co nejtišeji - yamaha DTX400, alesis, medeli

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
jana12345

co nejtišeji - yamaha DTX400, alesis, medeli

Příspěvek od jana12345 »

Vím, že to bylo již mnohokrát omílané téma, ale pro jistotu jsem se rozhodla zeptat i tímto způsobem.
Bydlím u střechy paneláku, takže je více než 10 pater pod naším bytem a já se rozhoduji pro bicí. Samozřejmě jsou akustické nejlepší (v budoucnu budu hrát jen na ně), ale mám možnost na ně cvičit - s učitelem - jen jednou týdně a je potřeba cvičit častěji. Nějaká garáž, nebo sklep je finančně náročná a vzhledem k místě bydliště by se muselo dojíždět daleko, takže jako poslední možnost zbývají bicí elektrické - nějaké, se kterými mě 10 pater sousedů nepožene. Bude se hrát jen v domluvené časy, bicí budou na stupínku a místnost - ložnice - bude snad alespoň trochu zvukově odizolovaná.

Mám nějaké adepty na koupi a potřebuji zvolit, jaké budou nejvhodnější - podmínkami jsou snad jen to, aby byly co nejtišší, aby byly co nejkvlalitnější a aby se jejich cena pohybovala mezi 10 a 15 tisíci.
Adepty jsou:
- ALESIS DM7 Session Kit - nebo nějaký podobný typ v této cenové kategorii od alesis
- MEDELI DD508 - nebo nějaký podobný typ v této cenové kategorii od medeli
- YAMAHA DTX400K KIT - nad těmito zatím uvažuji nejvíce, ale spíše bych zvolila YAMAHA DTX430K KIT, kvůli lepším pedálům (také by se samozřejmě dalo uvažovat nad DTX450K, ale na ně by opravdu bylo potřeba vaše velká doporučení kvůli jejich mírnému převýšení cenového limitu)

Děkuji za vaše odpovědi, doufám že se mnou budete mít strpení a moc mě nepožete za už tak omílaný dotaz - přečetla jsem snad všechny předchozí dotazy, ale přesnou odpověď jsem nikde nenalezla.
jana12345

Re: co nejtišeji - yamaha DTX400, alesis, medeli

Příspěvek od jana12345 »

ještě jsem zapoměla doplnit, že stupínek b byl nejpravděpodobněji vytvořen asi takto:

http://homerecording.com/bbs/equipment- ... -316252/4/ - na této stránce dole
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Jani, pro účely domácího hraní myslím dostatečně vyhoví kterákoliv z těch nabízených souprav. Můj favorit by asi byl os ALESIS, i když nejkvalitnější jistě bude ta YAMAHA, ale tam platíš asi malinko víc hlavně za značku.
každopádně správně tušíš, že problém hluku není ani tak vezvuku modulu (na to ti stačí mít sluchátka) ale hlavně v tom mechanickém hluku od šlapky kopáku, který rezonuje konstrukcí panelového domu. ten odhlučňující stupínek jistě věci pomůže, ale netroufnu si předjímat jak moc účiné to bude........ každopádně jde jistě o domluvu se sousedy a o nějakém dodržování domluvených časů..... hraní v paneláku čio bytovce není nejšťastnější.... sama o tom hodně můžu vyprávět na vlastní kůži.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
jana12345

Příspěvek od jana12345 »

Děkuji, ještě se poohlédnu a trochu prozkoumám ty ALESIS, zatím jsem se dívala spíš na tu YAMAHU, samozřejmě mě lákala značka, ale je pravda, že i ten třízónový snare u DTX450K se dá najít u jiných značek levněji.

