Vox AD100VTH + Behringer BG 412V

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
plsek001

Vox AD100VTH + Behringer BG 412V

Příspěvek od plsek001 »

Ahoj, chtěl bych se poradit, jelikož mám za poslední dva měsíce druhou novou hlavu. Prvně jsem měl Marshalla AVT a vubec nechtěl hrát s tímhle liným Behringerem, hrál, ale při chvění apecu to připomínalo natrženej reprák, nebo něco takovýho, prostě to šustělo a to tak že hodně, s tím se hrát nedalo. Tak jsem Avtéčko vyreklamoval a s vidinou lepších zítřků jsem si koupil taky pololampu od voxe. Můžu říct, že zvuk má tenhle vox asi vzhledem k jeho rozsáhlým možnostem lepší a celkově agresivnější, ale o tom mluvit nechci. Při každém zapnutí asi po pěti minutách hraní, začne pískat, spíše bzučet, nevím jestli to jde z repro, nebo ze zesilovače, nevim jak tenhle problem popsat. bzučení se vyskytuje pravidelně, myslím, že to má co dočinění s napětím, jinak sito nedokážu vysvětlit, hrát se na to s tím moc nedá, protože bzučí fakt festovně, asi jak dráty pod jinovatkou.
Vím, že bych toho chtěl asi moc, ale neví prosím někdo co s tím???
Pomůže jen apec vypnout a hrát můžu znovu, ale ne moc dlouho, bzukot se vrací. Na vystoupeních, to většinou ignoruji a na přestávky vypínám apec. Asi po 4 vypnutích a pul hodině hraní i s tím příšerným vrněním, se to už neobjeví a celou noc mám klid, ale doma mně to opravdu hodně vytáčí a koneckonců na hraní taky.

Prosím neví někdo, aspoň teoreticky, kde je problém???

na halvě jde ještě přepínat na parall a series, na stacku se dá taky polohovat buď mono či stereo.

S tímhle bych si snad poradil, ale ve všech možnostech to dělá to samý

Budu vděčný za cokoliv.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no jestli ti to dela i na koncertech a vsude, tak je docela mala pravdepodobnost, ze ten apec to bude delat kvuli spatnemu napeti...

spis bych hledal problem v te hlave a videl bych to na reklamaci. kde jsi to kupoval? jinak je podle me docela skoda ze jsi koupil hlavu a ne treba tu 50w s 2x12. ta podle me bude tlacit vic nez ta 100w hlava s 4x12 behringerem repro :-/
plsek001

Příspěvek od plsek001 »

Dík za příspěvek a radu. :D Myslím, že jsem problém vyřešil, zatím to teda valí jak má. Včera jsem se v tom vrtal docela dlouho. Příšel jsem na to, že na hlavě musím dát parallel(je to zapojení zřejmě pro ohmáž 1x8, 1x16 a 2x16) a na stacku jsem přepnul na mono(což by mělo být buď 1x4, nebo 2x4ohmů, to opravdu nevim). Zatím to teda teda jde, zkoušel jsem to včera sice jen hodinu, ale dneska se uvidí v praxi na vystoupení. Jen mi furt nejde do hlavy, když se na bedně neshodují ohmy s tím co mám na tom parall, že to zatím teda valí, když pepnu na series, tak tam mám napsáno, že je to na 2x8, 1x4+1x8, nebo 2x4 ohmů, což by se při zapojení bedny na stereo shodovalo, jelikož stereo by mělo být 2x8 ohmů. Ale takhle to fakt nešlo. No uvidíme, dík za radu. Jdu to zkusit rozehrát :-D. Jinak o kvalitách toho stacku vím svý, bedna je osezená reprama Bugera, což bude asi pěknej sh*t, ale z finančních důvodů, to zatím jinak nešlo a hrát potřebuju. Doufám, že už to teda povalí a že jsem zapojování do všech možných ohmaží nepodělal něco v hlavě. :roll:
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“