Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
klobasnik

Re: Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)

Příspěvek od klobasnik »

Pokud se nepletu, hraješ v Behind Our Walls.
Tady na fóru se často objevuje názor, že pro dokopávání například ve vašem stylu není třeba originál. Podívej se na pedály Razzor, třeba bys ušetřil a výsledek by byl stejný. Jde o to nepoužívat moc, případně vůbec žádný drive pedálu. Jen to nakopnout-Level potenciometr a přidat středy/ořezat basy Tone poťákem. Zkus je vytočit na max a stáhnout gain na hlavě.
jastud

Příspěvek od jastud »

Zdar. Jak na zvuk sóla z Cold Water? Je to jen pořádně vykulená lampa nebo i něco dalšího? Začíná to v čase 3:10.

Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Vypadá to tak, nějakej dřevní amp, tweed Fender nebo nějaký Gibson nebo podobný kombo. Pohledej, na co hrál.
jastud

Příspěvek od jastud »

Dík, trochu už jsem pohledal po internetu a mohl by to být dost starej Deluxe Reverb, možná trocha nějakého mírného fuzzu? To sólo hraje Marc Ribot, univerzál co hrál s půlkou světa.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Řekl bych, že tam fuzz není, ona tahle komba zní, hlavně v basech, fuzzovatě.
Venca98

Paradise city

Příspěvek od Venca98 »

hoj chtěl bych se prosím zeptat nevíte někdo jak udělám pískáni jak hraje slash v paradise city 1:03 https://www.youtube.com/watch?v=Rbm6GXllBiw díky moc ! :))
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 22.11.2013 6:22, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno do sběrného tématu.
Frostys

Re: Paradise city

Příspěvek od Frostys »

To je kytara. Nečekám ale, že to pochopíš.
del

Příspěvek od del »

flažolety
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

A já bych to viděl na krkový snímač Slashovo les paula..

Jinak Venco, sorry s tou píšťalkou. Znám tu písničku nazpaměť a když jsi o tom psal v minulém threadu, hned se mi vybavil Axl :)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Venca98 píše:hoj chtěl bych se prosím zeptat nevíte někdo jak udělám pískáni jak hraje slash v paradise city 1:03 https://www.youtube.com/watch?v=Rbm6GXllBiw díky moc ! :))
Mohlo by byt?
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Víte jak na zvuk sóla v 4:59? Napadlo mě whammy, vy tam uslyšíte více a třeba něco úplně jiného.
OndrejCvrk

Příspěvek od OndrejCvrk »

Frostys píše:To je kytara. Nečekám ale, že to pochopíš.
Kytara? Spíš technika hraní na kytaru.
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Zdravím

Rýsuje se mi možnost hrát v jedné punkové kapele, problém je, že moje kombo VOX ac30cc1 nenabízí dostatečené zkreslení. Proto bych se chtěl dozvědět zda má někdo zkušenost se zvukem ac30 + distortion. Vlastním overdrive vox ice 9 a ani když ho společně s kombem vytavím naplno, tak to zkreslení není dostačující. Potřebuju zkrátka pilu (viz např. http://www.youtube.com/watch?v=Kwg6RmxaldI ) . Má cenu se o takový zvuk s voxem pomocí krabic pokoušet? A jestli jo, tak jaké si s voxem rozumí? A nebo by bylo vhodnější kombo vyměnit za nějaký hi-gain aparát?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, AC není zrovna aparát zamýšlený na takovýhle zvuk. Ale nic ti nebrání před to strčit jakoukoli silnějši zkreslující krabičku, ono si to bude rozumět skoro s čímkoli. Jde jen najít něco, co ti bude vyhovovat...

Kdysi jsem svůj Mesa V-Twin prodal člověku s AC30, který potřeboval brutální zkreslení a zároveň čistý zvuk z Voxe. Co mi pak psal, tak s tím byl hodně spokojený. I když cenově už to není úplně sranda.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

Musím teda říct že hraju v punkové kapele a zarazilo mě že někdo na punk potřebuje hi-gain zkreslení a pilu. Takže bych se tazatele chtěl čistě mimo téma (pardon) zeptat k jakýmu zvuku se chce s kapelou dostat :?
ajdam

Příspěvek od ajdam »

Zkoušel jsem do voxe píchnout Digitech PDS1550 a vůbec se mi to nelíbilo (bzučák). Jinak se mi naskytla možnost kombo vyměnit za Marshall JCM 2000 DSL + reprobox s 2x Celestion G12 100w. Tohle řešení mi připadá asi nejlepší, co si o tom myslíte?

Hegrik: Jedná se o ty marviny jak jsem na ně dával link v předchozím příspěvku. Předchozí kytaristi měli toto (ať je to, co je to...) : http://img9.rajce.idnes.cz/d0901/5/5442 ... 11_080.jpg
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

jo, moc díky, přehlídl jsem ten link :lol:
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ajdam píše:Zkoušel jsem do voxe píchnout Digitech PDS1550 a vůbec se mi to nelíbilo (bzučák). Jinak se mi naskytla možnost kombo vyměnit za Marshall JCM 2000 DSL + reprobox s 2x Celestion G12 100w. Tohle řešení mi připadá asi nejlepší, co si o tom myslíte?

Hegrik: Jedná se o ty marviny jak jsem na ně dával link v předchozím příspěvku. Předchozí kytaristi měli toto (ať je to, co je to...) : http://img9.rajce.idnes.cz/d0901/5/5442 ... 11_080.jpg
radeji bych si koupil nejakou normalni zkreslovaci krabku (Rat, TS, SD, neco od Joyo...) a Voxe si nechal.
José

Příspěvek od José »

To je výbava skoro aktuálních kytaristů s Márvinama skončili až teď v lednu, na tu výbavu je to album nahraný. Mimochodem hrál jsem jim v ofiko videoklipu..
Stovi

Příspěvek od Stovi »

Nevíte co používá kytarista Unholy preachers?
vůbec nemám tušení co to je za aparát..

Tady má myslim nějakej ESH zesík, leze z toho hodně pěknej zvuk, dokázal by ho někdo blíz identifikovat ? :) případně co hraje alespon trochu podobně ? Tipl bych že tam bude mít nějakej OD pedál, s tim počítám. Mám ho taky ale s VK se blížim zvuku spíš tý 2. kytary :)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“