Kombo šumí
Pravidla fóra
Kombo šumí
Ahoj ,
mám Lampu Laney VC 50, žhavim to tak 10-15 minut, pak kdyz zacnu hrat tak to hraje v poho, ale treba po hodine mi zacne sumet (huceni, nekdy i praskani) na zkreslenem, nebo i na costem kanalu.
cim to jmuze byt?
díky
mám Lampu Laney VC 50, žhavim to tak 10-15 minut, pak kdyz zacnu hrat tak to hraje v poho, ale treba po hodine mi zacne sumet (huceni, nekdy i praskani) na zkreslenem, nebo i na costem kanalu.
cim to jmuze byt?
díky
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Kombo šumí
Vcelku cokoli - staré lampy, elektromagnetické rušení, špatný kabel, blbé snímače...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
tak lampy jsou necely rok staré, kebel mam DiMarzio (stal cca 1200 kč) , možna ty símače, lytaru mam Ibanez Rg 370dx (inf4, inf3)
Jakmile je to po určitém čase, snímače i kabely bych rovnou vyloučil. Viděl bych to na něco v signálové cestě, co je aktivní, tj. baterie v krabičkách nebo krabičky samotné, lampy nebo něco jiného v zesilovači, co odchází nebo se přehřívá.
Rok staré lampy nejsou zas tak nové.
Rok staré lampy nejsou zas tak nové.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
no krabicky nepouzivamm takze asi neco v zesaku, nebo prelampovat,co?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Zkusil bych vyměnit koncový lampy a prokontrolovat preampovky, jestli jsou OK (což by měly po roce být, ale pro jistotu...)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Šum v kombu
Při hraní tvrdší muziky mi nějak divně začne šumět v kombu. Zkoušel sem vyměnit kabel, ale taky nepomohlo.
Kombo mám Peavey Vypyr (100) a kejtra Cort X-2. Nevím čím by to mohlo být.
Kombo sem koupil nové, takže by t mohlo být v kytaře. Vžně nevím, tak bych se chtěl zeptat jestli nevíte něco víc vy, v čem by mohla být chyba? Děkuji
Jen chci říct že sem hledal, ale na toto téma sem nic nenašel.
Kombo mám Peavey Vypyr (100) a kejtra Cort X-2. Nevím čím by to mohlo být.
Kombo sem koupil nové, takže by t mohlo být v kytaře. Vžně nevím, tak bych se chtěl zeptat jestli nevíte něco víc vy, v čem by mohla být chyba? Děkuji
Jen chci říct že sem hledal, ale na toto téma sem nic nenašel.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 29.01.2014 6:39, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno do sběrného threadu.
Důvod: Sloučeno do sběrného threadu.
Re: Šum v kombu
Jestli se ti ten šum zvyšuje po otočení knoflíku Gain, tak věz, že to je normální a v pořádku.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Zapnu kombo, na clean channel je to v pohodě ale jak tam hodim zkreslenej zvuk, tak v tom začne divně šumět, pískat. Třeba gain mam na 3-4 (8) a post gain taky. Jakmile najedu na víc, začne ještě víc pískat a šumet, říkal sem si že by to teda byl kabel, jenže sem vyměnil a taky nic. Občas se mi stane(vim že by se to nemělo) ale jak v tom píská tak to třeba odpojim od kabelu. Někdy to pískání/šumění přestane, ale někdy (i přes vypojení kabelu) nepřestane. Takže bych řekl že to bude kombem..nevím co s tím..to za***ný kombo mam chvilku a je nový..
Poprosil bych o radu..hraju na to chvilku, nejsem nějakej zkušenej hráč.
Kombo je : Peavey Vypyr 100
Poprosil bych o radu..hraju na to chvilku, nejsem nějakej zkušenej hráč.
Kombo je : Peavey Vypyr 100
Naposledy upravil(a) MilanT dne 29.01.2014 18:26, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Cenzura vulgarismu. Tohle si tu nedovolí ani staří mazáci.
