Pasivní Reprobedny + zesilovač na školní akce

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
mrazekthom

Pasivní Reprobedny + zesilovač na školní akce

Příspěvek od mrazekthom »

Dobrý den,
potřeboval bych poradit ohledně koupi 2 reprobeden + zesilovač s výkonem okolo 2x250W/8 Ohmů.

Budu kupovat celé ozvučení a zatím mám vybraný mixpult:
http://www.muziker.cz/studio-podium/mix ... X-1204-USB

dále jsem předběžně vybral tento zesilovač (nevím jestli je to úplně dobrá volby, takže si nechám klidně poradit):
http://www.muziker.cz/studio-podium/zes ... r-EPQ-1200

reprobedny jsem měl vybrané ale podle toho co jsem slyšel tak váhám:
http://www.muziker.cz/studio-podium/rep ... OFESSIONAL

Nejčastěji se bude používat v tělocvičně a na velkém školním hřišti.
Převážně budou na mluvené slovo a pouštění písniček (zpívat se bude jen občas).

Orientační ceny, do kterých bych se rád dostal, pokud bude o trochu dražší nevadí:
Reprobedny: 2 x 7 000,-kč
zesilovač: 7 000,-kč
no a mix - pokud by byl nějaký lepší nebránil bych se změně, ale byl bych rád kdyby měl USB konektor.

Předem děkuji za odpovědi.
zzbar
Rádce

Re: Pasivní Reprobedny + zesilovač na školní akce

Příspěvek od zzbar »

Pokud jde o ty bedny, tak ty zcela jistě nebudou stačit. 96dB je žalostně málo a jednalo by se v podstatě jen o velmi jemné "přizvučování".
Pokud je tedy rozpočet 28K, neváhal bych a šel do aktivních beden. Např. RCF ART712A mkii, k tomu dva stojany a jsi na těch 28 tisících.
http://www.audiotek.cz/product-53027-rcf-art-712-a-mk2
Nemusíš řešit zesilovač, propojíš to XLR kabelem z mixu, jedním kabelem do zdi a hraješ. Výkonová rezerva tam je, takže se nemusíš bát vazby i v tělocvičně (resp. půjdou do vazby mnohem později). A také venku to udělá slušnou práci. Sice né moc do daleka, bo je tam 1" výškáš....
Rozhodně je to tisíckrát lepší varianta, než to bastlit ze šmejdů.
A mix? Na ten je kolik?
Mikrofony jsou jaké?
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Ja bych se u mixu jeste zeptal, k cemuze tam ma byt to USB ... pokud ctu "mluvene slovo, pisnicky, obcas zpev", tak se mi USB moc dulezite nezda...
Jaris
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jaris »

Máš nějaký konkrétní důvod proč použít pasiv + zesík? I já si myslim, že na zvučení akcí co popisuješ by byly lepší aktivní bedny. Co třeba tohle Electro-Voice ZxA1-90B. Do rozpočtu se vejdeš a je to malinká lehounká bedna, která hraje jako víno.
Yamaha LS9, MT18SUB, QSC, Kobble + plná dodávky krámů a k tomu světla
mrazekthom

Pasivní bedny + zesilovač se mi ze začátku jevilo jako lepší řešení, ale jak to tu čtu tak asi půjdu do aktivních, jen nevím jak nějak inteligentně řešit napájení. Existuje nějaký kabel ve kterém je zvuk i napájecí kabel? Nevím jestly by se to náhodou vzájemně nerušilo. No a dva kabely tahat cca 20 - 30 m se mi nezdá moc dobré řešení.

K tomu mixu s USB: umožňuje přehrávat hudbu z PC a dokáže i nahrávat, takže se dá použít na více věci. Ale kdyby byl nějaký mix s cenou tak do 5 000,- Kč.

Mikrofony ještě nemám vybrané, ale co jsem se tak zatím díval tak se mi zamlouvali tyto:
http://www.muziker.cz/studio-podium/bez ... ing-EW-113
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Pasivni/aktivni si asi musis rozmyslet sam. Sice mas kabel k bedne navic, ale zase uplne odpada manipulace se zesilovacem... navic se vetsinou da vzit jedna bedna a mikrofon, a je vyreseno mluvene slovo...

Ke kabelum: Signal jde z mixu do bedny symetrickym vedenim vetsinou, takze ruseni se bat moc nemusis.

