Kombo na doma - LAMPA

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Kombo na doma - LAMPA

Příspěvek od Hendrek »

Hm, anebo koupit k té malé lampě OD krabku. Na blues třeba Screamin' Blues od Digitechu. Mám ji a skvěle reaguje na dynamiku hry. Zvuk pěkně "zašpiní" a přitom zůstane díky lampovému kombu hřejivý.
Angusss

Příspěvek od Angusss »

Tomas26 píše:Myslím si, že HT-1 je do bytu zhruba na hraně, když se do toho moc netříská.. na čistej kanál navíc ani nejde úplně vytočit volume doprava
Tím myslíš, že nejde vytočit, protože je to už moc hlasité nebo protože to brzy zkresluje?
Tomas26

Příspěvek od Tomas26 »

Angusss píše:
Tomas26 píše:Myslím si, že HT-1 je do bytu zhruba na hraně, když se do toho moc netříská.. na čistej kanál navíc ani nejde úplně vytočit volume doprava
Tím myslíš, že nejde vytočit, protože je to už moc hlasité nebo protože to brzy zkresluje?
Bylo to obrazně řečeno. Gain dost brzy zkresluje, volume sice vytočit jde ale hlasitost není tak vysoká jako při zkreslení
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Pokud se na clean kanálu HT-1 vytočí gain doprava a volume nechá níž, vůbec bych tam neviděl problém s hráním blues. Ten aparátek hraje potichu obstojně. Nicméně zkreslení bych vůbec nepoužíval. Myslím, že na blues má clean kanál s humbuckerama dostatečnej gain a zkreslenej kanál prostě není dobrej.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Nejvetsi deviza HT-1 je prave moderne pojatej zkreslenej kanal, kterej hraje suverenne nejlip z techto mikrolamp. Na vine je zrejme (z nejvetsi casti) slusne repro, protoze i s krabickama nehraje vubec zle. Ten zvuk je ale pomerne moderni, chtelo by to vyzkouset - blues na to samozrejme jde hrat, ale ja bych si umel predstavit jiny aparaty (treba ten fender champion s repro vymenenym za neco normalniho).
Alternátor

Tak na blues bych ho určitě nevolil kvůli zkreslenýmu kanálu. To už radši vybudit čistej boostem a pak si myslím, že by to bylo naprosto ok. Jen si prostě myslím, že ten zkreslenej kanál není zase až takovej zázrak. Tomu zvuku chybí razance a dynamika. Pokud nebudeme brát v potaz cenu, tak bych to srovnal s JCM1 od Marshallu. HT1 má hezčí clean, crunch je ve prospěch JCM a vyšší zkreslení na JCM není nic moc, řekněme že je docela fuzzovitý a to zrovna nemusím. Pokud vezmu jako ekvivalent zkreslenej kanál HT1, tak Marshall vyhraje. Pokud ovšem (ať už boostem nebo silnějšími snímači) necháš Blackstara kreslit na čistým, tak dostaneš daleko hezčí zvuk. Navzdory tomu, že Marshall má klasický třípásmový korekce. Toť můj názor.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Angusss

Příspěvek od Angusss »

Tak dnes jsem zkoušel LANEY CUB8 a BLACKSTAR HT-1 METAL. Zkoušel jsem s kytarou Gibson Les Paul (nějaký levnější kousek s cenovkou 22tis).

Z obou komb jsem byl velmi zklamaný, proto bych rád popsal jak jsem zkoušel a možná, že bylo něco špatně.

LANEY CUB8: Pouze ovladač Tone a Volume, dva vstupy. Hledal jsem čistý zvuk, který fungoval celkem hlasitě, ale byl takový plechový - možná tím reprem? Zvuk tedy nic moc :(

BLACKSTAR HT-1 METAL. Bohužel jsem nemohl vyzkoušet klasickou verzi "ne Metal". Předpokládám ale, že čistý kanál by měl být totožný? Zkoušel jsem pouze čistý kanál. Ovladač GAIN a VOLUME. Pokud jsem měl GAIN na nule a VOLUME posunuté tak kombo ani nepíplo (předpokládám, že je to ok?)Teprve po otočení GAIN o pár stupňů se ozval skoro čistý zvuk (Volume pořád maximum) ale na velmi malou hlasitost. Pokud jsem dal GAIN ještě o kousek tak už bylo dost zkreslení. Vlastně jsem z komba nemohl dostat čistý lampový zvuk na "pokojovou" hlasitost... stále to bylo moc potichu a při přidání GAIN už zkresloval (ale nějak divně).

