hi-hat 5-6 tis.

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
RonnieCZ

Re: hi-hat 5-6 tis.

Příspěvek od RonnieCZ »

Za ty peníze co je do toho schopná Windy investovat šel klidně do tohodle: http://kytary.cz/sabian-14-aax-stage-hats/HN140139/

Sabiany už má, tak ví zhruba co vydrží..
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Tadyta 14-ka je za tu cenu výborná.
http://kytary.cz/istanbul-mehmet-14-ses ... /HN120594/
To je přesně ten zvuk,kterej miluju...
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
pehve

Příspěvek od pehve »

Windy píše:prima, takže značky defakto všechny... :-D
zkusím se zeptat jinak.
Koukám na váhy hi-hat. třeba spodek těžký, vršek střední
nebo vršek střední až lehký, spodek střední... co to znamená?

zzbar: já bych si nechala ty sabiany co mám, ale prostě vyvstala potřeba mít ještě jednu hi-hat :-)
bude to pohodlnější. není dobrý přenášet stojan s hi-hat... a činely. nejlepší je aby to stálo a člověk přišel a mohl hrát. :-)
třeba si pořídím něco z bazaru i když- nevím. nemám na to odvahu a navíc- asi chci mít ty věci "čisté" - bez duševního otisku předchozího majitele... cítím z hudebních nástrojů jak se na ně hrálo. fakt. A klidně se mi smějte. :oops:
Windy ty jsi jako sitcom :) vtáhla jsi nás do nákupní horečky a nám se ten seriál nákupu mistrovských kousků mooc líbí.

hi-hatka, jestli je lepší 13" nebo 14 je blbost nějak hodnotit, jde o zvuk, barvu, dozvuk při různém stylu hry, každý to má jinak. To stejný tloušťka činelů.

můj typ - novinka Paiste - řada Signature Precision . Drahý ale špička,jsou to mistrovské nástroje za hodně peněz. Tahle kategorie nechává za sebou i moje oblíbené turky Anatolian. Přiznávám se že už na ně šetřím a začnu, jak jinak, hi-hatkou a ride činelem.

Windy, genius loci má i výhody, představ si že získáš plechy od Dawe Weckla, to by byl tahoun :)
Windy

Příspěvek od Windy »

Přemýšlím jestli bychom neměli založit jiné vlákno... tady se původně probírala hi-hat 5-6 tisíc :oops:
Mohl by admin vyrobit nějaké nové (třeba: Činely pro Windy) a dát to tam? Prosím.
jinak tedy přemýšlím proč je takový rozdíl v ceně třeba u anatolianů a paiste apod...
pehve: :-D beru to jako poklonu :-D

a zpět dotazy k hi-hat.
1) chápu správně, že dražší jsou trvanlivější?
2) hi-hat s přívlastkem "studio" jsou tišší?
3) v prodejně nemívají hi-na stojanech, jak zjistím, jestli mi bude "chick" vyhovovat? Máte na výběr hajtky nějaký trik?
Naposledy upravil(a) Windy dne 30.01.2014 10:29, celkem upraveno 1 x.
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

Souhlasím s pehve. Nejen nákupní horečkou, ale pro mě třeba i motivací. Díky Windy jsem se zbavil Voyageru a koupil lepší nástroj. Zněly fakt hrozně. Myslel jsem, že nemám naposloucháno, ale potvrdil mi to i zkušený bubeník. Sorry za OT, ale Windy by už mohla mít vlastní sloupek. :D
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
konar
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/konar0

Příspěvek od konar »

