Cubase

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Klema

Příspěvek od Klema »

To aivn86:Díky za příspěvek,ale tohle je problém blastru.Kámoš mi o něm taky povídal.Já mám ale synchrom vpořádku.Stačí wav ve stopě posunout na správné místo a pak to sedí.

To Wohma:Stařík to je,to máš pravdu :)))ale jinak naprosto spolehlivá s parádním ovládaním,inteligentním routingem,no nedam na ní dopustit.ASIO jasně má ale používal jsem to cubasácký a tam tedy bude asi ten zakopanej hafan,páč mi to dělalo i Montego a teď i integrovaná zvukovka v noťasu.Dík za Tip na ASIO4ALL.Zkusím a napíšu.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Klema: Pokud ty nativni drivery podporu ASIO maji, tak zkus napred posefovat nastaveni, Cubase casto nabizi vice ASIO driveru a dulezity je taky nastaveni bufferu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Klema

Příspěvek od Klema »

Do bufferů sem se moc nenavážel.Nechal sem nastavení po provedenym testu.Tak se to chovalo nejlíp.Co se ASIa týče na ASIO napsaný přímo pro ISISe mi naměřil latenci přes 750 ms a na přímej z Cubase kolem 300 ms,tak sem ho tam nechal.Říkam,zahaproval mi tak možná jednou za 20 stop.Teď už v tom moc nefrčim,ale zdá se,že kapelnickej dostává chuť zas něco točit,tak se do toho zas ponořim.Dík za návrhy,jestli začne zlobit(Cubase)tak se v tom povrtam.Jinak Cubase nejlepší soft na multitrack :)
Hutrides

sekání Cubase

Příspěvek od Hutrides »

Zdravím,
Přeinstaloval jsem windows kvůli tomu že byl dost pomalý, ale nainstaluju cubase a koukám stejný projekt který mi před přeinstalaci jel v pohodě tak se nyní seká, můžu si dovolit naházet do projektu mnohem méně pluginů aniž by se to začalo sekat. S velikostí bufferu jsem si hrál.. nepomáhá..nainstaloval jsem nejnovější ovladače na zvukovku(line 6 UX2),nevíte který z ovladačů ve windowsu by na to mohl mít vliv? nainstaloval jsem na chipset, zvukovku grafarnu, usb, a nenapadá mě co ještě by bylo potřeba.
Díky
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 2.12.2013 9:43, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Myslím, že ke Cubase je tu už hodně existujících témat, proto slučuji do sběrného tématu.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: sekání Cubase

Příspěvek od pavlii »

Povypínal jsi wi-fi (jedná-li se o notebook)? JInak je na to obecně utilitka, která monitoruje systém a vypíše procesy užírající v daný okamžik výkon; v drtivé většině případů to je ale "ndis", což jest síťová záležitost (proto ta zmínka o wi-fi). Co ti jinak všechno běží v reálném čase za programy/služby?

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Hutrides

Re: Cubase

Příspěvek od Hutrides »

No zkoušel jsem to i s vypnutou wifi a jede to pořád stejně, vyfotil sem procesy ve psrávci úloh co tam běží zároveň s cubase ale moc toho není.
procesy
procesy
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

A přeinstaloval jsi přesnou verzi windows jakou jsi tam měl? Já kupříkladu na netbooku mám nějakou spešl verzi od výrobce (lenovo) a mělo by to být osekaný o nějaký zbytečnosti který na tom stroječku nevyužiju, a optimalizovaný přesně pro ten danej výrobek, tak jestli to není zrovna tenhle případ :wink:
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Hutrides píše:No zkoušel jsem to i s vypnutou wifi a jede to pořád stejně, vyfotil sem procesy ve psrávci úloh co tam běží zároveň s cubase ale moc toho není.
procesy.png
Tohle ti moc nepomůže - sežeň si tu monitorovací utilitu (nevzpomenu si název, ale řešila se už určitě i zde a rozhodně i na electrozone.cz fóru).

