Fender telecaster highway one... co vy na to??

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...

mate radsi...

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

RJ píše:
PáJa píše:Ještě nedávnop jsem řešila podobnej problém - teda TELE jsem chtěla od začátku, ale s telatama tady v Cechách je obecně problém, když člověk zajde do nějakech větších hudebnin, najde tam vetšinou jednoho smradlavýho mexičana a při troše štěstí i highwaye.. tady prostě neni z čeho vybírat, pokud jde o telata. Maji hodně specifickej zvuk a jen tak někdo mu na chuť nepříjde, stratocaster je o dost univerzálnější a obecně ho kytaristi vzhledávaji více - no a podle toho se samožejmě zařídili a i prodejci.
Objela jsem mraky hudebnin a vysněný tele jsem nikde nenašla, takže jsem si nechala tele postavit ... ta cena je vice mene stejna a ta kvalita je ABSOLUTNE NESROVNATELNA
Když jsou prachy na kytaru na zakázku, tak myslím, že není co řešit :wink:
Tak ony právě telátka jsou ještě tak nejlevnější na zakázkovou výrobu jestli to vím správně. :oops:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
PáJa

Příspěvek od PáJa »

RJ píše:
PáJa píše:Ještě nedávnop jsem řešila podobnej problém - teda TELE jsem chtěla od začátku, ale s telatama tady v Cechách je obecně problém, když člověk zajde do nějakech větších hudebnin, najde tam vetšinou jednoho smradlavýho mexičana a při troše štěstí i highwaye.. tady prostě neni z čeho vybírat, pokud jde o telata. Maji hodně specifickej zvuk a jen tak někdo mu na chuť nepříjde, stratocaster je o dost univerzálnější a obecně ho kytaristi vzhledávaji více - no a podle toho se samožejmě zařídili a i prodejci.
Objela jsem mraky hudebnin a vysněný tele jsem nikde nenašla, takže jsem si nechala tele postavit ... ta cena je vice mene stejna a ta kvalita je ABSOLUTNE NESROVNATELNA
No ono jde právě o to, že ten cenovej rozdíl mezi na mírů postavenym teletem a tele highway one neni zas tak velkej.

To Smrťokvítek: Je to možný - Tele bylo vyvinutý Fenderem, jako nízkorozpočtová alternetiva ke straťákovi- takže to nejspíš souvisí. Kdyby sis nechal postavit les paula, tak to samozřejmě vyjde na víc...
mi-lan

Příspěvek od mi-lan »

No nevim jestli je Tele na zakazku nejlevnejsi ale stoprocentne souhlasim s PaJou, protoze jediny dobry telata ktera jsem nasel v obchodech byly bud originaly Fender american de lux a nebo BaCH. Ja jsem mel jeste tu moznost, ze jsem mel pujceny pul roku mexicky tele a proto ze jsem mel nekolikrat v ruce Tele od Standy Papeze byla volba naprosto jasna - novy zakazkovy Tele od Standy. A musim jednoznacne rict ze ani za dvojnasobnou cenu nekoupite adekvatni nastroj na krame. A jestli se nekomu zda cena kolem 25000,- za takovej nastroj moc tak jeste nikdy v ruce nedrzel nic poradnyho. :D , protoze za ty prachy co ten nastroj umozni je to za pusu. Ja muzu srovnavat protoze jsem mel pred tim superstrata taky za 25tis, byl to naprosto exelentni nastroj ale na kytaru od Standy to proste nemelo. Jinak kdyz jsem ji mel u Thomanna tak prodavac to odhadoval na minimalne 2500 - 3000EUR!!!! :P
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Je to možný - Tele bylo vyvinutý Fenderem, jako nízkorozpočtová alternetiva ke straťákovi- takže to nejspíš souvisí. Kdyby sis nechal postavit les paula, tak to samozřejmě vyjde na víc...
To je jasný , stačí se podívat na tu kytaru. Jednoduchej tvar, povrchová uprava skoro žádná, 2 singly.. Ale co nechápu, je ten ZVUK :D Naprosto užasná kytara, ale já přeci jen radši straty. Ael určitě si někdy ušetřím na telátko. :wink:
PáJa

Příspěvek od PáJa »

RJ píše:
Je to možný - Tele bylo vyvinutý Fenderem, jako nízkorozpočtová alternetiva ke straťákovi- takže to nejspíš souvisí. Kdyby sis nechal postavit les paula, tak to samozřejmě vyjde na víc...
To je jasný , stačí se podívat na tu kytaru. Jednoduchej tvar, povrchová uprava skoro žádná, 2 singly.. Ale co nechápu, je ten ZVUK :D Naprosto užasná kytara, ale já přeci jen radši straty. Ael určitě si někdy ušetřím na telátko. :wink:
No moment kdo řiká, že tele musí mít 2 singly???:)
Zvuk telete je naprosto úžasně specifickej, živočišnej...prostě paráda!!!
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

No moment kdo řiká, že tele musí mít 2 singly???Smile
To neříká nikdo, ale originál Tele má dva singli, to se snad shodnem ne? :wink:
caroline22
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od caroline22 »

PáJa píše: To Smrťokvítek: Je to možný - Tele bylo vyvinutý Fenderem, jako nízkorozpočtová alternetiva ke straťákovi- takže to nejspíš souvisí. Kdyby sis nechal postavit les paula, tak to samozřejmě vyjde na víc...
co???né tý jo, přece první bylo tele, pak až za pár let strat :shock:

every evening's friday, every morning's monday...
...YOU MOTHERFUCKERS YOU'LL SING SOMEDAY!
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

caroline22 píše:
PáJa píše: To Smrťokvítek: Je to možný - Tele bylo vyvinutý Fenderem, jako nízkorozpočtová alternetiva ke straťákovi- takže to nejspíš souvisí. Kdyby sis nechal postavit les paula, tak to samozřejmě vyjde na víc...
co???né tý jo, přece první bylo tele, pak až za pár let strat :shock:
Taky sem to nekde cetl...
PáJa

