Orange Micro Terror + Behringer V-ampire

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
hradstar

Orange Micro Terror + Behringer V-ampire

Příspěvek od hradstar »

Zdravím, přemýšlím o koupi zmíněného orange, ale trápí mě že má pouze jeden kanál. No k věci. Momentálně vlastním modelingový amp Behringer V-ampire, zkreslený zvuk katastrofa, ale jdou z toho nakroutit krásný čistý zvuky, tak mě napadlo jestli by můj problém šel vyřešit tak, že bych na živé hraní měl zapojenou krabičku na přepínání mezi aparáty ( A/B switch ) takže Behringer na čistý zvuk a Orange na zkreslený, ale k němu nemám reprobox, takže sem se chtěl zeptat jestli by to šlo ňák nakombinovat tak, že by na toho behringera šlo hrát a zároveň by sloužil jako reprobox pro toho orange. Omlouvám se jestli se tu takový problém už někde řešil, hledal sem a nenašel :/ a ještě se předem omlouvám jestli je tohle stupidní dotaz, ale chtěl sem se na to zeptat :) . děkuji
"Dělám hudbu pro sebe a pro ty, co ji chtějí poslouchat a líbí se jim. Komu se nelíbí, nemusí ji poslouchat." Thomas Matthew DeLonge.
anmelden

Re: Orange Micro Terror + Behringer V-ampire

Příspěvek od anmelden »

V-ampire je kombo a nějako dobu jsem na něj hrál...mám pocit že k tomu nejde připíchnout zesák, že to nemá vstup. Takže myslím že to nepůjde.
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Nehledě na to, že repro v tom V-ampiru taky nebude asi to pravý vořechový na zkreslené zvuky, a i dobrý zvuk toho Orange zmrví.
hradstar

Příspěvek od hradstar »

No kombo to je, ty vstupy teď nevim ( ani po pravdě nevim co by to muselo být za vstup ) a reprák budu asi stejně měnit za nějakej celestion, mě jde spíš o to jestli je to technicky možné. :)
"Dělám hudbu pro sebe a pro ty, co ji chtějí poslouchat a líbí se jim. Komu se nelíbí, nemusí ji poslouchat." Thomas Matthew DeLonge.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Vampira prodej a kup si nějaký normální aparát. Tohle je slepá ulička.
hradstar

Příspěvek od hradstar »

No já vím že ohlasy na Vampira nejsou zrovna nejlepší ale s tím čistým zvukem sem fakt dost spokojenej, navíc tam nakroutím všechny čistý zvuky který bych chtěl a na menší koncík mi to stačí, tak je mi celkem líto ho prodat za pár šupů, navíc to nevyřeší můj problém že bych k tomu Terroru musel koupit box. Nebo co navrhujete?
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

hradstar píše:No já vím že ohlasy na Vampira nejsou zrovna nejlepší ale s tím čistým zvukem sem fakt dost spokojenej, navíc tam nakroutím všechny čistý zvuky který bych chtěl a na menší koncík mi to stačí, tak je mi celkem líto ho prodat za pár šupů, navíc to nevyřeší můj problém že bych k tomu Terroru musel koupit box. Nebo co navrhujete?
Prodat, určit si rozpočet a vybrat podle toho vhodný aparát :) Hraní obou zesilovačů do jednoho repra by bylo zbytečně nákladné (dražší, než ta bedna k terroru). Pokud ti tak vyhovuje micro teror, tak tam můžeš řešit čisté zvuky stahováním volume na kytaře. Klidně ti k němu střelím neosazený 1x12 reprobox za 400,- ;) Za litra či 1500,- tam hodíš repro a máš to. Pokud by to na čisté zvuky nebylo, můžeš na ně třeba používat mulťák přímo do PA. Pokud se ti líbí čisté zvuky z behringera, budou i z libovolného mulťáku. S těma zkreslenýma je to samozřejmě podstatně horší a na ty bys pak používat terrora.
hradstar

Příspěvek od hradstar »