P.

dieslnikolas
Bandzone: pangejt

Příspěvek od dieslnikolas »

Krásný dobrý den všem,

prosím Vás o radu. Přítelkyně mi k Vánocům pořídila Lexicon Alpha, k němu byla přibalená celkem 2 cd, jedno s Driverem k Alphě (+ klíč ke CUBASE na jeho obalu) a druhé právě s tím CUBASE LE 5, který jak jsem byl obeznámen, ochotně dodávají k zakoupenému HW zcela ZDARMA a tudíž je taky řádně software očesaný.

Zkrátka a dobře, o co jde? V podstatě jen o to, že mi nejde CD mechanika. S drivery na Alphu nebyl problém, samozřejmě jsem volil poslední aktualizaci na ofic. stránkách (v2.7 tuším), už jen protože na CD jsou neaktuální, ale s CUBASE je to horší. Napadlo mě, že bych si z CD mohl vytvořit obraz (tedy .iso, .img, ... sobory) v NTBku mé přítelkyně, ale CD se nechce načíst. Zkoušel jsem si tedy někde stáhnout (ale samozřejmě ne neoficiální cestou - zkoušel jsem přímo Steinberg), nikde ani stopy po stažitelné verzi CUBASE LE 5.

Můžete mi tedy, ještě jednou prosím Vás, poradit jak a kde sehnat CUBASE LE 5, tak abych na něj mohl použít svůj klíč ??

Děkuji,
Diesl
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

CD nejde načíst - tomu máme rozumět jak? Nejde načíst i jinde? Nebo je to jen problém lokální mechaniky? Udělat IMG s největší pravděpodobností nejde správně - ochrana CD proti kopírování. Zkusil bych jinou mechaniku a případně reklamoval CD s Cubase.

P.

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

dieslnikolas píše:Zkoušel jsem si tedy někde stáhnout (ale samozřejmě ne neoficiální cestou - zkoušel jsem přímo Steinberg), nikde ani stopy po stažitelné verzi CUBASE LE 5.
Co tady?
http://www.steinberg.net/en/support/dow ... _cle5.html
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
dieslnikolas
Bandzone: pangejt

Příspěvek od dieslnikolas »

Nero píše:
dieslnikolas píše:Zkoušel jsem si tedy někde stáhnout (ale samozřejmě ne neoficiální cestou - zkoušel jsem přímo Steinberg), nikde ani stopy po stažitelné verzi CUBASE LE 5.
Co tady?
http://www.steinberg.net/en/support/dow ... _cle5.html
Co se tohoto týče, tak pokud tomu dobře rozumím tak je to pouze "CoreAudio2ASIO Patch", tudíž to můj problém neřeší, ale možná se pletu a nevidím odkaz. BTW - právě na onom odkaze jsem už marně hledal
pavlii píše:CD nejde načíst - tomu máme rozumět jak? Nejde načíst i jinde? Nebo je to jen problém lokální mechaniky? Udělat IMG s největší pravděpodobností nejde správně - ochrana CD proti kopírování. Zkusil bych jinou mechaniku a případně reklamoval CD s Cubase.

P.
Prosím pěkně, chápejte to tak, že je to hlavně problém lokální mechaniky. Jenže když jsem se pokusil si z toho CD udělat IMG někde v jiném PC/mechanice, tak se CD načítá pouze někdy, asi podle počasí. A znovu dodám, že jsem CD zkoušel ve více mechanikách.

Je mi v celku jasné, že se to dá vyřešit reklamací, ale spíše mi šlo o to, zda se někde dá stáhnout CUBASE LE 5 třeba jako trial, který si aktivuju vlastním klíčem a zaregistruju přes eLicenser. Protože, přeci jen, například si reinstaluju OS a budu potřebovat soft znovu nainstalovat - zase nemám mechaniku, znovu stejný problém. Proto mi jde o to mít ho v el. podobě na svém HDD, protože neplánuju opravu CD mechaniky kvůli jednomu CD, které bych používal.

