box Harley Benton

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
soulflytriber

Re: box Harley Benton

Příspěvek od soulflytriber »

Nero píše:A proč tak nutně potřebuješ mít UK V30?

qwerův příspěvek je vcelku jasný - anglické V30 jsou dělané podle jiných specifickací pro Mesu.
qwer taky napsal o něco vejš: Jen Mesa a pár dalších značek si u Celestionu vynaříkala "svůj" model, který se dělá v UK

A jen mě zajímá o koho se jedná, abych moh dělat před klukama ve zkušebně frajera jak to všechno vim :D
aparát: Peavey 6505
box: Harley Benton V30
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kdybys chvilku googlil, jako já teď, jistě bys našel informace o tom, že v UK se krom Mesa V30 dělají i Marshall V30, které se od standardu liší o 10 W vyšším výkonem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
soulflytriber

Nero píše:Kdybys chvilku googlil, jako já teď, jistě bys našel informace o tom, že v UK se krom Mesa V30 dělají i Marshall V30, které se od standardu liší o 10 W vyšším výkonem.
To jsem googlil, jenže právě známej co má ty marshallovský vintage 30 na kterých je napsaný i na zadní straně made in england, tak má na štítku jako já na Harley benton pod čárovým kodem napsáno made in china. Tak to jsem z toho jelen. Jako je možný že tam někdo ty cedulky dal omylem. To mě napadlo až ted :D
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No ty Marshall Vintage jsou ještě o kus zvukově jinde než např. ty Mesa V30, to už bych pomalu bral jako jiný model a navíc si nejsem jistý, jestli je dělají v Anglii. Svoji verzi V30 si u Celestionu nechává dělat třeba i Bad Cat, ikdyž to je taky podobný případ jako Marshall, hraje totiž úplně jinak než klasická V30.

Je pravda, že po přesunu výroby do Číny se zvukově V30 začala trochu lišit od předchozí produkce z UK (a třeba právě kvůli tomuhle začal Fryette vyvíjet s Eminence "své" repro P50, protože se mu čínská V30 nelíbila a výroba "custom" repro v Anglii nevyšla - což tedy nechápu proč, protože třeba Bad Cat, kterému custom repro Celestion vyrábí, toho vyrobí oproti Fryette možná tak dvacetinu, no asi se prostě nedomluvili na penězích...), ale je to spíš o tom, že použili trochu jiný papír na membránu, zbytek dílů je asi stejný.

V Anglii se stejně dlouho před tím, než výrobu šoupli do Číny sestavovaly repráky z čínských komponent a určitě se to šulilo jak to šlo, to zase v tomhle nebuďme naivní, všichni chtějí hlavně vydělat a kor Celestion, který byl už dlouho před stěhováním výroby do Číny Číňanama vlastněn ai kdyby nebyl, tak trh je prostě trh :)

I současné Made in UK "top modely" Celestionu (alnica, Heritage) jsou z čínských dílů, max. je tam papír na membrány je od "tradičních" výrobců, ale magnety a koše jsou prostě z Číny a jinak tomu už prostě nebude, i "butique" malovýrobci jako např. Tayden dělají z čínských košů a magnetů, v americe oblíbená značka WGS je taky z čínských dílů (nebo možná dokonce v Číně dělaná komplet - ale alespoň to má sídlo v USA, to amíci milují, může se to sekat klidně v Nigérii, ale jakmile to má pod sebou nějaký amík, tak je vše ok, to jen angláni s Celestionem a Voxem jim pijí krev, že vyrábí v asii).

No to je zase slohovečka. Každopádně bych to bral tak, že bych si z toho nedělal stresy, koupil čínskou V30, dobře ji vyhrál a vše bude OK, ale když ti to udělá radost, tak si kup anglické V30 třeba na bazaru :)
soulflytriber

Díky za slohovku :D dávám stoprocentně za 1 :D Ne. Fakt mě čistě teoreticky zajímalo jak to všechno s těma V30 je a bylo. Co u nás je ve zkušebně jeden maník tak jeho kámoš se ptal právě na ten muj HB a já mu řikal že stojí cca 10 tisíc. A k tomu všemu sem mu ještě ukázal že tam fakt jsou :D a on řikal, že tajty čísnký V30 najdeš jenom tady atak dál atak dál. Já jako o tom věděl kulový. Věděl sem že jsou číánský když jsem je kupoval ale 18 tisíc bo kolik stojej ty boxy jsem fakt neměl, tak jsem si pořídil HB. Takže v závěru asi HB nebude zase uplně jak nebe a dudy třeba od engla páč ten má taky čínu :D
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

V30 bylo nekolik verzi, ten marshall je imho jen rebrand te jedne verze. Nekde jsem slysel nejaky test a lisily se jen marginalne, to uz spis bude asi i tim v jakym je to a to repro stavu. V HB Vintage boxech jsou ty echt V30 jake koupis normalne v krame, zadna nahrazka - proto ten box hraje dobre :)

Mesa si udajne nechava vyrobit jednu z tech predchozich verzi V30 ktera se jim libila vic. Jinak ale ta bedna hraje tak dobre imho proto, ze je proste dobre udelana.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Rozdíl u UK a China V30 by měl být v použití jiných materiálů zavěšení, lepidel a taky způsob jejich schnutí a to má potom vliv na celkový zvuk. Koše jsou myslím z Číny pro všechny modely a možná i magnety.

