Relic look na strata

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Ralan

Re: Relic look na strata

Příspěvek od Ralan »

Jo, může to vypadat hezky, ale šel bych na to jinak. Smirkem to obrat, ale tak aby to vypadalo přirozeně a decentně, aby tam nezůstávaly ty místa, kde je plnič či co to je pod lakem. No prostě si s tím vyhrát. Nevím čím si to dělal ty, ale ty rýhy v tom dřevě mi moc nelahodí oku. Neříkám že ho mám nějak cvičené :mrgreen:, samozřejmě je to dost subjektivní.

Týpek z druhé kapely nechává na zkušebně semtam strata a ten je fakt nádherný. Barva tak do červeno hnědé, ale "vydřené" na dřevo je to fakt decentně, tak jak se mi to líbí.

Co si tady dal ty dva obrázky, každá ta kytara vypadá o dost jinak, tak to chce popřemýšlet, co vlastně chceš a toho se držet. Ale zas nepřehnat to a dělat to s rozumem 8)
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

danekdj , sry ale ten tvoj relic vypadá otrasne , no a prezradím ti jedno velké tajomstvo . keď začneš chlastať jak normálny muzikant , tak budeš mat relic za jednu dve noci . alebo mi požičaj na 5 -10 skúšok svoju gitaru a nespoznáš si ju :) taký prirodzený relic si ešte nevidel , myslím to vážne . jáj a robit relic na poly lakoch je podla mna fakt úchylárna , šak ten vydrží 100 rokov
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

danekdj píše:
kmensik píše:Já bych ti za to zpřerážel ruce. Myslíš, že nožíkem nahradíš 20 let intenzivního hraní?
Zpřerážíš ruce i firmám co to normálně prodávají v obchodech ?

Přečti si první příspěvek tohohle témata...
Já bych jim je teda zpřerážel. Vono, pro člověka, kterej kytaru zásadně pokládá do stojanu, nepučí ti jí, když si předtim neumyješ ručičky a každej šlic skoro vobrečí (i když má laciný pádlo) je devastování hudebního nástroje vždycky projev barbarství. Já to třeba mam tak, že mě iritujou věci typu rozříznutý housle jako dekorace, aby vypadaly jako "zazděný", knihovnička udělaná ze starýho pianina atp. Je jedno, že to byl třeba nevopravitelnej křáp, ale mam prostě podvědomě zafixovaný, že s jídlem a hudebníma nástrojema se nešeredí. Já chápu, že to někomu může připadat jako absurdní outlocitnost, mam to prostě tak.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Asi jsme ze staré školy, že si vážíme věcí a lidské práce.
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Já zapomněl, že relic se líbí jen křivákům a zmetkům bez úcty k čemukoli :)
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Relic má jednu jedinou obrovskou výhodu, že když má člověk nablýskanou novou kytaru tak se na ní pomalu bojí na koncertě hrát a lítat po stage aby nepřišla k újmě, kdežto když má obitý relic, neřeší ťukance a oděrky a paří.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Rocky_MK píše:Já zapomněl, že relic se líbí jen křivákům a zmetkům bez úcty k čemukoli :)
To sem neřek, ale prostě si nedokážu představit, že se budu měsíce rozhodovat, kterou kytaru, pak si pro ní pojedu kdovíkam, slavně si jí dovezu domu, pudu do kůlny, vemu rašpli a schválně vodrbu lak.
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Tohle je ale úplně jiný případ - psal přece, že chce akorát poladit esteticky SX strata, protože zvukově se moc zachraňovat nedá. Jestli se mu to líbí, jeho věc.
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Jistě, jeho kejtra jeho boj, vo tom žádná. Což nic nemění na tom, že podle mě je to brabarství, i kdyby to bylo ukulele za štyry stvky z lídlu.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Kua ať si třeba někdo na kytaru namaluje pi-cu nebo ji přejede hoblikem.

Nechápu proč to komentujete, když se vám to nelíbí. Tady se řeší relic, tak si běžte honit jinam.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

jeleniste píše:Což nic nemění na tom, že podle mě je to brabarství, i kdyby to bylo ukulele za štyry stvky z lídlu.
To je zrovna pěkně blbé přirovnání, protože ukulele za čtyři stovky je prostě zboží bez příběhu, který bych tím zničil a jakoukoliv likvidací prostě zničím věc, za kterou jsem si zaplatil.

Jak jsi psal o houslích a klavíru, tam už to tak jednoznačně nevidím, protože pokud je to starší nástroj, tak tam už to je škoda, protože ten nástroj už něco zažil a osobně by se mi příčilo to takhle ukončit.

Ale když si budu chtít na zeď pověsit půlku houslí a budu ochoten utratit ty prachy za nějaké laciné housle, tak pak nehodlám poslouchat chytráky, co nad tím budou brečet
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
danekdj

Příspěvek od danekdj »

Máte pravdu, vypadalo to fakt strašně, tak jsem se rozhodl pochlapit alespoň tím že se to pokusím dát do pořádku, přechod mezi starým a novým lakem skoro není vidět, až na to místo dole...

Ale neříkejte mi že tahle kytara takhle vypadá po 20 letech používání :D

http://www.themusiczoo.com/images/7-02- ... 3608_a.jpg

k tomu to mořidlo se tam taky nenaneslo samo...
2014-02-06 00.06.37.jpg
Epiphone Explorer (mnou upravený), Ibanez V205SECE-NT, Vintage SX stratocaster, Epiphone Dot CH, Marshall AVT150, Epiphone bass
grock

Příspěvek od grock »

Mořidlo se samo nenanese, ale špína ano :-).
Důležitou věc tady napsal mirostrat : relic na poly je blbost.
Bude totiž vypadat přirozeně JEN na nitru, tedy laku, který by se šoupal sám o sobě, praskal atd. Ošoupání bude vypadat dobře jen na džínsech, nikdy na kvádru do tanečních.
Relic na nitru se navíc hned začne "dodělávat" přirozeně a postupovat,podle skutečného hraní a namáhání, ty ten proces jen nastartuješ a urychlíš. Možná by ses pak divil, jak ten načatý lak mizí před očima..
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
danekdj

Příspěvek od danekdj »

Jak by to šlo udělat když mám ještě jedno tělo od strata bez laku ?
Sice bych časem musel pořídit na to elektoroniku a HW protože jsem koupil bez toho, ale za zkoušku by to stálo :D
Epiphone Explorer (mnou upravený), Ibanez V205SECE-NT, Vintage SX stratocaster, Epiphone Dot CH, Marshall AVT150, Epiphone bass
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Všechno předělej na to holé tělo a hrej na to, za měsíc to bude špinavé až až.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“