Slyšel jsem, že když si produkt aktivuju atd., tak, že prej jako jejich zákazník budu mít více možností v supportu - tedy odkazů na různé SW (drivery, utilitky, ..)? Je to pravda, pokud někdo má tu zkušenost? Jestli bych - kdybych třeba nainstaloval CUBASE na jiné PC, kde bych to pouze registroval - si poté mohl stáhnout CUBASE přímo u nich na stránkách, jakožto uživatel se zakoupeným (byť jsem ho dostal k HW) softwarem?

Děkuji pěkně
Pěkný podvečer pánové,
Diesl
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Dost pravděpodobně nedá; plné instalace jsou k dispozici pouze pro plné verze Cubase. Zkusil bych ještě kontaktovat oficiálního distributora pro ČR, čili disk.cz.

Každopádně mít v počítači rozhašený kus HW, který stojí "pár šušňů", je dost trestuhodná záležitost - dá se třeba pořídit externí mechanika.

P.

kelley
Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kelley »

Ahoj. Ty utilitky jsou: DPC Latency Checker http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml a LatencyMon: http://www.resplendence.com/latencymon :) A cvičně bych zkusil ve správci úloh odstřelit Adobe Reader a Windows Update.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Díky díky za doplnění - ano, to jsou přesně ony :-D

P.

PajaJ

Příspěvek od PajaJ »

Zdravím pátelé, chtěl bych se zeptat, zda-li jsou někde k sehnání nějaké demo projekty pro Cubase 5, rád bych se inspiroval ale nic jsem zatím nenašel. Díky za odpověď
Zvuková karta: Lexicon Omega
MIX: KAIFAT MX 1404 FX
Procesory: TC-Helicon VoiceWorks, Alesis MicroVerb4, Compresor Alesis 3632
Mikrofony: Preamp ART TUBE MP STUDIO V3, Rode NT1A, Rone K2
Midi: M-AUDIO Axiom 49 Advanced
Monitory: Alesis M1 Active MK2
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Google nic neříká? V zásadě bych se ale nedivil - jako kdo by měl zájem odhalovat svoje postupy a nastavení v mixu? 8) při vší úctě k inspiraci......mám na to prostě dost vyhraněný názor.

P.

PajaJ

Příspěvek od PajaJ »

Asi ti rozumím ale přeci jenom, pokud člověk například nemá utkvělou představu o tom, co například který efekt a v jakém poměru vyvolá, jen těžko se to může někde dočíst, když to neslyší. Myslím, že pro základní poslech a pochopení by stačil například již upravený projekt s výchozími pluginy co např Cubase nabízí. Chápu, že dobré uši ti asi nikdo nepůjčí ani nenasdílí ale pro základní pochopení by to určitě bylo lepší, než stostránková kniha.
Zvuková karta: Lexicon Omega
MIX: KAIFAT MX 1404 FX
Procesory: TC-Helicon VoiceWorks, Alesis MicroVerb4, Compresor Alesis 3632
Mikrofony: Preamp ART TUBE MP STUDIO V3, Rode NT1A, Rone K2
Midi: M-AUDIO Axiom 49 Advanced
Monitory: Alesis M1 Active MK2
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Ono je to IMHO o experimentování. Nějaké rozumy na fóru a netu najít můžeš, ale vlastní zkušenost je nepostradatelná.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

PajaJ píše:...pokud člověk například nemá utkvělou představu o tom, co například který efekt a v jakém poměru vyvolá, jen těžko se to může někde dočíst, když to neslyší...
A přesně o tom to je a tkví v tom i podstata mého přístupu; zatraceně co je těžkého na tom, aby si člověk otevřel projekt, nahrál audio stopu (nebo tam mrsknul nějaký WAV odněkud), zavedl plug-in efekt a experimentoval? Nojo - ale to by vlastně nejdřív musel přečíst popis efektu, pak by musel pochopit, k čemu vlastně je a taprve potom by musel kroutit čudlíkama a poslouchat...nemluvě o té přípravě výše 8)

Ale jo - pokud chce být kdokoli "za trubku", tak ať ten samý čas tráví lozením po netu a (marným) hledáním příkladových produktů 8) kam ten svět spěje......

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“