Upraven název - Nero
Je nějaký prstoklad levé ruky?
Pravidla fóra
Je nějaký prstoklad levé ruky?
Chci se zeptat, když vybrnkávám struny, je nějaký pravidlo jakej prst kdy kam jde? Nebo si to prostě můžu zařídit podle sebe a mačkat si to jak to mě vyhovuje a je mi to pohodlnný? Abych se teď nenaučil nějaký písničky a po půl roce od někoho nezjistil že je hraju uplně špatně. Díky 
Upraven název - Nero
Upraven název - Nero
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Udělej si to jak chceš - hlavně to zahraj a moc si to nekomplikuj 
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
standartně e basový struny (EAD) šéfujou palcem. Vždycky se hraje jen jedna znich - ta na které hraješ primu akordu. astatní 3 sou ukazováček, prostředníček a prsteníček (malíček chudák je 5. kolo u vozu). vždycky pak dáš basvou strunu a palcem a pak zahraješ ty výškové.
Toto je obvyklí, já vydrnkávám jen trsátkem
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
ptáš se na levou nebo pravou ruku? tyhle odpovědi byly zatím k pravé
u levé je to tak(teda já to tak dělám) že pokud je to možný a je to jen v rozsahu 4 pražců tak prostě na jednom pražci držím ukazovák, na druhým prostředník, třetí prsteník, čtvrtej malíček... když se to posune tak posunu celou ruku, a pokud to někdy nejde, tak se to holt řeší nějak aby to prostě vyšlo
u levé je to tak(teda já to tak dělám) že pokud je to možný a je to jen v rozsahu 4 pražců tak prostě na jednom pražci držím ukazovák, na druhým prostředník, třetí prsteník, čtvrtej malíček... když se to posune tak posunu celou ruku, a pokud to někdy nejde, tak se to holt řeší nějak aby to prostě vyšlo
Ano to jsem chtěl napsat, že by to mělo být na čtyři pražce rozdělené čtyři prsty. ne lítat po třech pražcích ukazováčkem, tak se to obvykle dělá ze začátku, ale čím dřív začneš cvičit správně, tím líp pro tebeGraywolf píše:ptáš se na levou nebo pravou ruku? tyhle odpovědi byly zatím k pravé
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Jo promiňte, měl jsem na mysli levou ruku
Tak díky, já jen jestli neni prostě nějaká technika na to. Hraju všema prstama, ukazováčkem po pražci jezdim jenom když je to od sebe hodně daleko, ale snažim se zapojovat všechny prsty
.
Jo ještě mě napadlo, když třeba mam zahrát 3 tony po sobě, na jedný struně,vždycky o pražec vejš. Můžu pokládat vedle sebe na jednu strunu ten ukazováček, prostředníček a prsteníček ? Nikdy jsem to takhle neviděl nikoho hrát , ale je to pro mě asi nejsnazší
Tak díky, já jen jestli neni prostě nějaká technika na to. Hraju všema prstama, ukazováčkem po pražci jezdim jenom když je to od sebe hodně daleko, ale snažim se zapojovat všechny prsty
Jo ještě mě napadlo, když třeba mam zahrát 3 tony po sobě, na jedný struně,vždycky o pražec vejš. Můžu pokládat vedle sebe na jednu strunu ten ukazováček, prostředníček a prsteníček ? Nikdy jsem to takhle neviděl nikoho hrát , ale je to pro mě asi nejsnazší
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
jo levou... no tak to potom co pražec to prst a 1. prst který je v běhu nejvíc k hlavě je taky ukazováček pak tedy
Kód: Vybrat vše
------8-9-10
-7-8-9
tak i na tý 2. struně začni ukazováčkemVířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
turbo_MaCk píše:standartně e basový struny (EAD) šéfujou palcem. Vždycky se hraje jen jedna znich - ta na které hraješ primu akordu. astatní 3 sou ukazováček, prostředníček a prsteníček (malíček chudák je 5. kolo u vozu). vždycky pak dáš basvou strunu a palcem a pak zahraješ ty výškové.
a kdyz hraju bas trsatkem a zbytek prstama tak se na maliček taky s**e?
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
ztoto je takový spíšto táborákový hraní... profík zvládá i malíček a různý jiný hašiše s prstama. hodně se na toto používá takový tonnavlíkací trsátko na palec, pak můžeš trsátkovat palcem a áš všechny ostaní prsty volný...Caggan píše:a kdyz hraju bas trsatkem a zbytek prstama tak se na maliček taky s**e?
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
jo právě a ataky se pak dobře kombinuje hra s trsátkem a bez - nemusíš ho odhazovat.Martin656 píše:Mno to palcovy trsatko si myslim je spis jenom aby byly basovy struny vic slyset..
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No opravdu se ti vyplatí trénovat všechny prsty cvičením - můžes si nějaké udělat - já si taky vždycky dělám cvičení jaký mi vyhovuje avyplňuje moje nedostatky.Nezapomínej na malíček - já ho používám rád a je užitečnej 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nejdůležitější hrát podle toho, jak je to pohodlné, to ano, ale je třeba i držet se nějakých pravidel, protože někdy se zdá nějaký prstoklad zzačátku dobrý, ale časem zjistíš, že tě v něčem omezuje, že tě z něj bolí ruka či tak něco...
Důležité je používat všechny 4 prsty, nejjednodušší pravidlo je "co pražec, to prst", na 4 pražce máš 4 prsty a podle toho hýbej rukou...
Důležité je používat všechny 4 prsty, nejjednodušší pravidlo je "co pražec, to prst", na 4 pražce máš 4 prsty a podle toho hýbej rukou...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
souhlas... + výjimečne natáhnout malíček dál (např při rychlích bězích ve vejškách)Nero píše:Důležité je používat všechny 4 prsty, nejjednodušší pravidlo je "co pražec, to prst", na 4 pražce máš 4 prsty a podle toho hýbej rukou...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Asi tak, pak se taky používá odtažení ukazováku, takže např držím 3 - 5 - 6 -7 (od ukazováku po malík)turbo_MaCk píše:souhlas... + výjimečne natáhnout malíček dál (např při rychlích bězích ve vejškách)Nero píše:Důležité je používat všechny 4 prsty, nejjednodušší pravidlo je "co pražec, to prst", na 4 pražce máš 4 prsty a podle toho hýbej rukou...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Chtěl bych se zeptat ohledně Nothing else matters tabu.
----------0---0---0------
----------5---5---5------
--------------------------
----------0---2---3------
Jak se to dá zahrát? Myslím konkrétně to prostřední. Není to moc velké rozpětí 5. pražec dole a 2. nahoře? Já tam teda tu ruku nenatáhnu. Je ten tab špatný, mám malou ruku, nebo se to má hrát jinak?

----------0---0---0------
----------0---2---3------
Jak se to dá zahrát? Myslím konkrétně to prostřední. Není to moc velké rozpětí 5. pražec dole a 2. nahoře? Já tam teda tu ruku nenatáhnu. Je ten tab špatný, mám malou ruku, nebo se to má hrát jinak?
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já bych dal ukazováček druhej pražec prsteník pátej a malík pátej to by mělo jít.