Dream Theater

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Dream Theater

Příspěvek od Nero »

Lepší než originál :-D
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

Už nehraju, pouze poslouchám ...
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

To jsem nevěděl,že je to napůl čínská kapela :D
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

Live at Lunapark nejlepší živák od Dream Theater ! naprosto užasnej zvuk, Labrie se svým zpěvem naprosto exceluje !! každý solo - klavesy, bicí, kytara naprosto užasný !
playlist famozní !! těším se neskutečně moc na leden !!!
TakJakyhoMeZnas

Příspěvek od TakJakyhoMeZnas »

momentální krédo JPho:

Obrázek
"You feel alright then you hear a music ring"
zyglrox
last.fm: http://www.last.fm/user/Endrue
Bandzone: https://bandzone.cz/pohodadrez

Příspěvek od zyglrox »

DREAM THEATER dali zdarma ke stažení výběr skladeb Along For The Ride z turné k A Dramatic Tour Of Events, které nicméně nejsou na Live At Luna Park.

CD1:
01. Under A Glass Moon (Phoenix, AZ 12/4/11)
02. Forsaken (London, UK 7/24/11)
03. Peruvian Skies (London, UK 7/24/11)
04. Endless Sacrifice (Austin, TX 10/26/11)
05. Drum Solo (Austin, TX 10/26/11)
06. YtseJam (Austin, TX 10/26/11)
07. The Great Debate (London, UK 7/24/11)

CD2:
08. Another Day (Austin, TX 7/7/12)
09. Through My Words/Fatal Tragedy (Montreal, QB 10/7/11)
10. To Live Forever (Huntington, NY 7/19/12)
11. Learning To Live (Tel Aviv, Israel 7/19/11)
12. The Count Of Tuscany (London, UK 7/24/11)
13. As I Am (Shibuya, Japan 4/24/12)

Concept: Rai "Weymolith" Beardsley
Produced by John Petrucci
Archive management and selection: James LaBrie, John Petrucci
Keeper of the archives: Maddi Shieferstein
Live sound engineer: Nigel Paul (Tracks 1-3, 7, 11-13)
Mixing and mastering: Richard Chycki
Artwork: Hugh Syme

http://hourglassdreams.com/dt_holidays2013.torrent
Ibanez: PGM300 WH, Sire Larry Carlton: S7 Vintage Black, Fender: Squier Standart fat strat 032 - 1700 Walnut Satin, EKO: MM 300fretless, Carvin: Legacy, Vox: V212BN, Bayger: Buffer, TC Electronic: PolyTune 2 BlackLight, Morley: Mark Tremonti wah, Boss: CS-3, Majik Box: Fuzz universe, Xotic: SL Drive, HomeBrew Electronics: Detox EQ, Xotic: EP Booster, Dunlop: Volume X, TC Electronic: Helix Phaser, TC Electronic: Alter Ego Delay
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

wow tak to je paráda, ale zdá se to jen mě že ten zvuk je takovej utlumenej a není tam slyšet publikum moc na to že to je živák ? 15.1 začíná turné, a fakt nevím jestli si mám zjistit setlist nebo ne :-)
asi se na to vykašlu o to víc budu dělat překvapenýho :-)
btw je fajn že před koncertem v Praze mají 1 den volno a James si malinko odpočine, ikdyž teda jestli náhodou nezapaří v Praze :-)
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Setlist neřeš předem, nechat se překvapit je k nezaplacení ;)
Taky se začínám pomalu těšit .. a po dlouhé době na koncertě taky něco uvidím (k. čočky :lol: )
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

A tuhle znáte? :)
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
zyglrox
last.fm: http://www.last.fm/user/Endrue
Bandzone: https://bandzone.cz/pohodadrez

Příspěvek od zyglrox »

mtmccox píše:
A tuhle znáte? :)
Jasný, vyšlo na singlu Wither. Na něm dokonce zpívá sám i Petrucci :)
Ibanez: PGM300 WH, Sire Larry Carlton: S7 Vintage Black, Fender: Squier Standart fat strat 032 - 1700 Walnut Satin, EKO: MM 300fretless, Carvin: Legacy, Vox: V212BN, Bayger: Buffer, TC Electronic: PolyTune 2 BlackLight, Morley: Mark Tremonti wah, Boss: CS-3, Majik Box: Fuzz universe, Xotic: SL Drive, HomeBrew Electronics: Detox EQ, Xotic: EP Booster, Dunlop: Volume X, TC Electronic: Helix Phaser, TC Electronic: Alter Ego Delay
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

zyglrox píše:Na něm dokonce zpívá sám i Petrucci :)
Se značnou pomocí autotune...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Today it is here, let's go!!
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Před chvílí jsem byl u Tipsport areny to očíhnout, slyšel jsem zvukovou zkoušku bicích.
Stálo tam asi 7 týpků, a žertovali, jak zvuková zkouška Manginiho technika zní úplně jako rytmus nějakého songu od Manowar :mrgreen:
P4WELL

Příspěvek od P4WELL »

Přišel, viděl, chtěl všechno prodat... :D Bylo to úžasný :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Musím říct, že jsem byl vcelku pozitivně překvapen - očekávání jsem měl sice spíš nižší, ale tohle je překonalo.

Setlist byl očekáva(tel)ný, vzhledem k tomu, že hrajou zatím pokaždé to samé, a mě bavil. Zaměření na Awake a SFOM se mi líbilo, i když bych dal víc SFOM a méně Awake. Možná škoda, že dost vynechali ToT, 8varium nebo SC a že nezaznělo nic z I&W.

