bicí automaty

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
viwalda
Bandzone: sklad by walda

Re: bicí automaty

Příspěvek od viwalda »

Monikad píše:Nevím proč jste došli k názoru, že bubeníci poradí s výběrem kvalitního bicího automatu?? :shock: Žádná krabička plná tranzistorů a čertví čeho všeho přece nikdy plně nenahradí človíčka s paličkama... pravda včetně všech ctností i nectností, ale prostě očima nás bubeníků, co se nějakých těch pár desítek let lopotíme, odříkáme si a kazíme si tělo v temnotách zkušeben, abychom mohli čas od času za hromadou bubnů vzadu na stage hnát svoji kapelu vpřed, prostě pro nás je to elektronickej neřád, co nám bere práci!! :evil:
Já třeba k tomuto názoru nedošel, dokonce jsem hledal téma s automatickými bubeníky kdekoliv jinde jen ne mezi bubenýřinama...Jinak jsem také zastánce živých bubeníků, ale toho já nemám, tak sháním náhradu na domácí cvičení... leda, že by kdosi přesunul toto téma do efektů...(tam jsem to hledal...), ale nic to nemění na mé otázce...
Se tolik nezlob a nerozčiluj...neřeš, nepřepínej a hlavně po ničem nepátrej...ty buď rád, že seš...
jdi se vymlátit ke škopkům a adié... :D
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

viwalda píše:
Monikad píše:Nevím proč jste došli k názoru, že bubeníci poradí s výběrem kvalitního bicího automatu?? :shock: Žádná krabička plná tranzistorů a čertví čeho všeho přece nikdy plně nenahradí človíčka s paličkama... pravda včetně všech ctností i nectností, ale prostě očima nás bubeníků, co se nějakých těch pár desítek let lopotíme, odříkáme si a kazíme si tělo v temnotách zkušeben, abychom mohli čas od času za hromadou bubnů vzadu na stage hnát svoji kapelu vpřed, prostě pro nás je to elektronickej neřád, co nám bere práci!! :evil:
Já třeba k tomuto názoru nedošel, dokonce jsem hledal téma s automatickými bubeníky kdekoliv jinde jen ne mezi bubenýřinama...Jinak jsem také zastánce živých bubeníků, ale toho já nemám, tak sháním náhradu na domácí cvičení... leda, že by kdosi přesunul toto téma do efektů...(tam jsem to hledal...), ale nic to nemění na mé otázce...
Se tolik nezlob a nerozčiluj...neřeš, nepřepínej a hlavně po ničem nepátrej...ty buď rád, že seš...

V pohodě.. chápu že si to sem neprsknul ty.... jsem teda spíš rádA než rád, že jsem, k bubnům bych se šla vymlátit moc ráda, no nějak se tam dnes nedostanu. Každopádně jsem vyjádřila názor. Automatický bubeník je určitě fajn věcička na domácí cvíčo, na podiu už mi to nějak nepasuje, ale proti gustu.... jen mi přišlo absurdní řešit bicí automat mezi bubeníkama. Myslím že s bicím automatem může hrát každý muzikant a má to nějaký smysl... jen bubeník asi nebude hrát přece nikdy s bicím automate :D Pro šťourali, mluvím o skutečném "automatickém bubeníkovi", tedy o něčem, co vytváří zvukobarevný bicí part, nikoliv o KLIKu. Ten pochopitelně zase většina bubeníků zná dost důvěrně :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Sam Jr.
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/samjr

Příspěvek od Sam Jr. »

2 viwalda: jestli máš na cvičení kombo Roland Cube, tak bych bubeníka zapojil do CD vstupu (vhodný kabel nebo redukce) a smíchal si zvuk až v kombu.
viwalda

Příspěvek od viwalda »

Monikad píše:
viwalda píše:

V pohodě.. chápu že si to sem neprsknul ty.... jsem teda spíš rádA než rád, že jsem, k bubnům bych se šla vymlátit moc ráda, no nějak se tam dnes nedostanu. Každopádně jsem vyjádřila názor. Automatický bubeník je určitě fajn věcička na domácí cvíčo, na podiu už mi to nějak nepasuje, ale proti gustu.... jen mi přišlo absurdní řešit bicí automat mezi bubeníkama. Myslím že s bicím automatem může hrát každý muzikant a má to nějaký smysl... jen bubeník asi nebude hrát přece nikdy s bicím automate :D Pro šťourali, mluvím o skutečném "automatickém bubeníkovi", tedy o něčem, co vytváří zvukobarevný bicí part, nikoliv o KLIKu. Ten pochopitelně zase většina bubeníků zná dost důvěrně :wink:
Jo to rád/A je zvyk a omyl citátu z knoflíkářu, tudíž za to omluva... :oops:
A samozřejmě celý můj příspěvek brát s nadsázkou a mím nesmyslem pro humor... :wink:
Absurdum mi to taky přijde z pohledů vašich... spíš je to problém(převážně) kytarářů anebo kohokoli jiného, než-li bubeníků, kdo se chce doprovodit ... domů... :D

for Samjr: Pravdu díž, ti řek, že já se sek a do zadu se nepodíval a tudíž je otázka jednodušeji zodpovězena s vděkem mím k radám tvým, že záda jsem neohýbal... díx...vwld
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
viwalda

