Homemade kytara
Re: Homemade kytara
Kazdy lak s rozpoustedly tu zlatou rozlozi. Leda pouzit jimou zlatou.
Proto jsem psal ten UV vytvrzujici gel na nehty, ten je snad bez rozpoustedel.
Nemyslel jsem otřepy barvy ale písmena jako taková. V tom "dragon" to ještě jakž takž jde,ale na tom "the" má každé písmeno jiný sklon i mezery. A že by to bylo na jednom řádku mi taky nepříjde.Pikus píše:Tengli:
Zkoumal jsem tu fotku víc a přijde mi, že to roztřesení dělá spíš ta barva
Možná klame fotka...
Naposledy upravil(a) Tengli dne 22.01.2014 20:05, celkem upraveno 1 x.
Myslíš zlatou barvu? Nebo akrylovou barvu? Když dělám nějaký věci ze dřeva a načmárám něco akrylovou barvou (zlatou jsem ještě nezkoušel ale snad všechny ostatníkmensik píše:Kazdy lak s rozpoustedly tu zlatou rozlozi. Leda pouzit jimou zlatou.
◘Laney CUB 12R ◘Telecaster ◘Vox Satchurator ◘Boss CE3 ◘Ditto Looper
Co se draka týče... koupil jsem předinlayovaný hmatníkTengli píše:Sleduji to od rána/dopoledne a moc nechápu... Nebylo by lepší vys..t se na nějakou zlatou barvu a vyložit to perletí? Tolik práce s abalonem na hmatníku a pak jen kvůli pitomému nápisu na zádech plést z měkkého bič....?
Raději bych ten dekl udělal znovu bez nápisu "zlaceného" pofidérnou barvou... Ve většině navrhovaných řešení se asi nevyhneš bublinkám nebo žloutnutí "hmoty" plnidla. S tím Titebondem,jako s transparentní hmotou,přes kterou bude zářit nápis jsi mě skoro dojal...
Jako technický problém zajímavé... Ale vypadá to jako by jsi použil spíše raznice do kovu než "gravírování". Už podle roztřesenosti jednotlivých písmen.
Děláš krásné kytary a tudy podle mě cesta nevede... Kupuješ drahý materiál na topy a degradovat svou práci něčím takovým je škoda. Občas je třeba udělat krok zpět.
Předem se omlouvám za drzou otevřenost...
Co se zlatého nápisu týče, máš pravdu je to dělané razidly na kov
edit: každopádně, zlatý nápis jsem dnes zrušil. Asi to vážně nebylo to pravé. Nicméně vymyslel jsem zas jinou krávovinu...

Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Tak basička pro šváru hotová (pod stromeček to teda úplně nedopadlo
). Ve středu uvidíme, jak obstojí na zkoušce.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Tak ještě zvrchu a zezadu.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
- jeleniste
Přemejšlim nad smyslem toho extra dlouhýho výřezu dole, když už tam stejně neni hmatník. Je teda možný že se to tak dělá, já si toho nikdy předtim nevšimnul. Zajímavej vzor, nebo jak se tomu malování řiká, pěkná hlava. Na muj vkus je to teda nějak moc špičatý celý, ale předpokládám, že to je dělaný do nějakýho agresivnějšího stylu.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Pro opravdu veliky pohodli na 12. prazci. Abys na nem mohl hrat i ukazovakem 
edit: Hendrek ma pravdu, samozrejme, na 24.
edit: Hendrek ma pravdu, samozrejme, na 24.
Naposledy upravil(a) SUK dne 27.01.2014 10:50, celkem upraveno 1 x.
Hodně budem někde...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Myslíš spíš 24. pražec, že? Na 12. to zajistí pohodlí i slonovi
.
Masakr to je. Na muj vkus taky dost jedovate tvary, presto uznavam, ze ma svuj styl od hlavy po telo. Jak je delane to mramorovani? Nebo krakerovani? Fotky nic moc. Telo je z ceho? Hmatnik vypada luxusne, D-tuner se hodi. Snad bude dobre hratelna. Zalomeni tensich strun v orechu vidim jako jedinou faktickou nevyhodu tvaru hlavy.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Teda je nádherná. Už se těšim na středu až ji uvidím živě a uslyším.
parádička 
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Dík všem. Teď jsem si uvědomil, že jsem už něco málo dával před měsícem jinam nastroje/stavba-baskytary-t10-120.html#p642184, tak nevím, jestli to nepřesunout tam. Je tam i něco k popisu, takže částečná odpověď na Kmensikův dotaz. Pokud jde o velikost dolního výřezu, tak praktický význam to asi nemá, je to designová záležitost. Snaha byla vytvořit něco moderního, ostřejšího a trochu originálního. Původní tvar vycházel z Cort Curbow, který jsem poupravil k obrazu svýmu a hlavně švagrovu
Tvar hlavy si vymyslel švára a já jsem ho jen poupravil do použitelný podoby, tak aby to vycházelo na pohodlný ladění a aby šlo éčko do podlaďovače, co možná nejpříměji, kvůli klouzání v nuláku. Původně to měla být hokejka nahoru, ale to jsem fakt nevymyslel, jak to vyřešit s tím podlaďovačem. Tvar a umístění netopýrů byl taky švagrův návrh, já už jsem je "jen" vyřezal z perleti, zafrézoval a vlepil.
