CELESTION

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: CELESTION

Příspěvek od Kinx »

a ty planujes ten aparat hulit naplno? :) s rozumnym vytavenim bych se toho mene vykonneho repra nebal.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Na plno nee. I na půl řve jako kráva ;)
Ale spíš jsem měl na mysli zkreslení na horním konci hlasitosti repra - headrom? Ale samo to nejni stěžejní, kvulivá hlasitosti.
A ten Creamback neznám a ani nevim o nikom, kdyo by ho znal. A do loterie se mě nechce...
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

pokud se ti líbí zvuk Greenbacků, tak Creamback 65W poslouží dobře. Má akorát větší power handling, jinak jsou vcelku podobné.
Nedávno jsem slyšel i Rola G12-65W a výborné repro na čisté a crunch zvuky.
Osobně mám hodně rád G12K100, to asi nejvíc basů z Celestionů a do komba je podle mě ideální.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

nekde tady(?) byly i ukazky ze creamback je dobra moznost silnejsiho GB, hralo to hodne podobne.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Lachim

Příspěvek od Lachim »

No, GreenBack se mě právě líbí. Jen nevim jak hraje v otevřený bedně. A ten CreamBack vypadá dle toho co řikáte lákěvě ;)
Ale jsem stále krapet nejistej. Nikdo ho neslyšel osobně? Jestli nee a nebude nějaká osobní zkušenost, tak stejně volba bude ten Heritage G12-65 & Classic Lead. A v polo otevřený se mě (dle toho, co jsem různě vyčet) jeví líp ten Lead.
Co vy na to?
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Měl jsem oba zmíněné v HT-40 a ten G12-65 z toho vyšel znatelně lépe. Měl krásně uhlazený zvuk s posílenými nižšími středy a dalo by se říci, že i v tom kombíčku docela tlačil (žádný jiný ne). Je fakt, že nebylo úplně otevřené, ale spíš uzavřené s ventilací.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Tak jsem pročetl přízpěvky o pár stránek nazpátek a ten CreamBack se mě začíná líbit :)
GB znám a ten se mě líbí, jen v otevřené moc netlačí a je slabej.
A Qwere, fakt se ten CB dělá v anglii?
- krabiček a efektů kýbl
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

No jistě. Dělňoši na noční vyvezou krabice z kontejneru, ranní směna je rozbalí, nalepí nálepky a zase zabalí. Made in England. Jako by na tom záleželo. Magnety jsou vyrobeny v Brazílii, v Číně jsou nasyceny, vlepeny mezi nástavce a přinýtovány ke košům, které jsou vylisovány rovněž ve fabrice v industriální zóně u Šanghaje. V další fabrice stříkají buničinu na kopyta a na konci linky vypadne membrána na Celestion Greenback. Jak se splní objednávka, linka se přešteluje a frčí se třeba G12 H30, potom třeba Eminence Legend. následuje např. Magnat, nebo Visaton a pod. Pak se to rozveze odběratelům a je na nich, jestli repra skompletují hned v Číně, nebo komponenty převezou do jiné země a tam to teprve splácají. Stejně použijí laky a lepidla vyrobená v Číně. A český rocker se chvěje strachy, jestli to nebo ono repro v ceně jednodenního platu bylo vyrobeno v Anglii. Qwere pomoc! Ať žije Anglie!
Naposledy upravil(a) mmjuz dne 16.02.2014 17:42, celkem upraveno 1 x.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Díky za podnětnou radu.
Já mám ke starým poctivě dělaným věcem respekt, jako málokdo. Třeba i kvulivá tomu jsem nedávno prodal Pažouta 406 r.v. 2001 a jezdím spokojen s MB 190 r.v. 92. Kytaru mám od kytaráře a druhou poctivou 20 let novou českou Hohnerku. Aparáty jen ručně pájený (HOT, Vladyka).
Ale budu ti muset napsat SZ, abych ti tady neudělal nedobrou reklamu. Protože mám čerstvou zkušenost s excelentním kytarovým reprem ARM9308. Jo, jsem vintážista a chtěl jsem ho do bedny. Bohužel :(
A tak šup nazpátek do čínských Celestýnů. Holt, není jiné cesty.....
- krabiček a efektů kýbl
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Já mám také ke starým poctivým věcem respekt. Proto mi je fuk, jestli nějaký celestýn spatlali v Číně, nebo v Anglii.
ARM9308 jsem loni do jednoho komba osazoval. Spokojenost maximální.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Qwer určitě poslední dobou píše o tom, že pozlátko "Made in UK", "Made in USA" a "Made in Germany" rád opravdu nemá a několikrát psal i tom, jak jsou Oranžády vyráběny v Číně a jestli si někdo myslí, že tomu dodá hloupý anglický dělník, který přimontuje 4 šroubky (a jeden z toho nakřivo) a nalepí nálepku "made in England", nějakou vyšší super evropskou kvalitu, tak ať spí dál. Určitě tedy nejsem ten, který glorifikuje nějakou "západní produkci". A o tom, že Celestion vyrábí všechno z čínských materiálů a součástek, jsem psal taky, stejně jako o tom, že to tak dělá třeba i super anglický butique Tayden a řada dalších (super americký neonacionalistický výrobce WGS "amíci chytme se za ruce a vykopejme šikmoočka a jejich výrobky zpět do moře a pak bude doba kamenná".

