les paul do 14 000,-
Pravidla fóra
Re: les paul do 14 000,-
V prvni rade bych si ujasnil jestli chces aktivni snimace nebo pasivni. Tu prvni kytaru mam a nemůžu si stezovat. Vybral jsem si ji hlavne kvuli snimacum gibson, ktere davaji i na drahe kytary gibson. Doporucuji ale vzit nekoho znaleho sebou a vybirat z vice kusu. Vybiral jsem ze dvou ale jedna z nich hrala podstatne hur a byla tak i zpracovana
Nebo to můžeš udělat takhle:
Odečíst z částky epiphone kytary 5000Kč na nove snímače. Zbyde ti 8500Kč na kytaru. Nedívat se na značky, ale jít po tom, z čeho je ta kytara vyrobená. Značky těch kytar budou mít minimální ne-li žádné zvukové rozdíly, které člověk nepozná. Nejvíce však bych se zaměřil na zpracování a pohodlnost.
No pak už jen vybereš kytaru, vymenis snimace a mas vlastně skoro to samé, jako bys koupil epiphone
Ja mám rád zvuk aktivnich snímačů, takže bych sel do aktivu. Bjorn z In Flames používá aktivy EMG a teď nevim, jestli zesilovač Marshall nebo Peavey.
Odečíst z částky epiphone kytary 5000Kč na nove snímače. Zbyde ti 8500Kč na kytaru. Nedívat se na značky, ale jít po tom, z čeho je ta kytara vyrobená. Značky těch kytar budou mít minimální ne-li žádné zvukové rozdíly, které člověk nepozná. Nejvíce však bych se zaměřil na zpracování a pohodlnost.
No pak už jen vybereš kytaru, vymenis snimace a mas vlastně skoro to samé, jako bys koupil epiphone
Ja mám rád zvuk aktivnich snímačů, takže bych sel do aktivu. Bjorn z In Flames používá aktivy EMG a teď nevim, jestli zesilovač Marshall nebo Peavey.
Za mě tuhle http://www.hudebniraj.cz/kytary/elektri ... -kytara-lp
+ plus ti zbude na případnou výměnu snímačů....
Podle mě lepší než brát faded Gibsona.
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
Orange Rocker 30 head
Díky všem za rady
Se snímači už se rozhodl, půjdu do těch aktivních. Kdybych se to rozhodl udělat tak, že bych koupil kytaru a potom i snímače zvlášť, tak bych měl strach, že nevyberu zrovna dobře, proto si říkám, že ta Prophecy bude asi nejlepší volbou, ale nikde se nemůžu dočíst, jaké ty snímače vlastně má 
-
arcilucifer
to si nemyslim tady má Gibsona s Burstbuckerama a nemusí nic měnit a to že by faded, bylo tak horší jak tady spousta lidí tvrdí to si nemyslím.Ladas66 píše:Za mě tuhle http://www.hudebniraj.cz/kytary/elektri ... -kytara-lp
Ale osobně bych za čtrnáct kupoval jinou kytaru...
Když bude chtít měnit za aktivy tak jenom smění snímače bez ztráty
Jo je to subjektivní mám zkušenost právě s porovnávání Lp Vintage starý model V100 s faded Gibsonem a pro uši byla mnohem lepší ta Vintage ale může to být kus od kusu jo snímače jsou určitě úplně jinde než ty wikinsony....zpracování bylo srovnatelné...
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
Orange Rocker 30 head
Tos udělal dobře. Určitě to bude dobrá pila.
A kdo má zkušenost s LPJ? já to v ruce ještě neměl.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Na epiphone.com se dočteš o Prophecy v obou verzích, GX má snímače Gibson 490R(krk) +498T(kobylka) s rozepínáním pomocí Volume potenciometrů, EX má EMG 85 u krku a EMG 81 u kobylky.bart644 píše:Díky všem za radySe snímači už se rozhodl, půjdu do těch aktivních. Kdybych se to rozhodl udělat tak, že bych koupil kytaru a potom i snímače zvlášť, tak bych měl strach, že nevyberu zrovna dobře, proto si říkám, že ta Prophecy bude asi nejlepší volbou, ale nikde se nemůžu dočíst, jaké ty snímače vlastně má
Ernie Ball Music Man Silhouette Special, Gamble Guitars Rockfire Standard
Crate Vintage Club 30, Fender Frontman 25r
Furch D25-SR Cut
Furch D25-SR Cut
je to nejlevnejsi gibson, takze nelze ocekavat nejakou hitparadu. Slusny hw a snimace, ale zpracovani a drevo me moc nebavilo. porad ale lepsi nez epidlabajíč píše:A kdo má zkušenost s LPJ? já to v ruce ještě neměl.
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Jak která, některé Epi jsou i lepší jak můj Gibson (A to je zpracováním nad Studiem), spíšch bych doporučoval přímo kytaru vyzkoušet, případně přišetřitKinx píše:je to nejlevnejsi gibson, takze nelze ocekavat nejakou hitparadu. Slusny hw a snimace, ale zpracovani a drevo me moc nebavilo. porad ale lepsi nez epidlabajíč píše:A kdo má zkušenost s LPJ? já to v ruce ještě neměl.
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Razor.810: A myslíš, že pro hraní typu muziky, o kterém jsem psal, jsou vhodnější ty Gibsony? Je sice pravda, že se dávají dávají na levné Gibsony, ale ty když ty EMGéčka používá Björn, tak by mi mohly vyhovovat více.
