Převrtání kobylky Jolana Diamant I

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Broukas

Převrtání kobylky Jolana Diamant I

Příspěvek od Broukas »

Ahoj
Dostal jsem od kamaráda Jolanu bez kobylky, takže jsem koupil novou která do starých děr překvapivě nepasuje. Jaký materiál na zadělání a postup je nejlepší?
Napadly mě dva způsoby: narvat tam dřevěný kolík zafixovaný lepidlem nebo díru vyplnit nějakou pryskyřicí či tmelem k tomu vhodnou ( třeba Onetime ). Hlavně mi jde o to aby to drželo protože se starý a nový díry na šrouby budou tak z 1/3 překrývat.

Díky
Tengli

Re: Převrtání kobylky Jolana Diamant I

Příspěvek od Tengli »

Zaklížit dřevěným kolíkem a převrtat.
Onetime rozhodně ne! Nemá žádnou pevnost! Je vhodný na zamaskování nějakých trhlin,např. na zdech před malováním. A ještě se časem trochu propadá. Po vytvrdnutí je to spíše jako pěnový polystyren.

Ale klidně to zkus... :lol: :mrgreen:
Mastr

Re: Převrtání kobylky Jolana Diamant I

Příspěvek od Mastr »

Ideální stav je jak říká tengli udělat přibližný kolík o trošku větší než je hloubka díry. Následně vlepit kolík. Po zaschnutí zabrousit do rovna s povrchem a v případě nějakých mini mezer po krajích kde kolík 100% nedoléhá ty mezery vyplnit gelovým lepidlem a až lepidlo zaschne tak ještě znova přebrousit. Dosáhneš tak povrchu na který když stříkneš lak nepůjde absolutně poznat, že tam něco bylo ;-)
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“