Mezera mezi tělem a pickguardem
Pravidla fóra
-
martintrnka
Mezera mezi tělem a pickguardem
Zdravím, včera při seřizování tremola na stratovi jsem si všiml, že mám mezi tělem a pickguardem škvíru- nevím, jestli tam už byla, nebo jestli sem něco neudělal špatně.. Zkoušel sem to odemdat a následně znovu sešroubovat křížem, ale mezera tam furt je. Sice nepatrná, ale radši bych to měl bez ní. Nebo to je normální? Jak to kdyžtak odstaním? Dík. (Dávám sem link na fotku). http://www.imagehosting.cz/?v=unnamebpb.jpg
Re: Mezera mezi tělem a pickguardem
Podobně vyboulený pickguard se tady už řešil - elektricke-kytary/fokus-t8406-20.html (poslední příspěvek na té stránce).
Nakonec to byla nevysvětlená záhada - jak se vyboulil, tak se srovnal.
Kdybys ho sundaval, tak bych měl podezření žes tam něco skřípnul. Netlačí ti na ten pickguard tremolo? Nehýbal jsi s výškou snímačů?
Nakonec to byla nevysvětlená záhada - jak se vyboulil, tak se srovnal.
Kdybys ho sundaval, tak bych měl podezření žes tam něco skřípnul. Netlačí ti na ten pickguard tremolo? Nehýbal jsi s výškou snímačů?
-
martintrnka
Ne, já ho sundal až potom, co se to vyboulilo(pickguard).. Pickguard na tremolo netlačí, já si toho všimnul ještě předtím, než sem s tremolem začal pracoval.. Ale vlastně sem trochu snížil snímač, ale fakt málo, jen na horní straně, ale to nevím, jestli to teda nebylo způsobeno tou úpravou výšky snímače (ale to byla fakt jen půlotáčka)..
Pokud tam nevidíš, tak nevíš, co se tím snížením snímače mohlo stát. Mohl v dutině na něco narazit...ale to je blbost, vždyť mezi snímačem a pickguardem je pružinka na šroubku. Osobně bych zkusil snímač vrátit výš, třeba to něco udělá.
Nebo si počkej na ještě jiné názory a nápady.
Nebo si počkej na ještě jiné názory a nápady.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
U některých kytar to tak je, i hned na krámě. Kromě vizuálního vjemu to ničemu nevadí.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
martintrnka
Jo? Tak super
Je to fakt prkotina, řešit to nebudu, jen mě zajímalo, co to je.. Hlavně, že to nijak nevadí při hře
Tak to se ti omlouvám, že jsem ti hned nenapsal, že je to prkotina a že to nemá vliv na funkci rostlináře.
Myslel jsem, že ti to vadí vizuálně.
-
martintrnka
Ne, v pohodě, já se nevyjádřil konkrétně..
Samozřejmě, že by to bylo lepší mít kejtru bez toho, ale tak je to prkotina, takže neřeším. Dík za pomoc 
Ještě s tím snímačem zkus pohýbat, jestli není opřený o káblík a tím netlačí PG ven. Opravdu to mají výjimečně i nové nástroje, já bych to nechtěl.