V Guitar Rigu by to mělo být v pohodě
Kytara a PC
Pravidla fóra
Re: Kytara a PC
Snížit korekce - snížit výšky, případně středy (ne moc)..ale holt piezo je piezo.
Stačil by stomp comp. a studio reverb. Případně simulace boxu z nabídky zesilovačů..
Spíš než placení za jeden z programů bych volil něco z kvraudio nabídky přes Reaper. http://www.kvraudio.com/q.phpSandokan píše:...v Guitar Rigu nebo Amplitube a nahravat pres to, aby to melo ten teplejsi zvuk?
Ten teplejší zvuk najdeš třeba tady:
http://m.youtube.com/watch?v=Kw7jffDrkKM
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ještě si taky uvědomit, že v daném případě jsi slyšel ještě charakter toho komba a je prostě otázka, nakolik to bylo autentické s akustickým zvukem té tvé akustické kytary. Pro přiblížení by se s tím samozřejmě musely v počítači (například) udělat další kroky...Sandokan píše:...Pritom v obchode si pamatuju, ze to po zapojeni do nejakeho komba hralo pekne....
P:
Bezvadnej univerzální DI-BOX pro přehrávání a nahrávání do PC ze starého telefonního nahrávacího adaptéru GRUNDIG typ 244L Private http://www.radiomuseum.org/r/grundig_te ... rivat.html
Stačí vyházet nepotřebné součástky a použít jen audio trafo.
Stačí vyházet nepotřebné součástky a použít jen audio trafo.
Zdravím, je M-Audio fast track kompatibilní s windows 8? Mám nový noťas a zvukovka mi nenaběhla v ASIO driver. Předtím jsem to myslím instaloval pomocí Pro Tools co byli k tomu, ale to CDčko už nemám (aspoň jsem ho nenašel), lze nějak nainstalovat zvukovku bez toho CDčka?
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX
Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
Mně jede na Win 8 bez problémů (ale ovladače šly z cd..).
Aha, tak to bude problém, nevím, proč to CD v krabici není. Ku*va 
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX
Zkoušel, ale jsem asi slepý
děkuji
Ahoj,
chtěl bych si do počítáče nahrát svoje dosavadní kytarové dovednosti. Jde propojit kombo s PC a do nějakýho SW (pokud jo, tak do jakého) to nahrát nebo je potřeba více hardwerů? Nejde mi o nějaký špičkový zvuk, spíš jen takový "diktafon"
PS: U komba mám record out.
chtěl bych si do počítáče nahrát svoje dosavadní kytarové dovednosti. Jde propojit kombo s PC a do nějakýho SW (pokud jo, tak do jakého) to nahrát nebo je potřeba více hardwerů? Nejde mi o nějaký špičkový zvuk, spíš jen takový "diktafon"
PS: U komba mám record out.
Výborně. V PC máš určitě modrou line-in zdířku (Když ne, tak se dá použít i růžová s tím, že musíš stáhnout gain na minimum), na internetu si stáhni pro začátek třeba audacity v nastavení nastav správný vstup, propoj kombo s počítačem pomocí kabelu (Nevím, jestli record out je velký nebo malý jack, každopádně tak, aby to pasovalo) a můžeš se začít rozkoukávat 
Pro začátek toto řešení bude stačit a pak uvidíš, jestli se tomu chceš věnovat více nebo zůstaneš u zaznamenávání nápadů a pokroků.
Pro začátek toto řešení bude stačit a pak uvidíš, jestli se tomu chceš věnovat více nebo zůstaneš u zaznamenávání nápadů a pokroků.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Co jsem se setkal s REC out, tak to byl 2x RCA konektor (lidově CINCH). Kabel by tedy byl např. http://kytary.cz/bespeco-bt1750m/HN142303/.Moleek píše:Nevím, jestli record out je velký nebo malý jack...
Roland CUBE má Record Out jako normální velký jack. A nemá simulaci boxu (nebo je extrémně mizerná).
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Což se dá dohnat v DAW. Ale pro začátečníka je to asi zbytečně moc informací najednou.Bummer píše:A nemá simulaci boxu (nebo je extrémně mizerná).
Co myslíš tím stáhnout gain na minimum?Moleek píše:Výborně. V PC máš určitě modrou line-in zdířku (Když ne, tak se dá použít i růžová s tím, že musíš stáhnout gain na minimum), na internetu si stáhni pro začátek třeba audacity v nastavení nastav správný vstup, propoj kombo s počítačem pomocí kabelu (Nevím, jestli record out je velký nebo malý jack, každopádně tak, aby to pasovalo) a můžeš se začít rozkoukávat
Chtěl bych nahrávat pomocí ntb, bohužel mám však jen output...je tedy nějaká jiná možnost jak zvuk nahrát?
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano-buď bez investice s využitím integrovaného mikrofonu nebo s investicí do externí zvukové karty.
P.
P.
s využitím integrovaného mic....to myslíš jako nahrávat zvuk z repro komba?pavlii píše:Ano-buď bez investice s využitím integrovaného mikrofonu nebo s investicí do externí zvukové karty.
P.
Jasně. Na zaznamenání nápadu to určitě stačí.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Tak jako vono na zaznamenání nápadu by stačil i středně inteligentní mluvící papoušek, ale já bych chtěl i o trošku lepší záznam....myslel jsem si, že když mám na kombu přímo výstup na nahrávání, tak že by šlo zaznamenat zvuk pomocí něj...Bummer píše:Jasně. Na zaznamenání nápadu to určitě stačí.
Pak si pořiď kabel dle rad výše a zjisti si, jestli máš linkový vstup. A pořád jsi neřekl, co máš za kombo, takže nezbývá než předpokládat, že tam nemáš simulaci reproboxu a zvuk z toho výstupu by zněl jak roj včel. Tj. pořiď si nějaký DAW software a do něj impulse loader a nějaké impulzy a nahrávej přes to, protože jinak z toho dost pravděpodobně nic na úrovni nedostaneš.