Doporučí mi někdo nějakou dobrou klasiku?
-
martinaproch
Doporučí mi někdo nějakou dobrou klasiku?
Zdravím
. Ráda bych našla nějakou klasickou hudbu, ale zatím nějak nemůžu najít nic, co by se mi líbilo aspoň trochu jako tohle: http://www.youtube.com/watch?v=izmUsc9j-Ak nebo tohle http://www.youtube.com/watch?v=Zz9okzlhDSk . Nemám ráda, když se melodie moc divoce mění (nějaké virtuózní improvizace nejsou nic pro mě), zato mám ráda smyčce a velké orchestry
. Moc se v klasické hudbě neorientuju, takže budu ráda za doporučení skladatele, ale třeba i stylu. Děkuji 
Re: Doporučí mi někdo nějakou dobrou klasiku?
Zkus:
Bach - Aria
Bach - Cello Suite No. 1 in G Major
Pachelbel - Canon in D Major
Vivaldi - Four Seasons
Beethoven - 5 a 9 symfonie
Mozart - Requiem, 25 a 40 symfonie
Styl ti nedoporučím, protože k tomu se musíš nějak doposlouchat, navíc v každém období jsou zajímaví skladatelé. Co se týče jmen, tak těch je hodně. Tihle nahoře patří k povinnému základu.
Bach - Aria
Bach - Cello Suite No. 1 in G Major
Pachelbel - Canon in D Major
Vivaldi - Four Seasons
Beethoven - 5 a 9 symfonie
Mozart - Requiem, 25 a 40 symfonie
Styl ti nedoporučím, protože k tomu se musíš nějak doposlouchat, navíc v každém období jsou zajímaví skladatelé. Co se týče jmen, tak těch je hodně. Tihle nahoře patří k povinnému základu.
Dovolím si přidat pár věcí:
J.S. Bach - Braniborské koncerty
A. Dvořák - Violoncellový koncert h moll, Op. 104, Humoreska (nebo třeba Novosvětská)
L.W. Beethoven - 3. (Eroica) a 5. symfonie (to je trošku složitější poslech, ale stojí to za to)
W.A. Mozart - Eine kleine Nachtmusik, Turecký pochod (to zná asi každý, je to taková klasická popina)
L. Janáček - Lašské tance (třeba Pilky jsou nářez jak hrom)
a pak pár "popovějších" věcí
J. Strauss - Na krásném modrém Dunaji, Radeckého pochod
A. Chačaturjan - Šavlový tanec
G.F. Handel - Mesiáš
je toho spousta. Chce to se tím postupně proposlouchat. Beethoven nebo Janáček můžou být na první poslech méně přístupní, ale nakonec to stojí za to.
J.S. Bach - Braniborské koncerty
A. Dvořák - Violoncellový koncert h moll, Op. 104, Humoreska (nebo třeba Novosvětská)
L.W. Beethoven - 3. (Eroica) a 5. symfonie (to je trošku složitější poslech, ale stojí to za to)
W.A. Mozart - Eine kleine Nachtmusik, Turecký pochod (to zná asi každý, je to taková klasická popina)
L. Janáček - Lašské tance (třeba Pilky jsou nářez jak hrom)
a pak pár "popovějších" věcí
J. Strauss - Na krásném modrém Dunaji, Radeckého pochod
A. Chačaturjan - Šavlový tanec
G.F. Handel - Mesiáš
je toho spousta. Chce to se tím postupně proposlouchat. Beethoven nebo Janáček můžou být na první poslech méně přístupní, ale nakonec to stojí za to.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Zkusil bych taky Myslivecka, ten potesi ... klidne houslove koncerty.
A dalsi ... napriklad ... s Magdalenou je to vzdycky zazitek
Poznamka: titulek ve videu je spatne, mel by to byt opravdu Myslivecek.
A dalsi ... napriklad ... s Magdalenou je to vzdycky zazitek
Poznamka: titulek ve videu je spatne, mel by to byt opravdu Myslivecek.