Co se Fryetteho týká, tak ten chtěl používat ty první modely, co se dělali pro Mesa Boogie, ale s Celestionem se nedomluvil (tlak MB nebo kdo ví ?) a proto si nechal udělat P50E u Eminence, pro které jsou i fryette boxy stavěny. Taky se nechal slyšet, že se mu líbí samotné repro, ale nelíbí se mu Mesa boxy...

Zásadní pro zvuk V30 je jejich stáří a vyhranost, kdy u těch hodně hraných je imho skoro nemožné rozpoznat UK od Chiny a časem ta jejich charakteristická jedovatost časem ustoupí. Prvních pár desítek hodin je ale utrpení :(

Pokud bych měl srovnat China V30, které jsem měl v boxu před asi 2 týdny (byly už slušně vyhrané) a Mesa V30 (T4335), které tam mám teď, tak musím říct, že ty Mesa V30 hrají líp, celkově je tam trochu umírněný ten jejich mid-spike a zvuk je posunutý víc do nižších frekvencí, takže působí mohutnějším a zemitějším dojmem. Naproti tomu Marshall Vintage zase zní trošku uřvaněj a má ty jeho středy mi připomínají Greenbacky.

ad Harley Benton : Jediná výhoda je, že je za cenu repra a to má tím pádem kde hrát, ale zvukově mi to příjde jako znouzecnost, pokud nemám na pořádný box.
sandman13

Příspěvek od sandman13 »

http://www.thomann.de/cz/harley_benton_g112vintage.htm
nemate niekto skusenosti s touto bednou ? ..a bude sa hodit k 15w lampovej hlave (tiny terror) ?, myslim hlavne vykonovo ci bude ta bedna stacit nemam s bednami a hlavami ziadne skusenosti zatial som hral len cez komba
Jackson dk2, Fire by LM lp,H&K 25th edition tube, line 6 m9, line 6 ux1
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Výkonově určitě, s rezervou. Otevřený box nebude tolik "tlačit", ale ono u 1x12 to stejně není srovnatelné s 4x12 ani 2x12, takže tady je to spíš výhoda, otevřený box bude míň směrový a bude hrát do většího úhlu.
Konstrukčně určitě v pohodě, HB dělá dobré boxy, a u otevřené konstrukce je to koneckonců menší problém, než u uzavřené. Jen si nejsem jistý, zda V30 je do otevřeného boxu 1x12 ta úplně ideální volba, bude možná trochu "uřvaný".
sandman13

Příspěvek od sandman13 »

momentalne mam Hughes & Kettner 25th Anniversary Edition Tube. Planujem vsak predat a kupit si hlavu (este neviem aku) a ten HB box. Bude to posun vpred so zvukom s tou bednou ked je tam Celestion V 30 ? ..v mojom kombe mam momentalne 1x 12'' Celestion G12T-100
Jackson dk2, Fire by LM lp,H&K 25th edition tube, line 6 m9, line 6 ux1
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

To je trochu podivný záměr. Pokud přejdeš z tohoto svého H&K komba (máš v něm Cel. G12T?) na Tinnyterror + HB box, tak si pohoršíš. Copak HB box - ten vyjde cca nastejno - G12T je cca stejná kvalita jako Vint.30, jen je každý jiný. Ale zesiky nelze srovnat, podle mě ten H&K hraje rozhodně líp než Tinnyterror a pokud jsi v kapele s bicími, 10W výkonu by ti mohlo fatálně chybět.
Doporučuju ještě důkladně přehodnotit, jsou i jiné způsoby jak upgradovat... např. dát zesik nově přelampovat odborníkovi, zkusit vyměnit reprák. Pokud chceš měnit, protože je pro tebe kombo příliš těžké, lze (nechat) vyrobit nový vkusný kejs pouze na šasi zesilovače a dokoupit pouze slušný box, přičemž doporučuju spíš zavřený a lze koupit i prázdný a dát si do něj G12T z komba.
Atpod.
Ale samozřejmě je to tvůj boj. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“