Příspěvek od viwalda »

Další fopa...
Uvažuji koupit si za dvojku aut. bubeníka Roland R 5...nemáte někdo zkušenost s takovouto kravičkou? potřebuji si doprovodit gitáru a sám si vymyslet a složit bicí a nevím o tomto kusu plastu nic...Poraďte please...je to dobrá věcička? A co asi tak umí? Na netu jsem se nevyplácal k češtině...
díky......vwld
blazej25
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blazej25 »

skvělá hudba :)
viwalda

Příspěvek od viwalda »

blazej25 píše:skvělá hudba :)
:?: :?: :?:
BOBAN

Příspěvek od BOBAN »

Ahoj, předem se omlouvám za laický dotaz. Hrajeme v kapele ve třech, basa, kytara,klávesy a bicí automat Zoom RT223. Každou písničku pracně do toho automatu naklepávám po paternech a úder za úderem. Je to fakt zdlouhavé a nejhorší jsou přechody. Výsledek není vždy dokonalý. Mám spoustu písniček v MIDI formátu kde jsou i dokonalé bicí stopy. A teď k otázce. Nemám vůbec zkušenosti s MIDI v praxi. Jakým způsobem zapojit tento bicí automat abych mohl využít bicí stopu v MIDI formátu co mám v počítači. Tuším asi že bude potřeba použít při hraní minimálně notebook. Ještě podotýkám, že klávesy mají také vstup a výstup MIDI. Poradí mi někdo? Dík.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Koego Bobane, myslím že mezi bubeníky asi moc uživatelů krabičky, která nám v nadsázce řečeno "bere práci", nenajdeš. ;) Problematiku MIDI komunikací a podobně zkus adresovat někam mezi zvukaře, nebo líp mezi klávesáky. Ti by mohli vědět víc :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
BOBAN

Příspěvek od BOBAN »

Máš pravdu Moniko, přesto dík. :-)
chroustjazz

Příspěvek od chroustjazz »

jelikož bych si rád pořídil bicí automat, napadlo mě, Moniko, zajít právě sem, mezi bubeníky, neboť si myslím, že oni dokážou nejlépe porovnat kvalitu zvuků jednotlivých automatů - i když beru v potaz námitku, že bubeníci automaty asi moc nepoužívají, i když vlastně proč ne? vždyť na cvičení jsou lepší, nežli obyčejný metronom - nebo jimi mohou doplňovat zvuky bubnů, které nemají v sadě (např. exotické apod.)

takže koho se zeptat?

(na kvalitu basových samplů bych se také spíše zeptal basáků)
free jazz, volná improvizace, soudobá hudba
pehve

Příspěvek od pehve »

Jako živý bubeník bych to tak tragicky neviděl, já se prostě nějakým strojem nahradit nedám :mrgreen:

Říkáš že je automat lepší na cvičení nežli metronom, jak to víš? ty jsi s tím už někdy cvičil? V čem je lepší a myslíš že je lepší pro každého?
chroustjazz

pehve píše:Jako živý bubeník bych to tak tragicky neviděl, já se prostě nějakým strojem nahradit nedám :mrgreen:

Říkáš že je automat lepší na cvičení nežli metronom, jak to víš? ty jsi s tím už někdy cvičil? V čem je lepší a myslíš že je lepší pro každého?

myslím, že je lepší pro jeho širší variabilnost oproti metronomu - když cvičím na basu, rozhodně raději s bubeníkem, nežli s klikem
pehve

Příspěvek od pehve »

na basu to jo, jasný, ale pro bubeníka je lepší nenápadný klik aby se to nepletlo, von se potom při cvičení hezky schová za údery a tak je to správný :) aspoň u mne to tak funguje. Ale proti gustu....
romi

Příspěvek od romi »

chroustjazz píše:jelikož bych si rád pořídil bicí automat, napadlo mě, Moniko, zajít právě sem, mezi bubeníky, neboť si myslím, že oni dokážou nejlépe porovnat kvalitu zvuků jednotlivých automatů - i když beru v potaz námitku, že bubeníci automaty asi moc nepoužívají, i když vlastně proč ne? vždyť na cvičení jsou lepší, nežli obyčejný metronom - nebo jimi mohou doplňovat zvuky bubnů, které nemají v sadě (např. exotické apod.)

takže koho se zeptat?