LaBrie mile překvapil. První dvě skladby možná malinko nejistý, ale pak se chytil. Petrucci jel taky poctivě a neflákal to jako na některých živácích, co jsou vidět na YT, jeho zvuk rozhodně lepší než co si pamatuju z koncertu před 5 lety. Manginiho sólo příjemné zpestření. Zvuk na Tesla Arenu docela ušel, i když občas byly ozvěny docela otravné.

Dobrá organizace - začátek přesně v 20:00, pauza uprostřed dle mého sice zbytečná, ale aspoň zaplněná převzatými YT videi (JP action figure nebo rozmluva se Satchem mě hodně pobavily). Trochu mě akorát vadilo, jak uprostřed Illumination Theory vyklídí podium a nechají lidi poslouchat podmaz. Ale co se dá dělat.

Docela mě překvapilo, jak chladně byla přijatá Along for the Ride. S výjimkou posledních refrénů bylo publikum hodně chladné. I když celkově byla první půlka ze strany publika (minimálně vnímáno z nadhledu z tribuny) spíše pasivnější.

PetrPeter 1975 - 2008
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Manginiho sólo mě taky dostalo... evidentně on už nemusí ukazovat, že je rychlej, takže to má docela nápaditě poskládané. Publikum bylo takové chladnější, ale holt DT nejsou Komunál, aby běhali po pódiu s křížem, klečeli před divákem a vzývali "srdce, srdce" (bože drahej)... pobavila mě ta scéna s tleskáním publika... copak to jde, když DT nemaj jediné dva takty rovně? :D
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Pro mě to bylo to nejlepší do třetice.

Bez předkapely, začátek přesně ve 20:00, ve 22:30 jakože rozlučka, přesně 5 minut nechat lidi "vyřvat si" naplánovaný 25 min. přídavek do přesně 23:00, haha, prostě DT jsou definitivně VELKÁ kapela, takže předvedli perfektní cirkus se vším všudy a tím výrazem to nemíním dehonestovat.

Ač jsme si s manželkou plánovali sednout, nakonec jsme si ty 3 hoďky odstáli na ploše, protože tam byl výrazně lepší zvuk, než kdekoli kolem na tribuně. Kdo si to tam lenivě odseděl, sice lépe viděl, ale byl holt "odměněn" horším zvukem. Ale gut, o to volněji bylo na ploše před zvukařskou ohradou. Kvituju s povděkem, že to nebylo přeřvané ani přímo v ose linearrayů, vážně tak akorát.

Chválím i vizuální dojem, širokoúhlá projekce byla dost pěkně připravená, šikovně postavené kamery (ta shora nad Jordanem Kozlíkem se záběrem na Kronosy byla obzvlášť fajn), "hrané" klipy sice vyzněly občas jako natahovaná vata do instrum. pasáží, ale ono taky co tam furt pouštět, že :), takže jo, jako celek dobré. Mile potěšila vtipná animace v 15 min. pauze, obzvlášt postavička Myunga s čínským kloboukem. :)

Co se týká sociálně-psychologických aspektů ovlivňujících zážitek :wink: , tak ochranka neprudila, organizace v pohodě. Pár předem ožralých pařanů jsem zaregistroval (tvl jedou třeba 300 km a pak se vykalej jako čuně, to musí být za ty prachy zážitek :roll: ), ale samozřejmě jich zdaleka nebylo tolik, jako se jich přijede poblít na třeba ACDC či Manowaři atpod., takže publikum bylo fajn, prostě spousta muzikantů a inťoušů s doprovodem. :)

PS: Myslím, že Mangini trumfnul Portnoye velikostí bicího... jak to nazvat... domečku? :)
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

První půlka byla super - i když já bych vybral jiné songy, pauza pobavila, a když začali Mirror, málem jsem potřeboval nový trenky. Dál už to bylo sedmý nebe a podle mě byla kombinace Awake + Scenes asi to nejlepší, co mohli vybrat a Illumination Theory taková třešnička. Jo, Space-Dye Vest jsem nečekal ani v nejdivněším snu! LaBrieho zpěv taky potěšil, a i zbytek no naprostá paráda :)
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

byla to naprostá paráda, totální nářezová show, strašně moc mě potěšila píseň trial of tears a breaking of all illusions. o přídavcích se nemá cenu zmiňovat ty byli famozní
solo Manginiho opravdu hodně dobrý! na yt je už i pár videii včetně sola.
přestávka s legračními videii potěšila :-)

fanoušci byli poněkud chladnější v kotli, ale tak těžko bych mohl očekávat jančení jako u Metli nebo Iron maiden. byl jsem na tribuně a zvuk byl hodně dobrej na to že se jedná o starou halu.
podium měli trochu posunutý, asi se neprodalo tolik lístků.

nevíte oficiální návštěvnost ?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

V recenzích se uvádělo dle slov pořadatelů 5000 lidí.

To podium posunuté dopředu nebylo. Ono víc dozadu už dát nejde, pokud chtěli mít nějaký prostor mezi koncem podia a tribunou, což evidentně chtěli.

Když jsem byl na stejném místě na Knopflerovi, tak to pódium bylo posunuté o dost víc dopředu. Minimálně tak o půlku stání u podia, alespon tak nějak se mi to zdálo. Na ještě menší koncerty dávají podium orientované na šířku a bez stání.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“