Ptám se blbě, ale dělal jsem něco špatně? Sice jsem chtěl malé kombo do bytu, ale mé obavy z hlasitosti na čistý kanál se nenaplnily - naopak, čistý zvuk z toho vylezl jsem při velmi malé hlasitosti, která je i na domácí cvičení málo (slyšel jsem při hraní kytaru nasucho). Zkoušel jsem něco blbě? Může mít Blackstar METAL nějak upravený i čistý kanál?

Moc děkuji
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Vyzkoušej Vox AC4TV. Na pokojovou hlasitost čistý zvuk dostaneš bez problémů.
Alternátor

Zkusil jsi stáhnout volume na kytaře? Takhle jsem to dělal s Explorerem a čistej zvuk z toho lezl v pohodě.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

já ty aparáty pod rukama neměl, ale zkoušel jsis hrát s poměrem gain/volume nebo pořád jen volume naplno?
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Angusss

Příspěvek od Angusss »

Volume jsem také zkoušel na třičtvrtě a gain na čtvrt, ale to byl sice čistý zvuk, ale velmi slabý... je fakt, že potáky na kytaře jsem měl naplno. Zkusím v týdnu znova, případně zkusím toho VOXe, ale cenově je již nad mou hranici
jastud

Příspěvek od jastud »

Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Angusss: Příště zkus pracovat i s volume na kytaře, jak psal Alternátor.

A pokud se ti tak líbí Vox, tak bych si na něj prostě počkal na bazaru. Objevuje se tam docela často. :)
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ten Dord bude super!!
jastud

Příspěvek od jastud »

Kinx píše:ten Dord bude super!!
Zajimalo by me co to ma za preamp. Neco ala plexina? 2 el84 v konci jsou jasný...
A dokonce to ma i reverb. Za tech pet me to zacina zajimat :-)
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Hmm když si vemu, že jen ten reprák má na bazaru hodnotu 2t. ... Velmi dobrá koupě i kdyby to mělo být porouchaný, mít doma šasi od Zemana za nějaké 2t., to se imho vyplatí. Bude to asi jtmko preamp s EL84 koncem. Nevím, jak je tam dělaný ten reverb - kdyby to mělo i lampový reverb, tak je to už fakt nákup z říše snů.
Angusss

Příspěvek od Angusss »

Dnes jsem byl ještě jednou vyzkoušet Blackstar HT-1 v music-city v Praze a tentokrát se svým LP. Vůbec se to nedá srovnat s minulou zkouškou, čistý zvuk super, po přidání GAINU nad 30% či VOLUME nad 80% začíná zkreslovat... Přijde mi lepší zkreslit spíše pomocí max. VOLUME :) Nicméně po pár zkoušení jsem si ho odnesl :)

Také jsem zkoušel Bugera V5 a znělo skvěle. Těžko jsem se rozhodoval, ale pro mé potřeby by byla obě komba skvělá. Nakonec jsem vzal Blackstar, na doma mi přišel hlasitostí přijatelnější
Alternátor

Tak gratuluju. Doufám, že ti dobře poslouží :)
oxroad

Příspěvek od oxroad »

Nazdar, mám trochu trable s hlasitostí svýho komba. Je to Stageline gat1250R. Mám rád zkreslenej clean kanál, ale nemůžu Volume přetáhnout přes 2,5 jinak to doslova trhá uši. Chtěl bych zjistit co bych z toho vytáhl třeba při 70% Volume ale to v zájmu zdraví prostě nejde. Přijde mi trošku škoda ten potenciál nevyužít.

Díky za nápady
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Tak 50W na doma je kotel, když chceš kreslit jen hlasitostí. Dala by se použít výkonová brzda, ale kvalitní brzda tě vyjde dráž, než malá lampička vhodná na doma. Ale jsou i levnější alternativy, např. HOT. Ale otázka, jak moc by ti to pomohlo k lepšímu zvuku, kdybys to škrtil tak moc.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“