Marshall TSL 100 Triple Super Lead JCM2000 (NEFUNKČNÍ)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
scorpsiq

Marshall TSL 100 Triple Super Lead JCM2000 (NEFUNKČNÍ)

Příspěvek od scorpsiq »

Zdravím,
vlastním Marshall TSL 100 Triple Super Lead JCM2000 cca 2 roky. Jako reprobox používám MARSHALL 1960A. Vždy jsem se o vše staral jak se patří - lampy sem nechával patřičnou dobu žhavit etc... Bohužel nedávno se mi stala nemilá událost. Dopoledne jsem hrál naprosto bez problému, ovšem když jsem se na večer vrátil a vše zapl stejným způsobem, tak z něho nevyšla ani "hláska". Přemýšlel jsem, zda se nepoškodilo MUTE tlačítko, protože z reproboxu ani při nastavení vyšší hlasitosti nevyšel naprosto žádný šum (který se při vyšší hlasitosti a zkresleném zvuku alespoň nějakým způsobem slyšet dal). Nevíte někdo čím by to mohlo být? Nebo alespoň jakým způsobem přijít na to, co se mohlo stát? (vše jsem zkusil dát do továrního nastavení a použít jiné kabely (používam planet wave), ale vůbec nic zatím nepomohlo) Předem díky za snaha zodpovědět můj problém.
Tube Guru
Odborník

Re: Marshall TSL 100 Triple Super Lead JCM2000 (NEFUNKČNÍ)

Příspěvek od Tube Guru »

Zdar, svíti po zapnutí kontrolka? Pojistku jsi zkontroloval? Jestli ano, a troufáš si na to, budeš zřejmě nucen se podívat dovnitř a měřit. Bezpečně, to samozřejmě, jinak servis. :wink:
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
scorpsiq

Příspěvek od scorpsiq »

Ano, zapnutím power je i slyšet žhavení lamp. Po několika minutách mačkám stand by. Ovšem od této chvíle už slyšet nic není... Vše je prostě tak, jako bych měl zmačknuté MUTE tlačítko. Ovšem jeho zmačknutím nic nemění.
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Já mám TSL-601, kombo, a tohle se mi stalo taky. Byla to ta pojistka, co je uvnitř zesilovače. Tu jsem vyměnil... pár měsíců jsem hrál normálně, načež odešlo trafo.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
scorpsiq

Příspěvek od scorpsiq »

Bohužel nejsem nijak extra znalej, tudíž netuším zda jsem něčeho takového schopen a ani nevím jak postupovat :(... Neni zde ale nějaká ochranná nálepka, kterou poškodím vniknutím dovnitř a ztratím tím nárok na reklamaci?
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

scorpsiq píše:Bohužel nejsem nijak extra znalej, tudíž netuším zda jsem něčeho takového schopen a ani nevím jak postupovat :(... Neni zde ale nějaká ochranná nálepka, kterou poškodím vniknutím dovnitř a ztratím tím nárok na reklamaci?
Typicky pro netechnika uvnitř jsou maximálně draci, kteří tě mohou kousnout. Bez měřáku lízt dovnitř je zbytečný. Můžeš zkusit zkontrolovat pojistku HT Fuse na zadní straně. Případná výměna za T (pomalou) 1A pojistku...
Pokud tohle nepomůže, tak můžeš zkusit vyměnit malý lampy postupně za nějakou náhradní (máš-li) a tím otestovat, jestli neodešla malá lampa.
Všechno ostatní svěř servisákovi.
Obrázek
matyashrcka

Příspěvek od matyashrcka »

Ahojte, mám hlavu JCM 2000 TSL 100W a teď na zkoušce najednou hlava přestala hrát. Teď jsem vytáhl HT Fuse 1A pojistku a je černá, tudíš spálená. Kde takovou pojistku koupím? Seženu ji někde na eshopu? Díky za rady.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Nemá smysl ji kupovat v e-shopu. Zajdi do nejbližšího elektra, je to korunová položka.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Nebo tam píchni drát (vždyť co je pojistka) když to přehořívá. Co jiného s tím řešit?

:arrow: Sarkasticky myšlená, záměrně nesprávná rada, která se snaží vzbudit pochopení tazatele, že přehoření pojistky má svou příčinu, kterou je potřeba řešit spíše než odstraňovat následek - přehoření pojistky :wink:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Gobak

Příspěvek od Gobak »

Si voe děláš p***l, ale...
... přesně kvůli tomuhle se nám jednou málem při zkoušce rozpadla kapela. Shořela mi pojistka a já neměl náhradní... a basák mě furt nutil, ať tam dám drát, že on to takhle měl všude ve firmě a doma a kdekoliv a v pohodě... no zvrhlo se to v šílenou hádku na téma "kdo je tu největší chytrák, když..."
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Ono obecně, řídit se v kapele radami basáků...
Ale nechme toho :lol:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“