Šroubovaný vs. lepený krk

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
bjjz

Příspěvek od bjjz »

Saul píše: krk mám šroubovaný, lepený i průchozí.
a zaznamenane zmeny mezi jednotlivymi zpusoby? ;o
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

bjjz píše:
Saul píše: krk mám šroubovaný, lepený i průchozí.
a zaznamenane zmeny mezi jednotlivymi zpusoby? ;o
jsou u mě obrovské - ale jen kvůli tomu, že šroubovaný mám na Ibaneze za 7 000, lepený na Schecteru za 18 000 a průchozí na ESP za 60 000

fakt je úplně jedno jaká je konstrukce. Když jsou ty kytary za podobnou cenu, tak ani není rozdíl v sustainu (fakt největší mýtus - společně s tím, že např. kytara s FR má horší dozvuk než kytara s průchozími strunami)
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Souhlasím se Saulem. Když jsou ty kytary kvalitní tak rozhodně bych taky nehledal rozdíly mezi šroubem a lepidlem. u kytary za pár šupů to možná něco málo teoreticky udělá. Např kvůli barvě a bordelu v loži krku. Ale prakticky je to asi taky napůl blbost, protože každá z těhdle levnejch kytar je naprosto jiná a každá hraje líp nebo hůř. Takže osobně bych v tom taky moc veliký rozdíly nedělal.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

shodou okolností jsem se o tom bavil s kytarářem, vyprávěl mi jak nějaký člověk co měl fendera stratocastera zalepil šroubovaný krk, protože se ten krk klepal, tak ho nenapadlo nic lepšího než ho slepit. a strat údajně ztratil takovou tu typickou cinkavost, a uplně jinak dynamicky reagoval. takže je důležité i to jestli je krk lepený nebo šroubovaný
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

Caggan píše:shodou okolností jsem se o tom bavil s kytarářem, vyprávěl mi jak nějaký člověk co měl fendera stratocastera zalepil šroubovaný krk, protože se ten krk klepal, tak ho nenapadlo nic lepšího než ho slepit. a strat údajně ztratil takovou tu typickou cinkavost, a uplně jinak dynamicky reagoval. takže je důležité i to jestli je krk lepený nebo šroubovaný

nebo to lepil Herkulesem :wink:
LukyTukySpeky

Příspěvek od LukyTukySpeky »

Caggan píše:
LukyTukySpeky píše::roll: http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=4755 proč myslíte, že to sem petrpeter psal? Jinak s tím sustainem to není tak úplné pravidlo, protože taky záleží na typu vedení strun, kobyle atd. , takže výsledky se mohou dost lišit... :!:
podivej se na data chytráku, tenhle dotaz vznikl dva měsíce před tím co to petr sepsal
aha sry
ball

Slepení namísto šrobovaný krk k tělu - lepší sustein??

Příspěvek od ball »

Ahojte ,mám takový dotaz ,mám les Paul od APOLLO ,šroubovany krk k tělu, nemá to moc dobrý sustein...pomohlo by to slepyt natvrdo třeba epoxidovym lepidlem? Delal někdo z vás takovou úpravu na levné kytraře? A s jakým uspěchem? Díky
speed8
Kontaktovat uživatele:

Re: Slepení namísto šrobovaný krk k tělu - lepší sustein??

Příspěvek od speed8 »

Dle mého názoru bych to nedělal. Je to vcelku malá styčná splocha, tak by to nemuselo držet.

Ale nevim, nezkoušel jsem to. Sustain by se měl možná tak pocitově zlepšit. Zase ale ho ovlivňuje více faktorů jako dřevo, snímače, aparát.
Třeba to ale nekdo zkoušel, také jsem zvědav.
Stanley Glazoff

Příspěvek od Stanley Glazoff »

http://www.holstinin.ru/guitars/ Tady jsou kytary Vladimira Holstinina,kytaristy ruske legendy Aria.Pekna sbirka,pan není zadny troskar :-D No a všechno co ma sroubovany krk,po nakupu rozebere,vycisti od laku a pripadneho bordelu,mazne slabym roztokem Herkulesu(jak říká sam,aby slo utrhnout zpatky),a zase prisroubuje.O sustainu nerikal nic,ale pry se zvuk zlepsi.U toho Apolla bych se podival prvne na kvalitu toho sroubovaneho spoje,a pak vychazel z toho,neco mi říká,ze tam muze cekat nejaky prekvapeni :-D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Absolutní souhlas se Stanleym. Vyčistění spoje a pevné sešroubování udělá pravděpodobně mnohem větší rozdíl, než kdyby ses doma pokoušel cokoli lepit. A je menší šance, že tam něco zmršíš.

O vybroušení lože krku se tu již hodně psalo - pohledej.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Re: Šroubovaný vs. lepený krk

Příspěvek od Rocky_MK »

A taky zkus snížit krkový snímač. Já měl Fokus SG s lepeným krkem a sustain byl horší, než u mého Fokus Strata - kterého jsem zatím nerozdělával a lože nečistil, protože má sustain perfektní.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“