Windy píše: jinak tedy přemýšlím proč je takový rozdíl v ceně třeba u anatolianů a paiste apod...
pehve: :-D beru to jako poklonu :-D
Copak Anatolian vs. Paiste to může být dáno rozdílnými výrobními náklady (přecejen turecký dělník je asi levnější než švýcarský), ale rozdíl v ceně Istanbulů po rozštěpení na Agop/Mehmet nechápu vůbec.
Windy píše: 1) chápu správně, že dražší jsou trvanlivější?
No to bude asi tak jako se vším - cena je tak nějak úměrná kvalitě, ale mnohdy se příplácí za značku, za místo výroby (made in USA frčí, ale přitom to nemusí dělat hůř než třeba v Turecku) apod.
Windy píše: 3) v prodejně nemívají hi-na stojanech, jak zjistím, jestli mi bude "chick" vyhovovat? Máte na výběr hajtky nějaký trik?
Ve slušnější prodejně by neměl být problém hi-hat na stojan nasadit a vyzkoušet. Druhá možnost je nakupovat naslepo přes e-shop a využívat práva na vrácení zboží. To je ale, přiznejme si - poněkud náročná cesta.
RonnieCZ

Příspěvek od RonnieCZ »

Windy píše: 3) v prodejně nemívají hi-na stojanech, jak zjistím, jestli mi bude "chick" vyhovovat? Máte na výběr hajtky nějaký trik?
Na tohle asi nejlepší DC, můžeš to vyzkoušet přímo se soupravou a mají hodně dobrý výběr (Sabian, Anatolian, Soultone, Zildjian, Istanbul, Meinl, Paiste...). Ale nevím jak to tam máš daleko.

Ad.1 Je to přesně jak říká kolega. Dražší iPhone je o kolik lepší než levnější Samsung (HTC,Sony). Platíš za značku. Samozřejmě levnější Paiste X dražší Paiste by tak mohlo být (určitě třeba 101 vydrží míň jak Signature), ale je to o tom jak se o to staráš.
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

S tou značkou je to jasný,když se podíváte kolik stojí dobrý Sabiany HHX,Zildjiany K atd..technologicky je na tom strejně Anatolian,jako Meinl Byzance,nebo Paiste Twenty Masters,Istanbul,ale ceny jsou úplně jinde.
S tou výdrží to tak jednoznačný není,např.v metalu se nejvíc používají od Paiste Alpha a Rude a to právě kvůli výdrži,ale nepatří mezi nejdražší..
V tom výběru ti asi nikdo nepomůže,ale ty to zvládneš určitě sama. :lol:
Windy

Příspěvek od Windy »

Necibici: tak jo máš pravdu nakonec jsem to zvládla sama :-) byla jsem zavřená v činelové místnosti hodinu a půl a vybírala a porovnávala... měla jsem tam dva stojany a hledala nejen vyhovující hi-hat ale zároveň pár hi-hat a ride.
Vybírala jsem bez ohledu na cenu a probrala úplně všechno, paiste, sabian, meinl, zildijan, istambul...
Po čase se mi povedlo vybrat dvě které mi nevyhovovaly úplně. Jedna byla o trošku vyšší než by se mi líbilo: PAISTE Alpha Brilliant Medium Hi-Hat 14" a druhá zase až moc hluboká PAISTE Signature Dark Energy Hi-hat Light Dark Mark I - 14".

Nakonec se mi podařilo úplně vespod najít Sabian HHX Evolution a ta byla úpně akorát :-) navíc se mi povedlo chytit ten den akci takže místo 10600 stála jen 6490 ;-) Heč :-D
(http://www.music-city.cz/sabian-hhx-evo ... 10149.html)
Pokud by vás zajímalo jaký Ride se mnou nakonec odešel, tak Sabian AAX Stadium 20"... rovněž v akci a to aniž bych o slevách při výběru tušila.

Jinak jsem vyzkoušela i Istambul ale prostě se mi to zdálo plechové a polootevřená nebyla moc výrazná. Zvlněný okraj se mi zvukově líbil moc u všech vyzkoušených typů až na chick - ten byl slabý a nevýrazný. Takže asi tak.
P.S. koukám, že nakonec moje hi-hat vcelku vyhověla podmínkách tohoto vlákna :-D a děkuji všem za tipy. Hodně mi to pomohlo se nasměrovat a hlavně že jsem si vybrala i ride! To by mě původně nenapadlo. Takže všem moc díky! :wink:
necibici
Moderátor

Příspěvek od necibici »

Takže zůstáváš u Sabianu. :lol:
V ukázkách zní oba moc příjemně,co dodat,takovýmhle tempem z tebe bude už brzy odbornice!
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“