Možná ti bude stačit nějaký DAW, např. REAPER. Kvalitu zvuku ovlivní VSTi nástroj, na internetu se jich válí hodně. Pokud se chceš vyhnout PC, pořídíš zvukový modul. Já používám např. Roland SD 50. Při trenigu ti nahradí celou kapelu. Je to trochu jiná disciplína.....Midi vládne světem, jen je třeba začít.Vytvořit vlastní stopu bicích je velmi jednoduché......To ale zdejší bubeníci neradi slyší :)
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

Ano,nahradit bubeníka je teoreticky velmi jednoduchý,možná je to vývoj,ale není nadto vidět dobrýho bicáka v akci naživo. 8)
Za mě,já se elektronickým zvukům vyhejbám,protože to prostě není ono,zahrál jsem si na Pearly Pro Live E-drum a je to krásná hračka a zvuk jak z nahrávky,ale nechtěl bych je ikdybych na ně měl.Prostě ten absolutní kontakt s živým bubnem ničím nenahradíš. :twisted:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
pehve

Příspěvek od pehve »

romi píše:.....Vytvořit vlastní stopu bicích je velmi jednoduché......To ale zdejší bubeníci neradi slyší :)
ale jdi...co si o nás myslíš? Jako že bubeníci nepoužívají techniku a programy :) Já třeba ty mašinky všechny beru jako zpestření bubenického světa, mají zde svoje místo. Jsou to výborné pomůcky,umí to hodně věcí a člověk se s tím dokonale vyřádí a inspiruje. Na domácí hraní a experimenty super, někdo potřebuje krabici, mě na to stačí SW. Každý slušný nahrávací program má bicí automat.

Jinak co si myslím o automatech při live produkci to je jiná věc. Nesnáším to protože to není muzika.
Proto si myslím že se někteří hudebníci cítí ohroženi uplně zbytečně. Vždyť jsou to jenom stroje, hračky, náhražky, pomůcky které se nikdy nemohou srovnávat s živým hráčem. Lidský mozek nejde nahradit, ten feel, co nás dělá výjimečnými mezi sebou, co máme naposloucháno, nacvičeno, nahráno, ten mix nálad co do hry dáme je neopakovatelný zážitek na který elektronika nemá, navíc mašina je studená a nevezme tě po koncertu na panáka...nehodí do placu vtípek..prostě matrix
Kdo hraje místo s lidmi raději se stroji ochuzuje se o to všechno a je to tam cítit. Není to ono protože tam chybí souznění duší na stejné vlně.
To je muzika.
chroustjazz

necibici píše:Ano,nahradit bubeníka je teoreticky velmi jednoduchý,možná je to vývoj,ale není nadto vidět dobrýho bicáka v akci naživo. 8)
:

nahradit živého bubeníka za automat je to poslední, co bych chtěl
romi

Příspěvek od romi »

Já věděl ,že píchnu do vosího hnízda.....Nemusíte na ně reagovat..
chroustjazz

romi píše:
chroustjazz píše:jelikož bych si rád pořídil bicí automat, napadlo mě, Moniko, zajít právě sem, mezi bubeníky, neboť si myslím, že oni dokážou nejlépe porovnat kvalitu zvuků jednotlivých automatů - i když beru v potaz námitku, že bubeníci automaty asi moc nepoužívají, i když vlastně proč ne? vždyť na cvičení jsou lepší, nežli obyčejný metronom - nebo jimi mohou doplňovat zvuky bubnů, které nemají v sadě (např. exotické apod.)

takže koho se zeptat?

Možná ti bude stačit nějaký DAW, např. REAPER. Kvalitu zvuku ovlivní VSTi nástroj, na internetu se jich válí hodně. Pokud se chceš vyhnout PC, pořídíš zvukový modul. Já používám např. Roland SD 50. Při trenigu ti nahradí celou kapelu. Je to trochu jiná disciplína.....Midi vládne světem, jen je třeba začít.Vytvořit vlastní stopu bicích je velmi jednoduché......To ale zdejší bubeníci neradi slyší :)
rozhodně nechci DAW ani cokoli, co potřebuje počítač - zvukový modul, no, nevím, na co by mi byl ani co umí..já se jen ptal na kvalitu zvuku z bicích automatů 8¨-)
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“