Víme, že někdo na foru Celestion opravdu nemusí. Já třeba opravdu nemusím staré repráky typu JBL apod., které se mi prostě zvukově totálně nelíbí na nic než čisťoučký zvuk. ...a to nejsem rozhodně žádný metalák (vlastně už stejně nejsem nic, protože za poslední rok jsem na kytaru nahrál asi tak 10 hodin...).
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

To v žádném případe nebyl ani v nejmenším útok na Tebe!! Spíš na tu podivnou filosofii nálepek made in..., notabene na levném spotřebním zboží.

Zrovna v pátek si vyzvednu krásný JBL D120F, ve stavu jako by z fabriky vypadnul. Za cenu pouhých 3ks čínských Celestionů Greencosi. No, nekup to! Už se nemohu dočkat, až tu bude.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Já nechtěl žádný hádky. To tu už bylo.
Mám prostě větší důvěru v západní výstupní kontrolu než v Kitaji. Určitě na to maj míň času než eng dělňas.
Toť k mojí filosofii k tomuto. A návrat k Celestýnům mám z důvodů výše uvedených (ještě mám ten ARM doma). Už jsem několik Celest. hrál i pár eminencí a je to klasika, ke které se s pokorou vracím. A to jsem fakt chtěl "něco klasičtějšího" než klasika :-)
Takže asik ten CreamBack bendě 8)
- krabiček a efektů kýbl
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Ale to snad ani nejsou žádné hádky. Pokud Ti Celestion vyhovuje, tak ho klidně použij, proč ne? Každopádně je nesmysl pořád trvat na nějaké nálepce made in cokoli. Vem v úvahu, že repro typu Greenback je absolutně jednoduchá, až primitivní záležitost. Cena materiálu odhadem do 100,-Kč. A je celkem fuk, jestli ten papír do koše vlepí Číňan, nebo Eskymák. A kontrolovat to může úplně kdokoli. Pokud Ti jde o nějakou spolehlivost, či životnost, tak ferity se v Celestionu používaly už v 80.letech hodně mizerné. Měl jsem v rukou 3ks Rola G12 50, 1ks G12 H100, 1ks G12 65 a 1ks G15 150. Vše z 80.let. Všechny byly jaksi vyšeptané. Citlivost mizerná. Magnety už ztrácely sycení. Na druhou stranu jsem potkal asi pět, nebo šest kousků od Eminence ( nejen kytarová repra ) a ty zase měly střihlou cívky vlivem povolení lepidla mezi feritem a nástavci. Tohle jsou určité indicie, které mně osobně varují před zbožím těchto firem. Myslet si, že dnes, kdy jejich zboží je několikanásobně levnější, než třeba v těch 80. letech, produkují něco kvalitnějšího, je silně naivní. Každopádně při troše štěstí Ti nějaký ten Celestion může třeba deset let sloužit, což zase není tak málo. Za tu dobu ojedeš a vyměníš minimálně jedno auto.
A co Ti vlastně vadilo na Tesle? A je to určitě ARM9308 v původní verzi?
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Mám dost staré T75 a hrají perfektně, daleko líp, než dnešní produkce. Stejně tak starý greenback. Co se týče těch made in UK tak je to tak, že tam se momentálně vyrábějí vyšší řady celestion - haritage serie a možná ještě něco. Takže podle té nálepky made in něco spíš můžeš identifikovat vyšší řadu daného výrobku než nějaký konkrétní rozdíl v kvalitě zpracování. Pokud by se haritage dělal v Číně, stejně mu dám přednost před běžným čínským reprákem.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Jednou mi čert nakukal, abych koupil Rola G12 M25. Stará verze s černým plastem na magnetu a zlatou nálepkou, 70.leta. Ten hrál jako ďas. Magnet byl určitě velmi kvalitní a sycení si udržel. 15W kombo bylo nezkrotitelné. Ovšem největší problém byl ten klasický celestion zvuk. Tvrdé jedovaté vyšší středy a k tomu ten hučivý pazvuk někde kolem 250Hz, známý i z novějších Greenbacků. Nešlo s tím nic dělat. Reprák pro nějakého tvrdšího rockera či metalistu jako dělaný, ovšem na cokoli jiného nepoužitelný. Dost jsem si s ním užil a nemohl se ho zbavit. Vyhodil jsem za něj tehdy 2500,-Kč a byla to velká chyba.
Na nějaké heritage nevěř. Co je to kvalita zpracování u takto jednoduchého zařízení? Důležitá je kvalita komponentů a použité chemie. Na zpracovaní už není co zkazit. Leda by to dostal do rukou Cimbala, ale to je ultra extrém.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