Nemám vůbec odhad za kolik bych ho mohl prodat :/ a jestli za tu cenu koupím tak silný amp. No stahování volume mě právě není vůbec sympatický a nad terrorem sem začal přemýšlet až dneska, zvuk je z něj celkem solidní a je za dobrý peníz :) ale prostě se mi na něm nelíbí že má jen jeden kanál noo, tak mě napadlo jestli by to nešlo řešit takhle :) a co kdybych teda koupil box na terora a nechal si toho behringera na ty čistý? Nebo to podle Vás je fakt totální blbost?
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

hradstar píše:Nemám vůbec odhad za kolik bych ho mohl prodat :/ a jestli za tu cenu koupím tak silný amp. No stahování volume mě právě není vůbec sympatický a nad terrorem sem začal přemýšlet až dneska, zvuk je z něj celkem solidní a je za dobrý peníz :) ale prostě se mi na něm nelíbí že má jen jeden kanál noo, tak mě napadlo jestli by to nešlo řešit takhle :) a co kdybych teda koupil box na terora a nechal si toho behringera na ty čistý? Nebo to podle Vás je fakt totální blbost?
To už je rozumnější varianta, ale taky poměrně finančně náročná. To už je na tobě, jestli se chceš tahat s kombem, zesákem a bednou.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

Jak píše Latam - záleží, jestli se s tim chceš tahat, budeš muset taky koupit nějaký AB box (krabičku), aby jsi se přepínal mezi jednotlivými aparáty. Možnost by byla i nějakej AYB (mohli by hrát i oba aparáty najednou) nebo lepší stereo volume pedál a rozhazovat si poměr mezi těmi aparáty.

Další věc je, že kdyby jsi se s tím dostal až na podium, tak zvukař asi nebude nadšený, že ti musí stavět dva mikrofony.

Nebylo by lepší použít před toho behringera nějaké kreslítko nebo samotný krabičkový preamp třeba od AMT? Dá se s tim dosáhnout dobrejch zkreslení :wink:
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
hradstar

Příspěvek od hradstar »

No s tou krabičkou sem počítal :) tahat by mě to taky nevadilo, pro mě to má prostě osobní kouzlo, nedokážu vysvětlit proč, ale má :D a s tím zvučením by taky problém být neměl, zatím kde budeme hrát, tak mám vlastního zvukaře ( začínající kapela, která hraje jen za peníz na benzin ) a zvučit ho prostě baví, vybavení má kvalitní a neměl by s tím problém :) .. No kvalitní kreslítko mě výjde stejně draho jak ten apec nebo nee? To už bych asi šel radši do toho terrora. Jsem tvrdohlavej, omlouvám se :D já to zatím vidím tak, že Vampira nechám na ten čistej, prodám bosse přes kterýho teĎ kreslím ( protože bych ho už stejně nevyužil ) , přidám ňákej peníz, koupím toho terrora k tomu box a ten a/b switch a táhl bych to tak jak sem říkal. Nevim proč, ale ňák se mi ta možnost nastavení čistého zvuku + efektů líbí. Nemůžu si pomoct :D
anmelden

Příspěvek od anmelden »

časem stejně přijdeš na to, že tahat dva apecy je celkem nepříjemné (nemluvě o zvučení)...
časem stejně přijdeš na to, že Vampire je zbytečný kůň ve stáji...
časem stejně přijdeš na to, že pokud jsou finance problém, budeš muset přistoupit ke kompromisu...
časem stejně přijdeš na to, že delay a chorus (možná flanger) jsou jediné efekty, které jsou na živáky použitelné, takže investovat do bazarových krabiček tě vyjde lépe, než se snažit živit vampira...reverby, a další prasárničky nemusí vyhovovat vůči prostředí kde hraješ, prostě ti to bude zvuk mršit a tak dále...
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Já bych to určitě řešil prozatímně krabičkou - mulťákem. Doporučoval bych např. ZOOM MS-50G, kde máš velmi kvalitní simulace ampů i zkreslovacích, modulačních a dozvukových krabiček, které určitě nejsou horší než efekty, které máš ve V-Ampiru. Pokud pak budeš někdy kupovat lepší aparát, nemusíš se ZOOMa zbavovat, protože i bez simulací ho využiješ dál na ty ostatní krabičkové zvuky. Jeho cena je skoro na úrovni jednoho značkového kreslítka, a určitě hluboko pod cenou nejlevnějšího lampového zesilovače. Tahat 2 zesíky je vážně blbost. A hlavně, zvukaře určitě nas.reš ani ne tak těma 2 aparátama, které budou muset zvlášť zvučit, jako důvody, které tě vedou k tomu je mít. Dva aparáty se tahají na kšefty z úplně jiných důvodů (stereo, nebo specifický zvuk nějakých vintage aparátů, což většinou vidíš už u nějakých stars, které na tahání a zvučení rozsáhlého aparátu mají celý tým).
Ale proti gustu žádný dišputát. A komu není rady, tomu není pomoci. :wink:
hradstar