Důvod: Cenzura vulgarismu. Tohle si tu nedovolí ani staří mazáci.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Poskytni nahrávku, bez toho tu můžeme vymýšlet různé příčiny šumu, ale trefit se nemusíme. Klidně mobilem nebo foťákem, špatná nahrávka lepší než žádná.
http://www.youtube.com/watch?v=xW05qEEh ... e=youtu.be
Myslím, že je to zde slyšet docela dost. Tak bych vás chtěl poprosit ,jestli nevíte co s tím?
A prosím vás, nepište mi, že to mám reklamovat, ne, z jakých si důvodů už to bohužel reklamovat nemůžu. Takže jestli s tím nic nepůjde, tak asi budu místo kytary kupovat nové kombo. Super
* a jen..taky bych chtěl ještě říct, ať neřešíte jak hraji nebo tak, hrál sem v kleče s jednou rukou a v druhé sem měl mobil takže..
Myslím, že je to zde slyšet docela dost. Tak bych vás chtěl poprosit ,jestli nevíte co s tím?
A prosím vás, nepište mi, že to mám reklamovat, ne, z jakých si důvodů už to bohužel reklamovat nemůžu. Takže jestli s tím nic nepůjde, tak asi budu místo kytary kupovat nové kombo. Super
* a jen..taky bych chtěl ještě říct, ať neřešíte jak hraji nebo tak, hrál sem v kleče s jednou rukou a v druhé sem měl mobil takže..
No to nezní pěkně. Ujisti se, že tam nemáš nějaké zdroje rušení (počítače, síťové prvky...), tj. ideálně to vezmi někam na chalupu, jestli se to nevylepší. Jestli ne, záruka by byla nejlepší, protože je to digitál a to ti jen tak někdo neopraví. Zkusit nahrát tam nějaký nový software nemůžeš (jestli se to třeba nějak zázračně neopraví)?
Tak já nevím teď v tom zase šumí jen, když připojím kabel. Nevím jestli je to nakonec, jen kabel, ale i ten sem zkoušel jinej.
btw s tím softwarem, nevím jak
Jestli by si mi to třeba trošičku nepřiblížil jak na to ?:-D
btw s tím softwarem, nevím jak
No já ten aparát nemám a neumím s ním, ale na videu jsem si všiml, že disponuje USB portem, tak mě to tak napadlo. 
No..teď to mám připojené k PC, ale to je tak asi všechno no
Nevím, jdu hledat na google, snad něco najdu
Nevím, jdu hledat na google, snad něco najdu
Na to potřebuješ kabel USB - MIDI cca za 500,-. Udělej to, co radil Bummer, vem to jinam. Zapoj to bez prodlužky nebo rozdvojky. Na začátek ta nejlevnější varianta.
- Dafčánek
- Bandzone: http://bandzone.cz/navzdory
Zkus i jiný síťový kabel, pokud by to šlo.
Ibanez GAX 30 (DiMarzio X2N) // Randall RX25RM // struny 0.11
Zdar, v nahrávce slyším "napískávání" což mi ukazuje na mikrofonický studený spoj. Může to dělat i špatný kontakt v konektoru. Zkus kombo zapojit přes externí reproduktor, tipuji, že to napískávání zmizí. Tohle je ale jen diagnostika k určení příčiny nikoliv náprava. Chytá to vazbu z reproduktoru na mikrofonickou součástku nebo studený spoj. Šum je něco jiného, ach to názvosloví... 
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
A jako, stejně kdyby to na chatě začalo zázračně fungovat, já to kombo potřebuji do zkušebny, kde by toho bylo ještě víc na přerušování nebo tak, takže
Asi nejspíše, po domluvě, to budu posílat na reklamaci.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
vs.paserak píše:A prosím vás, nepište mi, že to mám reklamovat, ne, z jakých si důvodů už to bohužel reklamovat nemůžu.
paserak píše:Asi nejspíše, po domluvě, to budu posílat na reklamaci.
Tak to jsem z toho jelen.