Činely Turkish

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Činely Turkish

Příspěvek od Skipper »

Ahoj bubeníci, no nevím jestli se tu tato značka řešila, každopádně bych chtěl pro tyto specifické činely vyčlenit svůj topic.

Nevím, jak moc jste je zaznamenali, či nikoli, já si je dnes šel ozkoušet, spíše s pocitem, že se mi tolik líbit nebudou a odcházel jsem se 100% nadšením a spokojeností a celkem dlouho jsem se o nich bavil i s prodavačem v Audioteku.

Oťukával jsem si řadu Classic, Araya, Sehzade, Rock Beat (i Raw) a ze všech jsem byl unešený, bavily jsme se s prodavačem i co se týče porovnání s Anatolianama, který se nám oboum tolik nelíbí a právě jsme se shodli. Ťukal jsem tam dál i Paisty (takové ty střední řady) a Meinly (classics custom), ale prostě to oproti těmto činelům nebylo takové žůžo labůžo, inu je na nich znát poctivá ruční výroba a jsou za skvělou cenu :)
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Avantasia

Re: Činely Turkish

Příspěvek od Avantasia »

Jednoduše, z vlastní zkušenosti.
Pozor na kus od kusu!!!

A hlavně, pokud cejtíš, že jsou to oni, jdi určitě do nich!!
Takhle je to vždy nejlepší. Osobně si nemůžu vynáchvalit největší *šitku* o Staggu, 13 crash co mám někdo bokem a strašně mě posunul dál, protože jsem dostal chuť do hudby. Paisty co mám mi tolik radosti jako tenhle nepřidává. Nevím proč, ale cejtim to. :)
necibici
Moderátor
Bandzone: bandzone.cz/attacus

Příspěvek od necibici »

A jaký máš Paisty 201? :lol:
Tama Superstar,Meinl,Anatolian,Stagg,Evans,Balbex.
Skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Tak kus od kusu si samozřejmě oťukám ... říkal mi to i ten prodavač na prodejně, jen bych chtěl doporučit tuhle poměrně kvalitu za málo peněz ještě dál. :) Já už ty Paisty 101 mám akorát hajtku ;-)
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Skipper píše: Já už ty Paisty 101 mám akorát hajtku
101. jsou ten nejnžší level, vlastně jako všechny mosazy napříč značkami.
Co se týče Turkishů, mám s nimi jen ty nejhorší zkušenosti (kolegovi praskají jak na běžícím páse). Nebral bych je ani omylem. A od té doby, co jsem viděl video, na kterém je v jakési zaprášené garáži tepají istambulští učmurové, kteří by měli spíše sedět ve škole, si je s největší pravděpodobností ani nikdy nekoupím.
No to je ale jen můj subjektivní názor. Někdo jiný je může milovat až za hrob.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

To SKIPPER: Turkish není zase tak nová a neznámá značka. :wink: je to jen jedna z několika značek turecké činelové školy.... jen ne tam reklamou provařená jako Zildjiany a nebo v posledních letech stále populárnější Anatoliany.
Mimochodem právě z toho titulu mě docela překvapuje, že ti Turkish sedí a Anatoliany vůbec.... a naopak mě ani trošku nepřekvapuje že by ti v porovnání s tím neseděli Paiste, meinl nebo třeba Sabian. Pochopitelně je třeba porovnávat kousky v kvalitativně shodném levelu!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Monikad píše:To SKIPPER: Turkish není zase tak nová a neznámá značka. :wink: je to jen jedna z několika značek turecké činelové školy.... jen ne tam reklamou provařená jako Zildjiany a nebo v posledních letech stále populárnější Anatoliany.
Mimochodem právě z toho titulu mě docela překvapuje, že ti Turkish sedí a Anatoliany vůbec.... a naopak mě ani trošku nepřekvapuje že by ti v porovnání s tím neseděli Paiste, meinl nebo třeba Sabian. Pochopitelně je třeba porovnávat kousky v kvalitativně shodném levelu!!
S kvalitativně shodným levelem myslíš, že ostatní značky mají stejnou kvalitu ve vyšších cennových?
Navíc vím, že si zastánce Anatolianů, ale mně se moc nelíbili už samotné, když jsem si je zkoušel, prostě pro mě nemají takový zvukový charakter, jaký bych si představoval, ale taky jsem si neoťukal všechny, naopak u Turkishů se mi líbili i různé Jazzovky a ostatní série, nejen ty Rockové.
Vím, že to není až tak neznámá značka, ale zatím jsem o nich viděl diskuzi jen na facebooku, tak jsem to chtěl trošku zvednout i tady ;-)
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Proti gustu žádný dišputát Petře... tedy Skippere;)
jasně že se nedá říct že za stejný prašule by byla u různých značek stejná kvalita.... myslím porovnávat porovnatelné.... například TOP produkt s TOP produktem..... vyjde ti subjektivní rozdíl v poslechu, vyjde ti i nějaký finanční přehled... a kvaklita... no troufnu si říct že renomovanější činelové firmy si tu kvalitku už dokáží ohlídat špičkově, co do zpracování, materiálu, výdrže, atd...

A ta nabídka je velká.... Paiste, Zildjian, Sabian, Meinl.... ale třeba i Anatolian, Turkish, Agean, Ufip, Istambul,.....i Stagg není v činelech nijak špatný.....těch firem co se dají kvalitou ve vyšších produktech srovnávat, je už zaplaťbůch docela dost.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Medák
Bandzone: http://bandzone.cz/prvnihore
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Medák »

Ono když se koukneš na videa jiných světových značek, které produkují handmade činely, vypadá to v těch továrnách podobně. Na tom bych neviděl nic špatnýho. Prostě "kovářská" dílna není žádná vypulírovaná fabrika třeba na auta, kde nesmí být ani smítko.
zzbar píše:
Skipper píše: Já už ty Paisty 101 mám akorát hajtku
101. jsou ten nejnžší level, vlastně jako všechny mosazy napříč značkami.
Co se týče Turkishů, mám s nimi jen ty nejhorší zkušenosti (kolegovi praskají jak na běžícím páse). Nebral bych je ani omylem. A od té doby, co jsem viděl video, na kterém je v jakési zaprášené garáži tepají istambulští učmurové, kteří by měli spíše sedět ve škole, si je s největší pravděpodobností ani nikdy nekoupím.
No to je ale jen můj subjektivní názor. Někdo jiný je může milovat až za hrob.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Medák píše:Prostě "kovářská" dílna není žádná vypulírovaná fabrika třeba na auta, kde nesmí být ani smítko.
Jasně, jenže já mluvil o dětech. Mě to prostě štve. Holt su už takový.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Medák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Medák »

Jo aha sorry, já myslel, že se pozastavuješ nad tím, jak vypadají ty dílny.
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Medák píše:....... Prostě "kovářská" dílna není žádná vypulírovaná fabrika třeba na auta, kde nesmí být ani smítko.------
[/quote]

nenech se mýlit obrázky z webu... shodou okolností už devátým rokem v jedné továrně na auta dělám :))
Medák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Medák »

:)
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“