Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Naše lampové projekty (tipy, rady,...

Příspěvek od Stanley06 »

pěkně :!: gratuluju že funguje jak má :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
vercajg

Příspěvek od vercajg »

Díky Stanley, hraje to fakt výborně - ani jsem nečekal, že to bude tak hasit :)
mmjuz píše:Stradivari trafa jsou dobrá. Nemáš strach ze svodů u těch prastarých elytů Tesla? Měřil jsi je? Ze zkušenosti vím, že bezpečně použitelný je tak jeden z deseti.
Filtrační kondy jsem změřil a naformoval - jsou ok. Ostatní elyty jsou nové, jenom jsem změřil kapacitu a naprskal to tam. Nějak jsem se nad tím nezamýšlel. Ještě to proměřím a kdyžtak tam dám nějaké jiné. Chtěl jsem to vyzkoušet udělat celé na Tesla kondenzátorech, škoda že jsem nesehnal některé hodnoty foliových. Díky za připomínku.
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Koukám, máš taky s malýma lampama, takže teď máme asi to samý co? :)
Pěkná práce, co brum a šum je to v klidu?

vercajg

Příspěvek od vercajg »

Jo, asi to bude něco podobnýho :) Já tam mám udělanej katodový bias, nevím jak to máš ty. Čelní panel jsem udělal obráceně. S brumem, ani šumem problém není. Když dám ucho k repráku, tak slyším slabý brum ale jěště jsem neudělal odbrumovač žhavení koncáku. Šum je v normě - slyšet ho až když se pořádně vytočí gain a volume. Dával jsem si pozor na to jak to zapojit, abych se s tím pak už nemusel s**t.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

No, nechci být urýpaný, ale jakou metodou jsi měřil ESR?
Co se týče foliových kondíků Tesla, není problém koupit jakékoli v ES Ostrava. Výroba pořád frčí včetně oblíbených polyesterů MKP a MKT. Jediný rozdíl je ten, že na těle kondíku není napsáno Tesla, ale ESO. http://www.es-ostrava.cz/pdf/katalog_cz ... 60-364.pdf
http://www.es-ostrava.cz//pdf/katalog_c ... _209NN.pdf
Co se týče kvalitních elytů do zdroje, tak novou "Teslu" z Lanškrouna řady TC lze koupit bez problémů kdekoli, třeba tu: http://www.avelektronik.cz/katalog.php?id_kategorie=291
Nebo od Jurči, i on prakticky vyrábí elyty Tesla řady TE a TC, jen na obal píše logo JJ.
Jinak v různých výprodejích pořád ještě narazíš snad na všechny typy tesláckých kondíků, včetně luxusních styroflexů WK 71601 a WK 71602. Celkem zdařilé kopie slavných Siemens kondíků, které obstojí i v nejnáročnějších audio aplikacích. Ovšem ve své době byly tak neskutečně drahé, že nikoho ani nenapadlo je strkat do kytarových aparátů.

Ještě mě trochu zaráží, že jsi zřejmě použil na usměrnění ve svém zesilovači polovodič. Kolik máš Ua a UG2 na Těch chudinkách 6P6S? Seš si vědom toho, že výrobce u nich doporučuje max. nějakých 250V?
vercajg

Příspěvek od vercajg »

No dobrá, dobrá. Přiznám se že jsem ESR neměřil, protože nemám měřák. Ale mám v plánu sehnat, nebo si ho udělat. Změřil jsem jenom kapacitu a naformoval. Jeden kond je nový, ostatní jsem měl doma z funkčních přístrojů a líto mě bylo je nepoužít. Byl jsem zvědavý na zvuk, tak jsem to tam narval. Každopádně to změřím nebo koupím nové.
Ua je tam jenom cca 220V a Ug2 o něco míň. Ještě to o něco zvednu, ale nemám tady patřičný odpor. Měl jsem tam téměř 300V, tak jsem to upravil. Naštěstí těch 6p6s mám ještě pár doma a dají se levně sehnat.
Jo, o ES Ostrava vím ale prý se odsaď dá objednat jenom ve větším množství a nevím kde to prodávají maloobchodně. Já jsem objednával z Denkl electronic, tam taky mají pěkný sortiment.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

