI MV. Dole máte nákres, co vy na to?
Zapojil bych jednu triodu s malým vazebním kondenzátorem 500p (jako to má zmíněná AC30 na Bright kanále nebo i Matchless DC30), k ní paralelně druhou zapojenou Marshallovsky a k tomu ještě paralelně EF86 zapojenou cca jako Matchless. Každý ten "kanál" bude mít svůj gain pot takže si budu moct namíchat od každého kolik budu chtít. Pak půjde docela dobře odpovědět na Alternátorovu otázku. Mohl by to být hodně variabilní aparát na staré zvuky. I když zkreslení z toho poleze taky, když dám všechny tři gainy na plno
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Stavěl jsem preamp kde bylo míchání signálů z prvních dvou triod stejně a vše fungovalo, takže nevidim důvod proč by u tebe nemělo
Jak jsi výše zmiňoval ten Cut potenciometr (zapojený za PI) tak přesně takhle má dělanou tonovou clonu Orange Tiny terror, mimochodem má i PPIMV. Takže vše co jsis vybral by mělo být v pohodě funkční
Jak jsi výše zmiňoval ten Cut potenciometr (zapojený za PI) tak přesně takhle má dělanou tonovou clonu Orange Tiny terror, mimochodem má i PPIMV. Takže vše co jsis vybral by mělo být v pohodě funkční
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
EF86 má třeba řada Heritage od Voxe. Jednu AC30 mám doma. EF86 je fajn, ale nehledal bych tam nějaký extra šílené rozdíly ve zvuku. Myslím, že by asi 99,99% lidí nezaznamenalo, že to je něco naprosto jiného než zvuk ECC83 a nezačali by se sami od sebe ptát, co je za tím jiným, rozdílným zvukem. Samozřejmě každý kanál hraje úplně jinak, ale jen o EF86 to není.
Jinak nechápu tu zmínku o tom, že je to antimikrofonická lampa. Nikdy jsem totiž nezažil mikrofoničtější lampu (EF86 jsem měl doma asi 20 - od nové produkce přes staré Tesly, Dario Mniwatt atd.), do komba je velký problém najít něco, co by neblblo - dobrá byla tak jedna ze tří a do roku bylo většinou po ní. Podobný problém mají snad všichni uživatelé těchto lamp v kombech... Za můj kamarádšoft s AC30 jsem ještě něměnil ani jednu ECC83 vyjma té v PI, EF86 jsem už stačil totálně zničit asi 5 kousků. Fajn je třeba ta zmíněná Tesla, ta mi drží už docela dlouho, problém nebyl asi s továrním Sovtekem (nebo EHX nebo co to bylo), ale asi to bylo kus od kusu, protože spousta amíků plivala na řadu Heritage špínu kvůli tomu, že jim ten čínský krám blbne a ona za to mohla z 99% špatná (super-mikrofonická) EF86. Proto imho taky Vox přestal s touhle lampou experimentovat a v nové Handwired řadě už není... Nerad bych se pletl, ale myslím, že první Voxy někdy v konci padesátek nebo počátku šedesátek kvalitou neuspěly právě kvůli nezvladatelné EF86 a přecházelo se proto na preamp s ECC83, který byl "stabilnější". To, že je tahle lampa anti-mikrofonní bych teda asi netvrdil, padesát let historie ukazuje pravý opak...
Dnes už EF86 tak vzácná není. V USA se seká hodně klonů AC15 a AC4, používal ji hodně jak Matchless, tak Bad Cat, dnes už i Morgan a tuna dalších výrobců. Upravují se i klasiky jako třeba 1974x od Marchallu s EF86 preampem atd., těch zesíků je dnes už opravdu velká spousta.
Jinak nechápu tu zmínku o tom, že je to antimikrofonická lampa. Nikdy jsem totiž nezažil mikrofoničtější lampu (EF86 jsem měl doma asi 20 - od nové produkce přes staré Tesly, Dario Mniwatt atd.), do komba je velký problém najít něco, co by neblblo - dobrá byla tak jedna ze tří a do roku bylo většinou po ní. Podobný problém mají snad všichni uživatelé těchto lamp v kombech... Za můj kamarádšoft s AC30 jsem ještě něměnil ani jednu ECC83 vyjma té v PI, EF86 jsem už stačil totálně zničit asi 5 kousků. Fajn je třeba ta zmíněná Tesla, ta mi drží už docela dlouho, problém nebyl asi s továrním Sovtekem (nebo EHX nebo co to bylo), ale asi to bylo kus od kusu, protože spousta amíků plivala na řadu Heritage špínu kvůli tomu, že jim ten čínský krám blbne a ona za to mohla z 99% špatná (super-mikrofonická) EF86. Proto imho taky Vox přestal s touhle lampou experimentovat a v nové Handwired řadě už není... Nerad bych se pletl, ale myslím, že první Voxy někdy v konci padesátek nebo počátku šedesátek kvalitou neuspěly právě kvůli nezvladatelné EF86 a přecházelo se proto na preamp s ECC83, který byl "stabilnější". To, že je tahle lampa anti-mikrofonní bych teda asi netvrdil, padesát let historie ukazuje pravý opak...
