zapojení snímačů

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
kmensik
Rádce

Re: zapojení snímačů

Příspěvek od kmensik »

Signál bude ve fázi v mezipoloze vždy, ať zkratneš jednu nebo druhou půlku HB. Zato šum ne. Takže je třeba vyzkoušet, kterou půlku zkratovat, aby mezipoloha (oba HB jako singly) nebruměla.
S cílenou protifází singlů je to o malinko složitější, ale i to se dá zapojit bez brumu.
velbloudus

Příspěvek od velbloudus »

Zdravim, chci se zeptat, jestli myslíte, že by šlo krkovej Seymour Duncan Invader SH-8 zapojit ke kobyle. Kobylkovej je sám o sobě hrozně agresivní, krkovej méně a zase všestrannější, je mi ale jasný, že ten správnej zvuk to mít nebude. Pro informaci, mám kytaru ESP ltd F-10, moc nic, to bych si snad přece jen mohl polepšit, ne?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No zapojit tam půjde. Jestli se ti to bude líbit zvukově, to už ti tu nikdo neřekne.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
velbloudus

Bummer píše:No zapojit tam půjde. Jestli se ti to bude líbit zvukově, to už ti tu nikdo neřekne.
No jasný, mě jde hlavně o to, jestli to pujde zapojit. A taky aby to nemělo hroší zkreslení, než krkovej, ale tak to snad ne, ty základní jsou fakt hrozný shity.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

velbloudus píše: hroší zkreslení,
Ne, bude to mít zkreslení jako prase.
Krásnej překlep. :D
velbloudus

MilanT píše:
velbloudus píše: hroší zkreslení,
Ne, bude to mít zkreslení jako prase.
Krásnej překlep. :D
Sakra :D jsem nevychytal. Ale snad je jasné, že jsem myslel horší. Zkrátka jsem toho názoru, že si tim stejně polepšim, jen se ptám, jestli si to myslim správně :D
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Ahoj mohl by mě někde poradit s následujícím případem?
Mám standartě zapojeného fender telecastera 2xHB + 1xvolume pot + 1x tone+puschpull
Chtěl bych zrušit tone-puschpull a místo něho pokud by se do té díry vešel nějaký malí přepínač jen na rozpojení cívek.A potřeboval bych aby byla clona pořád do plná do výšek.(stejně sní nemanipuluji a blbe se mi to rozepína tím potem)
Poradil by někdo jak to zapojit ? případně co doporučujete koupit za přepínač kterej by tam pásnul místo potu.

Předem díky
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

Obrázek

ten tone pot můžeš rovnou vyndat a nedávat za něj nic prostě to rozvnou z vol protáhnout na switch.
na to rozepínání by ti měl stačit jakýkoliv 2PDT přepínač např:
http://www.gme.cz/p-b069e-p631-033
sice ta díra na montáž je M6 a na poty bejvá M8 ale když tam dáš větší podložu a utáhneš to tak to bude cajk...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Díkec za rychlou odezvu nakoupím a řeknu kámošovi a mi vysoustruží nějakej bazmek na vystředění.

Akorát na obrázku se rozepíná volume pot a mě se rozepíná tone pot.A kam se dá ta zem?(solder)
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 23.01.2014 12:47, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeny dva příspěvky. Používej funkci upravit.
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

všechny země připoj na kostru Vol. potu aby se ti nedělaly zemnící smyčky
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
velbloudus

velbloudus píše:Zdravim, chci se zeptat, jestli myslíte, že by šlo krkovej Seymour Duncan Invader SH-8 zapojit ke kobyle. Kobylkovej je sám o sobě hrozně agresivní, krkovej méně a zase všestrannější, je mi ale jasný, že ten správnej zvuk to mít nebude. Pro informaci, mám kytaru ESP ltd F-10, moc nic, to bych si snad přece jen mohl polepšit, ne?
Chci se ještě přesvědčit, jestli tu fakt neni nikdo vyloženě proti? Jasné, že mi nikdo neřekne, jestli se mi to bude zvukově líbit, ale jestli to neni úplná blbost, respektive jestli si polepšim od toho základního, řek bych, že jo.
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Tak ono je to daný jejich polohou, počítej s tím, že přehozením krkovýho a kobylkovýho snímače se jejich zvuk změní kvůli tomu, že budou strunu snímat v jiným místě. Ten Invader bude třeba u kobyly ještě agresivnější a uječenější než ten stávající. Každopádně to vyzkoušej a uvidíš.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
ball

Výměna snímače (Les paul APOLLO)jak ho zapojit?

Příspěvek od ball »

Zdravím všechny ,jsem začátečník tak prosím polopatě:) Mám les paul APOLLO a chci vyměnit snímač u kobylky -

od potenciometru ke snimači vedou jen dva dratky -Bily a ZEM , chci vyměnit snímač za jiný (z kytary Fokus, který mam ale ten má dratku 5 (červeny,černy,bíly, zem ,zelený) ....jak to zapojit prosím ???? na ty dva dráty ??? co prijde kam???
díkyy moccc
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

J.J. píše:Tak ono je to daný jejich polohou, počítej s tím, že přehozením krkovýho a kobylkovýho snímače se jejich zvuk změní kvůli tomu, že budou strunu snímat v jiným místě. Ten Invader bude třeba u kobyly ještě agresivnější a uječenější než ten stávající. Každopádně to vyzkoušej a uvidíš.
Je jisté, že krkáč u kobylky bude mnohem víc do výšek. Je i o hodně slabší, tak bude víc HiFi - širší spektrum. Určitě to vyzkoušej.
hatrson

Příspěvek od hatrson »

Zdravím, snad to sem patří. Mám do budoucna v plánu do kytary s 2x HB, 2x Volume, 2x Tone nainstalovat piezo kobylu od Graphtechu s jejich preampem Acousti-Phonic. Jeden původní poťák tedy budu muset vyměnit za Volume pro piezo. Teď mi jde o to, jestli bude lepší tam pro ty magnetický snímače nechat 1x Volume + 2x Tone, nebo 2x Volume a společný Tone? Nechci 5 poťáků a nechci tam dávat ani sdružený poťák.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Já bych obětoval jeden Tone. Nebo si nechal 1V+1T na humbuckery a druhý pár knoflíků osadil Volume na piezo a přepínačem piezo (je taky na obrázcích).
hatrson

Příspěvek od hatrson »

OK. Díky za radu. Jde teda konkrétně o tuto kytaru. Jde o to, že se mi ty Ibanezácké knoby dost líbí a nechce se mi je měnit za nějaký stacked knob :) Jinak s tím přepínačem to mám v plánu tak, že místo toho původního bych tam šoupnul ten přepínač od Graphtechu (piezo/magnet). Pro přepínač magnetických snímačů bych vyvrtal novou díru tam, jak to bývá i u Les Paulů. Baterka by se měla dát schovat pod pickguard.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Já bych to zkusil bez vrtání. Vždycky můžeš použít push-pull pot.
hatrson

Příspěvek od hatrson »

Teď nevím, jak to myslíš... Jakože push-pull místo třípolohovýho přepínače?
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Myslel jsem místo piezo/magnet. Nebo tam je taky třípolohovej? Nedá se to zapojit jako blend pot?
Obecně nerad vrtám do kytar...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“