Příspěvek od PáJa »

Aha, PARDON!asi máte pravdu, koukala jsem na www.fender.com jestli jsem to dobře pochopila (moje znalosti angličtiny jsou dosti chabé :D ) tak tele se začalo vyrábět v roce 1951, zatímco stratocaster až v roce 1954 o-ou :lol:
caroline22
Kontaktovat uživatele:

PáJa píše:Aha, PARDON!asi máte pravdu, koukala jsem na www.fender.com jestli jsem to dobře pochopila (moje znalosti angličtiny jsou dosti chabé :D ) tak tele se začalo vyrábět v roce 1951, zatímco stratocaster až v roce 1954 o-ou :lol:
přesně tak to je, nemusíš se omlouvat :wink:

Moleek

Příspěvek od Moleek »

hele ale charakteristickej tele zvuk tvoří právě ta kombinace snímačů ne? Takže tele se 2 HB už nebude znít tak specificky ne?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Moleek píše:hele ale charakteristickej tele zvuk tvoří právě ta kombinace snímačů ne? Takže tele se 2 HB už nebude znít tak specificky ne?
jj presne tak. kdyby clovek prisruboval na strata pickguard se snimacema z telete, tak to bdue hrat +- naprosot stejne...

spis je velky rozdil v tech sniamcech, jinak bude znit tele nejen s humbacem, ale treba i se singlem, ktery bude mit jiny charakter zvuku...
caroline22
Kontaktovat uživatele:

qwer píše:
Moleek píše:hele ale charakteristickej tele zvuk tvoří právě ta kombinace snímačů ne? Takže tele se 2 HB už nebude znít tak specificky ne?
jj presne tak. kdyby clovek prisruboval na strata pickguard se snimacema z telete, tak to bdue hrat +- naprosot stejne...

spis je velky rozdil v tech sniamcech, jinak bude znit tele nejen s humbacem, ale treba i se singlem, ktery bude mit jiny charakter zvuku...
tak, podle mě ten zvuk dělá i ta velká fošna dřeva a samo hodně i dosti specifická kobylka...

Moleek

Příspěvek od Moleek »

Ta kobylka je specifická tim zabudovanym snímačem, kterej dělá ten cinkavej zvuk. Když máš Humbuckerový Telata tak ty maj jinou kobylku
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
caroline22
Kontaktovat uživatele:

Moleek píše:Ta kobylka je specifická tim zabudovanym snímačem, kterej dělá ten cinkavej zvuk. Když máš Humbuckerový Telata tak ty maj jinou kobylku
tak někdy jo,ale nemusí mít
Obrázek
ale jinak je samo pravda, že už ten zvuk nebude to pravé...[/url]

Mustard Man

Příspěvek od Mustard Man »

PáJa píše:
RJ píše:
No ono jde právě o to, že ten cenovej rozdíl mezi na mírů postavenym teletem a tele highway one neni zas tak velkej.

To Smrťokvítek: Je to možný - Tele bylo vyvinutý Fenderem, jako nízkorozpočtová alternetiva ke straťákovi- takže to nejspíš souvisí. Kdyby sis nechal postavit les paula, tak to samozřejmě vyjde na víc...
No , takhle bych to určitě nedefinoval protože, telecaster (konkretně broadcaster) je první Fenderova kytara a je starší než strat. Spíš si myslim že udělali strat jako takovou univerzalnější a ,,customovější'' kytaru s víc vychytávkama > blbostma (tři snímače, vibrpáka, horní vykrojení). Tele me prijde sveraznejsi, surovejsi.
Viva la revolution...
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Úplně první byl Esquire (1950) - to jen tak pro pořádek :lol:

Ale protože se hned dělala taky dvousnímačová verze, byl to v podstatě Broad/Tele/caster, ten pak akorát už měl výztuhu krku (Esq.ji neměl).
Mimochodem dnešní Esquiry mají taky pod pickguardem "výdlab" pro krkovej snímač. Trochu to opodstatňuje, že stojí skoro stejně jako regulérní Tele.
I´m wheels... movin´wheels
caroline22
Kontaktovat uživatele:

Tonda píše:Úplně první byl Esquire (1950) - to jen tak pro pořádek :lol:

Ale protože se hned dělala taky dvousnímačová verze, byl to v podstatě Broad/Tele/caster, ten pak akorát už měl výztuhu krku (Esq.ji neměl).
Mimochodem dnešní Esquiry mají taky pod pickguardem "výdlab" pro krkovej snímač. Trochu to opodstatňuje, že stojí skoro stejně jako regulérní Tele.
jo, máš pravdu, trošku sem to spletla....de ale myslim o pár měsíců mezi esquire a broadcastrem, červen listopad, nebo tak nějak...

Mustard Man

Příspěvek od Mustard Man »

Tonda píše:Úplně první byl Esquire (1950) - to jen tak pro pořádek :lol:

Jo dik za upřesněni, vsechny sou to dobry kytary :)
Viva la revolution...
Redeemert

Příspěvek od Redeemert »

Hlasoval jsem pro tele, vzhledově se mi dřív moc nelíbilo, teď se mi líbí zvukově a vzhled se mi tím pádem taky líbí víc. Já to mám jako u holek, taky mě víc zajímá, co je pod tím obalem :D
Fender Standard Jazzbass (Mexico)

Jesus rocks! ;)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“