mmjuz píše:Jednou mi čert nakukal, abych koupil Rola G12 M25. Stará verze s černým plastem na magnetu a zlatou nálepkou, 70.leta. Ten hrál jako ďas. Magnet byl určitě velmi kvalitní a sycení si udržel. 15W kombo bylo nezkrotitelné. Ovšem největší problém byl ten klasický celestion zvuk. Tvrdé jedovaté vyšší středy a k tomu ten hučivý pazvuk někde kolem 250Hz, známý i z novějších Greenbacků. Nešlo s tím nic dělat. Reprák pro nějakého tvrdšího rockera či metalistu jako dělaný, ovšem na cokoli jiného nepoužitelný. Dost jsem si s ním užil a nemohl se ho zbavit. Vyhodil jsem za něj tehdy 2500,-Kč a byla to velká chyba.
Na nějaké heritage nevěř. Co je to kvalita zpracování u takto jednoduchého zařízení? Důležitá je kvalita komponentů a použité chemie. Na zpracovaní už není co zkazit. Leda by to dostal do rukou Cimbala, ale to je ultra extrém.
Vidíš to, mě se greenback líbí na všechno, čisté, nakřáplé i víc zkreslené zvuky :) Mám jak verzi G12M25 z devadesátek tak novou G12M20 haritage i 10 palcovou verzi G10M made in england. Slyšel jsem i novou G12M25 a ta mě rozhodně tolik nebavila. S tím zpracováním jsem to myslel přesně tak, jak říkaš - tedy že nevěřím rozdílům ve zpracování, ale že z marktingových důvodů se prostě vyšší řada (lepší chemie jak říkáš) dělá v Anglii a pak tak i lépe hraje. Tedy že made in england není záruka kvality, ale jenom jakýsi indikátor.

Legendární blackbacky G12M jsem bohužel neslyšel, ale pokud se ti celestiony obecně nelíbí, tak se nedivím, že ani tyhle.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Chemie, tedy lepidla a laky. Nemá to vliv ani tak na zvuk, jako na spolehlivost a životnost. Všeobecně tenhle problém jsem u Celestionů zatím nezaznamenal, ani o něm neslyšel. Tedy rozmotané cívky při špatném zalakování, rozjeté magnetické systémy při špatném lepidle... Takže evidentně tohle Číňan zvládá dobře.
Impregnaci membrány nechme stranou, tu už dělá výrobce, tedy opět Číňan.

V tomto případě nešlo ani o to, že by se mi obecně Celestiony nelíbili ( to tak nějak přišlo později se zkušenostmi ), ale bylo to neprodejné. Nikdo to nechtěl. Musel jsem to z komba vícekrát vytáhnout a dát tam něco lepšího. Třeba v jednom případě širokopásmou Yamahu z jukeboxu koupenou na Aukru za dvě kila. Hrála nesrovnatelně kultivovaněji. Pravda, pro metalisty jsem nikdy komba nestavěl.
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Tak za 10 let auto určo měnit nebudu. Ten můj Bejby Benz 190 pojede ještě v době, kdy ty vaše lektronický srágory už budou dávno ve šrotě :twisted:
A ten teslák hrál od basů do středů super, ale od vyšších středů a hlavně výšek (ještě kytarových) to bylo jak s fuzzem. Takový zdvojeně rozkřáplý. Na čistý to bylo dost patrný a na zkreslený naprosto nepoužitelný. Reprák vypadá jako novej jen v jednom místě malinká dirka (a ani nejni skrz-trochu načutlý). Nevim jestli je to tou stříbrnou kopulkou nebo to někde drhne o středičku nebo......
Je mě to fuck. Nehraje to, nebude to. Ale snahu jsem měl. Bo je to krásný a poctivě bytelný repro.
- krabiček a efektů kýbl
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Loni jsem nechával repasovat dva vraky ARM 9308, v obou případech jsem místo hliníkové kopule nechal dát prodyšný textil. S výškami nemá problémy ani jeden, ač hraje každý trošičku jinak. Jedna membrána bude o něco těžší. Jeden je ve světě, rocker na to hraje pouze zkreslený zvuky 70.let. něco jako Ramones a pod. Používá jakousi starou krabku Boss Overdrive Turbo a občas Fulltone GT 500, s ním to má zvuk už o něco modernější. Repro je osazené v otevřené ozvučnici, je to origo škatule Blackface z r. 72. Tam se 15´´ běžně používaly.
Při přímém srovnání s JBL K130 v originál verzi s Al kopulí byly reozdíly nepatrné. JBL měl o odstín více středů. Ale jak jsem psal výše, i ty ARM 9308 hrají každý trošičku jinak. Jeden je více do basů, druhý zase středovýškovější. JBL je někde mezi a zní tak nějak nejbarevněji. Použitelné jsou všechny tři bez problémů jak na čistý, tak zkreslený. Hyg gájn jsem nezkoušel.
Benz bude asi nějaký Mercedes. Proč ne?
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“