To je fakt. S ES Ostrava je divná domluva. Kupuji od nich poťáky TP280. Ještě před rokem se dalo po seriích min. 10ks. Před Vánocemi už zvedly minimální odběr na 50ks od hodnoty. Nakonec mi nabídla ta jejich obchodní možnost odběru od 20ks s přirážkou. Vzal jsem tedy aspoň serii 500K/G, tam mě tlačila pata nejvíce a s poštovným vyšel jeden kousek na 96,-Kč. Domluva jako noha, ale než používat Čínu, nezbyde než platit.
Zboží od Denkla je vůbec katastrofa. Tam už nekoupím ani šroubek. Zrovna ty 6P6S od něj jsou děsné. Jednu serii jsem také před časem vzal a s bídou vybral jeden použitelný pár. Některé byly v tak zoufalém stavu, že se jim protáčely baňky v bakelitech, jiné trpěly občasným šelestem. Každá byla z jiné výrobní šarže od 50.let do 80. Nakonec mi ten jeden pár přišel dráž, než kdybych koupil něco standartního. Už nikdy.
vercajg

Příspěvek od vercajg »

Já jsem ty 6p6s objednával z ruska: http://tubes-store.com/product_info.php?products_id=314 Mají tam zajímavé elektronky za dobré ceny a poštovné je taky ok. Do 3 týdnů jsem je měl doma. Pár krát jsem je viděl i na aukru spárované za dobrý peníz. Z denklu jsem objednával jenom konďáky a pájecí nýty. Viděl jsem, že tam mají taky 6p6s po 67KČ. Aspoň budu vědet, že je nekupovat.
Dan Rohanský

Já to mám celé podle schemat na recto co jsou na netu, takže i konec je push pull, akorát s menšíma lampama. :)
200V ti jde i na preamp? Není to málo? Já jsem +- pár V dodržel to co mají psáno...
vercajg

Příspěvek od vercajg »

Ne, do preampu a invertoru jde přes 400V jako u originálu. Akorát ten koncák jsem musel přizpůsobit pro ty 6p6s.
Dan Rohanský

Koukám, tys to nepodcenil, zdá se. Jsem asi větší lajdák :lol:
Pravděpodobně se bude chovat tvůj aparát lépe, než ta moje potvora, ale je to u mě ještě v mezích, takže to moc neřeším. :)
vercajg

Příspěvek od vercajg »

Hlavně, že jsi spokojen se zvukem a neodchází lampy. Co to je za výstupák?
Jěště možná upravím invertor, jelikož má moc velký rozkmit. Ale to už je jen drobnost.
Dan Rohanský

Jo, spokojenost maximální, jediné co odchází je volume potík, už druhý a potřebuje vyměnit, nejde hrát potichu, pak to blbne. :lol:
Lampy mám v preampu nějaká čína, bylo na nich akorát 12AX7 made in china tuším. V konci EHX 6V6GT.
Výstupák je od Berserkera a dobrý, nemám co tomu vytknout.

Jediné co bych tomu vytkl je výkon, stavět to teď udělal bych rovnou 50 W.
MethMan

Příspěvek od MethMan »

Vercajgu, kde si sehnal ty malý chicken head knoflíky?
vercajg

Příspěvek od vercajg »

Z ebayu: http://www.ebay.com/itm/220925892974?_t ... EBIDX%3AIT Ale trvalo to asi měsíc než to dorazilo. Mají tam různé množství a barvy.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Tak, prakticky hotovo, přepínání s optikou řízenou relátky - reverb, smyčka, kanály. Přichází fáze testování :twisted:

St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Luxusní !
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
vercajg

Příspěvek od vercajg »

Prototyp preampu engl powerball do koncáku s 6p6s PP, repro g12t75, snímač r.m. pickups f1, PC mikrofon. https://www.youtube.com/watch?v=1hlGfKQ7zXk
griper

Příspěvek od griper »

core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

tak záhada brumicího zesilovače je rozlousknutá , může zato 20 cm stíněnýho kabelu mezi potenciometrem a mřížkou 1. elektronky .
Vyměněno za UberHiFi kus drátu a hraje to jak má :D
Díky Stanley06.
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 6001_n.jpg
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“