A k tomu USB: ano, USB umoznuje prehravat a nahravat ... jestli je to nejaky velky kvalitativni rozdil oproti beznemu pripojeni audiokabelem do zvukovky (uvazuju ted v mezich toho, ze se bude prehravat v telocvicne a venku, a nahravat (dejme tomu) neco z bezdratoveho mikrofonu), aby to stalo za to omezeni, ze mix musi USB mit. Navic to stejne neresi prehravanani z kapesnich prehravacu, mobilu... atd... Ale to si taky muzes promyslet sam, tohle je jen takova poznamka.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Ano, kabely existují. Např. http://www.audiotek.cz/kabely-prislusen ... eci-kabely
Ale zdá se mi to zbytečné. Jak píše Paris, s klasickým sym. kabelem problém nebude. Jestli táhneš jeden tlustý (pasiv), nebo dva (aktiv), to už je jedno.
Usb bych ve tvém případě také nebral jako prioritu.

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
mrazekthom

Ohledně k těm kabelům je obecně lepší mít dva kabely samostatně, a nebo mít 2v1?

A ještě k těm bednám nebylo by nějaké levnější řešení? Ta cena nahoře byla myšlena 14 000,- za obě, ne za jednu. Jestli je nějaká možnost tak kolem 22 000,- za obě byl bych rád kdyby jste poradili.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

mrazekthom píše:Ohledně k těm kabelům je obecně lepší mít dva kabely samostatně, a nebo mít 2v1?
Obecně to vliv nemá žádný. Pouze když to rozbaluješ 3x týdně, tak ti to šetří čas.
Jinak jsi psal, že to chceš tahat 30m ke každé bedně. Takže nebudeš u pódia, ale někde na place?
V tom případě bych pořídil malý párák.
mrazekthom píše:Ta cena nahoře byla myšlena 14 000,- za obě, ne za jednu. Jestli je nějaká možnost tak kolem 22 000
Nějak tomu nerozumím - vždyť jsi ušetřil za zesilovač, takže ti fakt zbývá 28tis. Nebo su blbý?
Pokud je tedy rozpočet 22k, tak jdi do ART 310A, nebo 312A. Podle toho kde a jakou uhádáš slevu.

a spousta No name...
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

No,koukám že je tady matematický oříšek,sečíst cca 3x6t. :lol:
Proč by to měla být špatná volba? Náš kytarista má cca.10let Behringera hlavu a bednu 4x12 a nikdy problém neměl!!! Řešíme to samý na zpěv do zkušebny,protože ta naše hystorická Tesla už víc šumí a brumí,než hraje...
Potřebujeme jenom koncák a tenhle se mi teda líbí.
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

necibici píše:No,koukám že je tady matematický oříšek,sečíst cca 3x6t.
Máš recht čoveče. Nějak jsem to domotal. Tři krát sedm dvacet jedna, roztáhněte slečno stehna, to jsme se učili už myslím ve třetí třídě...
Já jsem netvrdil, že bude mít problémy technické. Ale že díky parametrům té bedny to nebude hrát (slabý výkon, ubohá citlivost...). Ve finále by to musel tavit nadoraz a výsledek by byl dvojí. Buď odpálené měniče, nebo neposlouchatelný zvuk (spíše chrapot). Anebo obojí v obráceném pořadí rychle za sebou.
Za stejné peníze by měl o několik tříd lepší aparát.
Kombo hodnotit nedokážu, neslyšel jsem ho (nebo hlavu + box). Nejsem přes kytary. Vzpomínám, kdy naposledy jsem někoho viděl na pódiu s Behringerovým kombem. Asi spíš nikdy. Takže můj ubohý mozek, který neumí malou násobilku mi vyhodnotil, že to nebudou žádné zázraky.
Od Behringera mám DI-box, nějaký eq, ale bednu bych si nekoupil. No ale nebavme se o značce...

a spousta No name...
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Já bych doporučil tenhle zesík,má dostatečnou výkonovou rezervu a se zkušeností s kytarovou hlavou,kdy v klubu měli špatnou šňůru a cca.10min šla do zkratu a po zahřátí na zvýšenou teplotu šlapala dál bych se Behringera nebál a za ty prachy.. 8)
http://www.muziker.cz/studio-podium/zes ... -EUROPOWER
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“