Tak EMG 81/85 používá i třeba Zakk Wylde (jsou i na jeho Bullseye LP), takže jsou to snímače na tvrdší hudbu, otázkou je, jestli třeba časem nebudeš chtít zkoušet i jiné styly, kde bys mohl využít rozpojitelnost Gibsonů.bart644 píše:Razor.810: A myslíš, že pro hraní typu muziky, o kterém jsem psal, jsou vhodnější ty Gibsony? Je sice pravda, že se dávají dávají na levné Gibsony, ale ty když ty EMGéčka používá Björn, tak by mi mohly vyhovovat více.
Nejlepší bude zajet na prodejnu a na oba nástroje si zahrát.
Ernie Ball Music Man Silhouette Special, Gamble Guitars Rockfire Standard
Furch D25-SR Cut
Furch D25-SR Cut
Jo, to asi bude nejlepšíRazor.810 píše:Tak EMG 81/85 používá i třeba Zakk Wylde (jsou i na jeho Bullseye LP), takže jsou to snímače na tvrdší hudbu, otázkou je, jestli třeba časem nebudeš chtít zkoušet i jiné styly, kde bys mohl využít rozpojitelnost Gibsonů.bart644 píše:Razor.810: A myslíš, že pro hraní typu muziky, o kterém jsem psal, jsou vhodnější ty Gibsony? Je sice pravda, že se dávají dávají na levné Gibsony, ale ty když ty EMGéčka používá Björn, tak by mi mohly vyhovovat více.
Nejlepší bude zajet na prodejnu a na oba nástroje si zahrát.
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
snímače, HW, zpracování - co mám já zkušenost, tak paráda. za ty prachy.. /dá se sehnat na bazaru za 11k/ je to nejlepší možnost. vysral bych se na všechny zprzněný LP patvary a vzal origo. navíc má takovej ten slabej lak, takže se hned krásně obouchá a odře. špica!dlabajíč píše:A kdo má zkušenost s LPJ? já to v ruce ještě neměl.
Ahoj,
Přemýšlím o koupi tohoto kousku. Ano, jsem si vědom rizik nakupovat takhle na hrubo bez možnosti vyzkoušení navíc s nevýhodami, které s sebou eBay nese (DPH,clo, přeprava - se všemi poplatky bych se podle výpočtů měl vejít do 19k), ale nedá mi to. Jelikož se mi nechce cpát tak velký peníz do Gibsona, poohlédl jsem se po Orvillce, která je témeř stejná. Co si budeme povídat, LPC jsou nádherné kytary. Proto jsem vás chtěl požádat o jakési posouzení zda za to tenhle konkretni kousek stojí. Nebyla by to moje první kytara, ale současná Epiphone LPJ nenaplňuje moje tužby tak jak bych si přál. Psal jsem už Tondovi, ale nějak teď na forum nechodi.
Zde je odkaz: http://m.ebay.com/itm/271450509846?nav=WATCHING_ACTIVE
Omlouvám se za pravopis, píšu na rychlo z telefonu.
Díky, ahoj
Přemýšlím o koupi tohoto kousku. Ano, jsem si vědom rizik nakupovat takhle na hrubo bez možnosti vyzkoušení navíc s nevýhodami, které s sebou eBay nese (DPH,clo, přeprava - se všemi poplatky bych se podle výpočtů měl vejít do 19k), ale nedá mi to. Jelikož se mi nechce cpát tak velký peníz do Gibsona, poohlédl jsem se po Orvillce, která je témeř stejná. Co si budeme povídat, LPC jsou nádherné kytary. Proto jsem vás chtěl požádat o jakési posouzení zda za to tenhle konkretni kousek stojí. Nebyla by to moje první kytara, ale současná Epiphone LPJ nenaplňuje moje tužby tak jak bych si přál. Psal jsem už Tondovi, ale nějak teď na forum nechodi.
Zde je odkaz: http://m.ebay.com/itm/271450509846?nav=WATCHING_ACTIVE
Omlouvám se za pravopis, píšu na rychlo z telefonu.
Díky, ahoj
Naposledy upravil(a) kotas92 dne 16.04.2014 16:46, celkem upraveno 1 x.
1988 Orville by Gibson Les Paul Custom
Cort Earth 70 NS
Cort Earth 70 NS
Za 19 si raděj počkej na starý LP studio (do roku výroby tak 95, někdo říká 93), poznávací znamení ebenový hmatník. Koupil jsem si těchhle studií víc s tím, že vyberu nejlepší. Měl jsem 91, 93 a 95. Všechny nakonec hrály téměř na chlup stejně a tak zůstal 95. Tyhle nástroje hrajou luxusně. V přímém porovnání v obchodě si pak škrkl možná tak traditional. Nový standard a studio byli o třídu horší kytary. Na bazaru se objevují tak 2-3x do roka, občas i kolem 15 tisíc (ale většinou kolem 20), takže bys ještě ušetřil. Dle mě v tomhle rozpočtu nemá cenu řešit jiné les pauly.
Jo a když už ebay, tak v rámci EU ať ušetšíš za clo - taky mi jeden z těch LP šel z Německa
Jo a když už ebay, tak v rámci EU ať ušetšíš za clo - taky mi jeden z těch LP šel z Německa
jen jsem tuhle debatu prolít, takže jsem možná mimo. hele, cpát 14 000 do značek jako Vintage nebo Epi mi přijde fakt zcestný. Já koupil loni za stejnou cenu absolutně netknutý LP Studio z roku 1996...chce to jen trošku počkat na dobrou nabídku...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
http://bandzone.cz/commodore64
Já si teď pořídil v týhle cenový relaci LPJ 2013 a naprostá spokojenost.Doporučuji!
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R