Ještě bych se chtěla zeptat na nějaké ty zkušenosti s odhlučňováním ložnice pro bicí - jestli to vůbec má cenu a když ano, tak jak. Také by bylo zajímavé slyšet ty ALESIS v porovnání s jinými z pohledu sousedů a podle toho případně vybírat - už jsem se ale definitivně rozhodla, že pedálem od šicího stroje u YAMAHA DTX400X jim asi radost neudělám - jestli se nemýlím, už se to tu někde rozebíralo a jednoznačně byl zavrhnut.
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

jana12345 píše:..................Ještě bych se chtěla zeptat na nějaké ty zkušenosti s odhlučňováním .......... pro bicí - jestli to vůbec má cenu a když ano, tak jak. Také by bylo zajímavé slyšet ty ALESIS v porovnání s jinými z pohledu sousedů a podle toho případně vybírat - už jsem se ale definitivně rozhodla, že pedálem od šicího stroje u YAMAHA DTX400X jim asi radost neudělám - jestli se nemýlím, už se to tu někde rozebíralo a jednoznačně byl zavrhnut.
Tak to odhlučňování jistě nějaký smysl má a dá se realizovat jistě různě, ovšem NIKDY se ti nepovede odhlučnit svoji soupravu v paneláku absolutné do nuly!!

Porovnávat soupravy z hlediska hluku od sousedů mezi sebou.... to je docela úsměvná představa:))) Tak předpokládám, že zvuk soupravy z modulu při hře nepoženeš doma do reprobeden! To by pak postrádalo logiku, proč nemít rovnou akustickou sadu.... tedy je asi jasné, že zvuk z modulu soupravy pojedeš do sluchátek. To sousedi neuslyší.
Co naopak sousedi uslyší je ten mechanický "otřes" při úderech a hlavně při hře na kopák...... v tomhle smyslu jde právě o to odhlučňování!! A v tom sousedi poznají rozhodně jak moc se ti odhlučnění daří, ale naopak vůbec nerozliší, jakou značku bicích používáš;)

ten "pedál od šicího stroje" namísto šlapky kopáku jsi zavrhla správně!! Sice by byl maximálně šetrný k sousedům, nicméně to nemá ani Ň společného se skutečným pedálem a hraje se na to úplně jinak, a spousta věcí na tom ani nelze realizovat........ všelijaké ty skluzy, rychlé vícenásobné údery založené na odskoku či setrvačnosti pedálu..... vím, je to už pro pokročilejší hru, nicméně ty elementární věci by se ani na tom "šicím" pedálu osvojit nedaly.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

Osobně jsem pocítil nevoli na vlastní rodině. Nemůžu zato, že se mi nejvíc chtělo cvičit po návratu z hospody v jednu v noci. :D
Ale bude nejlepší se domluvit z těmi sousedy. Pokud je to přes zed a oni budou mít zrovna v pokoji úplné ticho, tak tu "gumu" od padů a hlavně kopáku uslyší. Domluvil bych se na nějaký pravidelný hodině.
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

rikl70 píše: Nemůžu zato, že se mi nejvíc chtělo cvičit po návratu z hospody v jednu v noci.
:mrgreen: :mrgreen:
Promiňte, nemám žádný příspěvek, bo nemám zkušenost ani s panelákem a ani příliš s elektrikama.
Jen mě tohle docela pobavilo...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
rikl70

Příspěvek od rikl70 »

No takhle to vypadá, že se vracím zbouranej a pak do toho mlátím. :D
Ne moc toho nevypiju, jen mám pak ještě chut za to sednout, ale když je všude ticho je to hodně slyšet.
Ta guma musí být tvrdší, aby byl odskok co nejvíce podobný bláně. No možná bych doporučil Alesis dm6, mají ty pady měkčí, no vlastně sedmičky vypadají konstrukčně stejně. Zajed si do music-city mají je tam rozložený a porovnej, nech si poradit. Mrkni na stránky, ty co mají na prodejně, tak jsou i rozložené na vyzkoušení.
EB Roland HD3, Balbex 5A hikory, sluchátka Roland RH-200, bicí monitor Roland PM-03, Software Roland DT-1 V-drums Tutor.
pehve

Příspěvek od pehve »

ty tenisáky už jsem viděl, nalepí se kousky suchého zipu na desku a přilípnou balonky, tlumí to dobře
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“