Dnes už EF86 tak vzácná není. V USA se seká hodně klonů AC15 a AC4, používal ji hodně jak Matchless, tak Bad Cat, dnes už i Morgan a tuna dalších výrobců. Upravují se i klasiky jako třeba 1974x od Marchallu s EF86 preampem atd., těch zesíků je dnes už opravdu velká spousta.
EF 86 rozhodně není antimikrofonní. Je to vf pentoda a jako k takové je k ní třeba přistupovat. Je kua citlivá na jakékoli mechanické vlivy a rozhodně špatně je snáší v "teplém" stavu.
Nevím, proč by měla "špatně" kreslit. Zkreslení má při přebuzení pěkné a teplé. Akorát je zatraceně důležité, jak se zapojí, tedy která mřížka kam a s jakým předpětím. Možná proto se moc nepoužívá. Není rozhodně blbuvzdorná (jako dvojitá trioda ECC 83/86, kde jediné co řešíte je předpětí na mřížce). Skvělým a lépe hrajícím ekvivalentem je EF 22, akorát ji musíte vrazit do stejné patice jako EL 34. A pokud jde o starší verzi dvojité triody v klíčové patici dá se použít pokud seženete ECC 23.
EDIT: Ještě bych možná od otce mohl zajistit kufřík lamp RV 12, nikdy nepoužitých. Ty se za války používaly v německých tankových a letadlových vysílačkách a přežijí všechno... Po válce se prodávaly v obchodech válečných přebytků po koruně a pokud vím, u otce na baráku jich pár desítek a možná stovek leží... a jsou to vf pentody, zesílené a odolné. Akorát žhavení mají na 12 V z aku, pokud si to po téměř třiceti letech dobře pamatuju.
Nevím, proč by měla "špatně" kreslit. Zkreslení má při přebuzení pěkné a teplé. Akorát je zatraceně důležité, jak se zapojí, tedy která mřížka kam a s jakým předpětím. Možná proto se moc nepoužívá. Není rozhodně blbuvzdorná (jako dvojitá trioda ECC 83/86, kde jediné co řešíte je předpětí na mřížce). Skvělým a lépe hrajícím ekvivalentem je EF 22, akorát ji musíte vrazit do stejné patice jako EL 34. A pokud jde o starší verzi dvojité triody v klíčové patici dá se použít pokud seženete ECC 23.
EDIT: Ještě bych možná od otce mohl zajistit kufřík lamp RV 12, nikdy nepoužitých. Ty se za války používaly v německých tankových a letadlových vysílačkách a přežijí všechno... Po válce se prodávaly v obchodech válečných přebytků po koruně a pokud vím, u otce na baráku jich pár desítek a možná stovek leží... a jsou to vf pentody, zesílené a odolné. Akorát žhavení mají na 12 V z aku, pokud si to po téměř třiceti letech dobře pamatuju.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Tak už mi to nějakou dobu chodí a jsem z toho nadšený.
Kanál s EF zní plně, je to svébytný zvuk, který "nepotřebuje" ostatní kapelu. Při větším zkreslení se mi už ale nelíbí. ECC kanály jsou jakoby sterilnější, líp se proříznou kapelou. Vox kanál mám nejradši naplno, výšky krásně kreslí a basy neduní. Marshall kanál nezní jako marshall... asi to chce převázat ten poslední odpor, aby to mělo to středové zkreslení, ještě si s tím pohraju.
Ten PPI MV podle Matchlesu moc nefungoval, lepší je stereo pot a zapojit jako klasické gain poty proti zemi.
Moderní zvuky z toho nelezou, ani to nebyl účel. Úplně čistý zvuk z toho s rockovou kapelou nedostanu (12W), což mě překvapilo, protože s 20W 6V6 koncem mám čistý i s rezervou.
Vermona MV3 byly nejlépe utracené peníze, co jsem do muziky vrazil!!!
Kanál s EF zní plně, je to svébytný zvuk, který "nepotřebuje" ostatní kapelu. Při větším zkreslení se mi už ale nelíbí. ECC kanály jsou jakoby sterilnější, líp se proříznou kapelou. Vox kanál mám nejradši naplno, výšky krásně kreslí a basy neduní. Marshall kanál nezní jako marshall... asi to chce převázat ten poslední odpor, aby to mělo to středové zkreslení, ještě si s tím pohraju.
