VOX valvetronix ad15vt-XL
Pravidla fóra
VOX valvetronix ad15vt-XL
ahoj, mám problém s kombem Vox ad15vt-XL. Když hraju tak se jakoby zahlcuje, zahuhlává, zvuk se ztlumuje. Někdy pomůže, když kytaru zesílím a pořádně třísknu do strun a zvuk se jakoby prorve. To samé když zesílí kombo na maximum, tak se zvuk většinou vrátí. Dělá to na všech presetech, čistém i zkresleném kanále. Už ho nemám v záruce. Myslíte že pomůže výměna elektronky? Je ale jenom v preampu. díky
Re: VOX valvetronix ad15vt-XL
Vytrasená lampa. Vymeň, kus za kus, môže tam ísť ľubovoľná ECC83 alebo 12AX7. Netreba nič nastavovať, len prehoď kus za kus.
A ešte by som ťa poopravil - tá lampa neni v preampe, je tam použitá v špeciálnom nízkovýkonovom koncáku (Valve Reactor), ktorý robí ten typický zvuk vybudeného lampového konca. Z neho potom ide do polovodičového konca na konečné zosilnenie. Teda akoby dva koncáky za sebou - jeden robí zvuk a druhý výkon. Preamp je na týchto strojoch čisto digitálny, podobne ako na PODe či V-Ampe.
A ešte by som ťa poopravil - tá lampa neni v preampe, je tam použitá v špeciálnom nízkovýkonovom koncáku (Valve Reactor), ktorý robí ten typický zvuk vybudeného lampového konca. Z neho potom ide do polovodičového konca na konečné zosilnenie. Teda akoby dva koncáky za sebou - jeden robí zvuk a druhý výkon. Preamp je na týchto strojoch čisto digitálny, podobne ako na PODe či V-Ampe.
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Problém s VOXíkem
Zdravím,
mám už nějaký ten pátek (asi pět nebo šest let) kombíčko VOXAD15VT-XL, všechno v pohodě, ale před nějakým časem se začlo stávat, že když kombo zapnu, tak je zezačátku uplně hluché (rozumněj jako že se ani neozývá žádný šum z repráku), potom po chvíli v něm chvíli cvaká, jakoby se koncák zapínal a vypínal a nakonec se chytne a hraje v pohodě. Nu a ted se mi začalo stávat, že to takhle vypíná i během hraní a i po nějaké době co je kombo zaplé (třeba 15 minut), to dřív nedělalo. Nějaké nápady čím by to mohlo být? Koncák přece neodejde takovým způsobem ne? Možná nějaký studenák? Díky za každou trošku užitečnou radu
mám už nějaký ten pátek (asi pět nebo šest let) kombíčko VOXAD15VT-XL, všechno v pohodě, ale před nějakým časem se začlo stávat, že když kombo zapnu, tak je zezačátku uplně hluché (rozumněj jako že se ani neozývá žádný šum z repráku), potom po chvíli v něm chvíli cvaká, jakoby se koncák zapínal a vypínal a nakonec se chytne a hraje v pohodě. Nu a ted se mi začalo stávat, že to takhle vypíná i během hraní a i po nějaké době co je kombo zaplé (třeba 15 minut), to dřív nedělalo. Nějaké nápady čím by to mohlo být? Koncák přece neodejde takovým způsobem ne? Možná nějaký studenák? Díky za každou trošku užitečnou radu
Re: Problém s VOXíkem
Neřešilo se tohle kombo a problémy se zvukem náhodou už tady?
komba-zesilovace-reproboxy/vox-valvetro ... 28420.html
komba-zesilovace-reproboxy/vox-valvetro ... 28420.html
No to ano, ale tohle je úplně jiný problém než popsaný ve zmiňovaném příspěvku. Tady není žádný problém se zvukem jako takovým, spíš jako bych vypínal napájení koncáku.. Pokud ale myslíš že i přes to by to mělo být tam, tak moje chyba 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to vzhledem k (předpokládané) rozsáhlosti obou témat sloučil. Stačí jedno sběrné vlákno.
Ahoj,
mám stejný problém s tímto kombem jako Xaero.cz.
Kombo jsem měl ve velmi vlhké zkušebně, tak nevím, jestli to s tím nemůže souviset. Se sluchátky se to chová úplně stejně jako bez nich. Prosím o jakoukoliv radu. Díky.
mám stejný problém s tímto kombem jako Xaero.cz.
Kombo jsem měl ve velmi vlhké zkušebně, tak nevím, jestli to s tím nemůže souviset. Se sluchátky se to chová úplně stejně jako bez nich. Prosím o jakoukoliv radu. Díky.
Jestli se to chová stejně i na linkovém výstupu / sluchátka, tak asi odpadá problém v koncáku. Já mám kombo doma kde až tak moc vlhko není, takže to nejspíše souviset nebude. Pokud někoho něco napadá budu jen rád, jinak kombo v dubnu posílám na servis.
Tak jsem se v tom linkovém konektoru porýpal a problém přestal