Co se povrchovky týče, tak švára nebyl ochoten přistoupit na nějaký běžný řešení, takže průhledný obarvený lak, burst ani jednolitá neprůhledná barva ho nějak nemohla uspokojit. Protože nejsem žádnej umělec, abych tam vyfrknul nějakej pěknej paintbrush, tak jsme nakonec vymysleli tohle řešení. Dělal jsem to tak, že na PUR izolátorem stříklou kytaru jsem nepravidelně navlíknul a namotal síť, co se do ní balí vánoční stromky a tu jsem ještě stáhnul provázkama, do prázdnějších míst jsem ještě přidal trochu "dřevěný slámy" (dlouhý tenký hobliny). To jsem pak stříknul černým sprejem, takže to nechalo takovejhle vzor a pak jsem to stříknul několika vrstavama vrchního PUR laku s mezibrusem, tak aby se to srovnalo.
Kvalita fotek stojí za prd, foťák na mým Huawei stojí za bačkoru, zlatě starej Sony Ericsson K790i to byly fotečky, jak víno. Zítra si ji ještě půjčím a blejsknu jí ještě znovu foťákem, snad to bude lepší.
Jinak k hratelnosti. Mně se na ni hrálo dobře v porovnání s ostatníma švárovýma basama, ale nejsem basák, basu jsem držel v ruce jen párkrát a tak to nemůžu moc posuzovat. On je zatím spokojen jak s hratelností tak se zvukem, tak doufám, že to není jen honeymoon efekt a snad mu to vydrží.
Co se povrchovky týče, tak švára nebyl ochoten přistoupit na nějaký běžný řešení, takže průhledný obarvený lak, burst ani jednolitá neprůhledná barva ho nějak nemohla uspokojit. Protože nejsem žádnej umělec, abych tam vyfrknul nějakej pěknej paintbrush, tak jsme nakonec vymysleli tohle řešení. Dělal jsem to tak, že na PUR izolátorem stříklou kytaru jsem nepravidelně navlíknul a namotal síť, co se do ní balí vánoční stromky a tu jsem ještě stáhnul provázkama, do prázdnějších míst jsem ještě přidal trochu "dřevěný slámy" (dlouhý tenký hobliny). To jsem pak stříknul černým sprejem, takže to nechalo takovejhle vzor a pak jsem to stříknul několika vrstavama vrchního PUR laku s mezibrusem, tak aby se to srovnalo.
Kvalita fotek stojí za prd, foťák na mým Huawei stojí za bačkoru, zlatě starej Sony Ericsson K790i to byly fotečky, jak víno. Zítra si ji ještě půjčím a blejsknu jí ještě znovu foťákem, snad to bude lepší.
Jinak k hratelnosti. Mně se na ni hrálo dobře v porovnání s ostatníma švárovýma basama, ale nejsem basák, basu jsem držel v ruce jen párkrát a tak to nemůžu moc posuzovat. On je zatím spokojen jak s hratelností tak se zvukem, tak doufám, že to není jen honeymoon efekt a snad mu to vydrží.
- jeleniste
Ten podlaďovák je co? To já neznam (sory za hloupej dotaz). Barva je určitě zajímavá. K tomu tvaru těla, líbí se mi, jak ten horní výřez pokračuje do dolního, že to tvoří v podstatě souvislou "diagonálu".
Podlaďovač je "udělátko", který funguje jako standardní mechanika, která navíc umožnuje povolení "podladění" struny jednoduchým povolením tý páčky o interval, kterej si na tom nastavíš. Švára si to koupil, protože už ho nebaví přehazovat basu na půlku skladeb, který hrajem v Dropu.
- jeleniste
To je to, co je vidět vzadu na tý hlavě předpokládám. Jako na banju, v podstatě. Existuje něco takovýho i na kytaru?
jo http://store.hipshotproducts.com/cart.p ... t_list&c=7jeleniste píše:To je to, co je vidět vzadu na tý hlavě předpokládám. Jako na banju, v podstatě. Existuje něco takovýho i na kytaru?
Já už dnes hodil první vrstvu oleje tak to začíná vypadat jako kytara 

Paráda! Vypadá to dobře, Proč ale nezkusíš lak ? 
◘Laney CUB 12R ◘Telecaster ◘Vox Satchurator ◘Boss CE3 ◘Ditto Looper