Ten PPI MV podle Matchlesu moc nefungoval, lepší je stereo pot a zapojit jako klasické gain poty proti zemi.
Moderní zvuky z toho nelezou, ani to nebyl účel. Úplně čistý zvuk z toho s rockovou kapelou nedostanu (12W), což mě překvapilo, protože s 20W 6V6 koncem mám čistý i s rezervou.
Vermona MV3 byly nejlépe utracené peníze, co jsem do muziky vrazil!!!
PPI MV podle Matchless je naprd, je to ale klasický způsob jak zprznit (vlastně ztlumit) zvuk, určitě to nedávám na vinu Sampsonovi a kolektivu. Stereo pot je určitě lepší způsob a vlastně je doporučován i v klonech xC-30 apod. Nějaký nový (a prý extrémně převratný) master volume "vynalezli" u Bad Catu, tak jsem zvědavý, co to bude. Z emerických butik mám ale stále větší pocit nafouklé bubliny, kdy si každý neschopný amp designer, kterýho nevzali ani u Hanser Group otevře super nacionální emerický butique aparátový studio a láduje pak 50 let starý schémata jak na běžícím pásu pod heslem "Vše přefiltrovat!" a do 15W aparátu dát stejný trafa jako do 100W, aby ten zvuk byl pak pěkně tvrdej a nepřirozenej...
Ale zpět k EF86. Setkávám se s ní poměrně často v mém Vox Heritage a musím říct, že by prostě 99,9% kytaristů nepoznalo, že nehraju přes ECC83. Ten zvuk je jiný, ale netroufám si tvrdit, že je to jen kvůli té lampě, záleží prostě na zapojení, když se buu hodně snažit, tak stejný zvuk vyladím na Top Boost kanálu a i změna kabelu k kytaře bude pro mě větší zvukový rozdíl než kanál Top Boost v porovnání s EF86...
Ale zpět k EF86. Setkávám se s ní poměrně často v mém Vox Heritage a musím říct, že by prostě 99,9% kytaristů nepoznalo, že nehraju přes ECC83. Ten zvuk je jiný, ale netroufám si tvrdit, že je to jen kvůli té lampě, záleží prostě na zapojení, když se buu hodně snažit, tak stejný zvuk vyladím na Top Boost kanálu a i změna kabelu k kytaře bude pro mě větší zvukový rozdíl než kanál Top Boost v porovnání s EF86...
natacim ted celou desku na temer na max ohulenou Vermonu MV2 po mirnem tuningu (lepsi filtracni kondy, jacky na vstupech i vystupech) a jsem ze zvuku tohoto "topinkovace" nadsen. doporucil by prosim nejaky mistni znalec techto predpotopnich nadher neco podobneho-snaze sehnatelneho? jak je na tom zvukove MV2 vs MV3 ? strat+MXR Microamp + 1960AV + t-bone paskac/57 = moje radost 
Zdar, ačkoliv nejsem tak přetížený sebevědomím abych se pasoval na místního znalce těchto nádher. Předpotopní bych je nenazval. Osobní zkušenost mám pouze s MV3, na kterou hrál jeden zpřízněný basák.
Porovnáním schemat bych řekl, že MV2 ač je vývojově starší, je pro kytaru vhodnější než MV3. Hlavní rozdíly jsou: MV2 má lampový usměrňovač (EZ81), MV3 polovodičový. Předzesilovač MV2 má blíž k topologii dnes používaných předzesilovačů než MV3 taky neobsahuje pentodu EF86. MV2 taky nemá neg. zp. vazbu ze sekundáru výstupáku, což může být pro kytaru taky přednost. Z toho mi vyplývá, že MV3 pro basu, zpěv, klávesy. A MV2 pro kytaru i když byl původně dodáván k východoněmeckým klávesám Ionika. Z dnes dostupných siličů se tomu nejvíc podobají asi Vox AC10 a AC15.
Porovnáním schemat bych řekl, že MV2 ač je vývojově starší, je pro kytaru vhodnější než MV3. Hlavní rozdíly jsou: MV2 má lampový usměrňovač (EZ81), MV3 polovodičový. Předzesilovač MV2 má blíž k topologii dnes používaných předzesilovačů než MV3 taky neobsahuje pentodu EF86. MV2 taky nemá neg. zp. vazbu ze sekundáru výstupáku, což může být pro kytaru taky přednost. Z toho mi vyplývá, že MV3 pro basu, zpěv, klávesy. A MV2 pro kytaru i když byl původně dodáván k východoněmeckým klávesám Ionika. Z dnes dostupných siličů se tomu nejvíc podobají asi Vox AC10 a AC15.