Příspěvek od hradstar »

Dobře, takže když bych poslechl všechny Vaše rady a názory, tak bych měl prodat Vampira, koupit za to Orange + box a k tomu třeba toho Zooma na čistý zvuky? To ňák nepobírám právě.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Tak jsem to nemyslel. Vycházím z toho, že si zatím V-ampira necháš a koupíš multiFX. Ten Orange MT by ti nepomohl, z jeho zkresleného čistý krabičkou neuděláš. Ze ZOOMa bys mohl tahat celkem kvalitní zkreslený zvuk. Později se můžeš pohlédnout po vícekanálovém zesilovači, který umí čistý i slušně znějící zkreslený zvuk.
hradstar

Příspěvek od hradstar »

Jojo moje chyba :) . No měl sem Digitech rp55 a ani jeden z těch zvuků mě nevyhovoval, ten zoom na tom může být jinak, tohle myslím spíš tak že se mi tahle volba moc nelíbí protože s tím zatím nemám dobrou zkušenost :D i když si toho zooma dost lidí vychvaluje. Na zkreslení teĎ mám Boos OS1 a tam už jdou nakroutit celkem hezké zvuky, ale fůrt mi ten zvuk není moc sympatický. A ty peníze který bych dal do nové zkreslovací krabičky bych asi radši dal do toho Orange, protože bych měl přece jenom novej aparát s kvalitním zkresleným zvukem ( aspoň teda můj názor ) . Ale kdybych koupil toho Orange tak stejně fůrt nevim jak na ten čistej zvuk potom teda ( vím že z toho orange čistej zvuk tahat nebudu moct, když ho chci používat na zkreslenej)
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Stejně bych šel nejspíš cestou toho, že prodáš všechno co máš (boss, v-ampire), přidáš peníze, co bys vrazil do terora a mulťáku a koupíš normální dvoukanálové kombo. S trochou štěstí by ti to třeba vyšlo i na nějakou lampu (crate V50, peavey valvekin 112 atd). Každé jiné řešení je krkolomné a při takhle nízkém rozpočtu zbytečně drahé.
anmelden

Příspěvek od anmelden »

To co píše latam je dle mého nejrozumnější alternativa. Jen by sis musel zvyknout na to, že valveking ani V50 nemá efekty. Na druhou stranu, lampa je lampa a krabičky, nebo multiefekt si přikoupit můžeš kdykoli a budeš moci počítat s kvalitním zvukem a ne nějakým zaprděným trandem jako je Vampire...
hradstar

Příspěvek od hradstar »

Ten Crate se mi docela dost zamlouvá a zatím je to pro mně asi nejlepší varianta co tu padla :) má s ním někdo osobní zkušenosti? Slyšel sem na něj celkem slušný ohlasy tak se ještě zkusím podívat na youtube jak to hraje a najít si ho někde v kamenném shopu abych ho i vyzkoušel a pak bych mrknul třeba na bazary :) díky za pomoc! :)
hradstar

Příspěvek od hradstar »

Ještě otázečka, myslíte si že za 3500,- bych toho Behra mohl střelit? Nebo jakou cenu by jste doporučili? :) já vůbec nevim za kolik bych ho mohl někomu prodat.. vše je na něm ok, akorát na poťáku pro efekty je ulomený to kolečko, jinak se to normálně dá nastavit, jen tam prostě chybí ta krytka no :D :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“