MIX v Sonar x1 problém
Pravidla fóra
-
panbouchal
MIX v Sonar x1 problém
Ahoj, mám urgentní problém. Když smixnu projekt v Sonar x1 producer, tak tam nemám bicí z vstéčka. Nevíte někdo co mám špatně?
Re: MIX v Sonar x1 problém
Ty brďo, tvůj češtin je opravdu luxusní... Zkus to podat trošku srozumitelně.
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
-
panbouchal
No a nastavení exportu ses díval? Případně nastavení té konkrétní stopy s VSTi bicíma? Třeba to exportuje PreFX...
Kapela:
Studio:
Studio:
-
panbouchal
Tak teď potřebuju zase pro mě trošku srozumitelněji rozvést to, cos psal ty 
http://www.youtube.com/watch?v=SwXTQVQ9t4s
http://www.youtube.com/watch?v=Rd32SkET8_Q
Zkus tato videa, třeba ti pomůžou... Je tam popsáno jak převést midi do audia a jak nastavit vsti bicí... Tzn. zkus převést bicí z midi do audia a až pak to vše vyexportuj... Jinak připadá mi, že tvůj problém spočívá v nějaké blbosti typu špatně nastavený output, něco zamutovaného atd...
http://www.youtube.com/watch?v=Rd32SkET8_Q
Zkus tato videa, třeba ti pomůžou... Je tam popsáno jak převést midi do audia a jak nastavit vsti bicí... Tzn. zkus převést bicí z midi do audia a až pak to vše vyexportuj... Jinak připadá mi, že tvůj problém spočívá v nějaké blbosti typu špatně nastavený output, něco zamutovaného atd...
Kapela:
Studio:
Studio:
a delas ten mix v realnem case? bohuzel X1 neznam, ale neni to tak, ze "fast bounce" (nevim, jak to tam maji pojmenovane, jen jsem mrknul na nejaky obrazky) vetsinu VSTi nedokaze smichat? (resp. ze by kazdy konkretni VSTi musel nejakym zpusobem ten fast export podporovat?)
(jinak to udelej tak, jak pise Marylin - preved pred mixem vsechny stopy na audio, pak by to melo jit bez problemu)
(jinak to udelej tak, jak pise Marylin - preved pred mixem vsechny stopy na audio, pak by to melo jit bez problemu)
-
panbouchal
Díky, nakonec jsem to smixnul jako wav, takže problém odstraněn:-)
- kelley
- Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
- Kontaktovat uživatele:
Ale i tak je to zvláštní, normálně by to mělo jít přes "track->bounce to track" když označíš všechny stopy, co chceš smixovat, přímo z VSTi. A jiný VSTčka se do tracku smixujou normálně ? Dělá to to VSTi bicích i v jiných projektech ? A co je to vůbec zač, Addictive Drums, EZ Drummer, Session Drummer nebo něco jiného ?
Blog: http://milpal.cz, Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Pořídíl jsem si Shure 58 PGA na oťukání si zpěvu na mikrofon. Zapojen do Roland Quad Capture. Citlivost nastavena tak, aby peak problikl jen výjimečně. Když si dám jen odposlech direct ze zvukovky je zvuk ok. pokud to ženu do Sonar X1 LE a zpátky do zvukovky a sluchátek tak je zvuk jakoby trochu přebuzený. Kde hledat chybu?
Další věc: když si přidám online efekt v odposlechu ho zřetelně slyším, ale v záznamu ne. Chyba mezi židlí a klávesnicí?
Další věc: když si přidám online efekt v odposlechu ho zřetelně slyším, ale v záznamu ne. Chyba mezi židlí a klávesnicí?
Gibson SG standard ´78, Bach SG, Foxrox CC hybrid, Radial Bones Hollywood, MXR Super Badass, EHX Satisfaction, HOT Sunset drive, HOT Spring-Verb, HOT The Thirty KT66, 1x12" Engl 112 PRO, Schecter SGR SA-1, Cremona ´86 (samodomo vybavená 1xhumb.+1xsingl), Zoom G3, Roland Cube 10GX
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
1. Je přebuzený subjektivně, objektivně (přílišná hlasitost) nebo objektivně (zkreslený záznam - detailní zobrazení WAV průběhu to ukáže)? Pokud první možnost, tak asi nechat odpočinout uši
pokud druhá možnost, stáhnout hlasitost v SONAR, pokud třetí možnost, stáhnout citlivost vstupu (A/D převodník může při maximálním vybuzení kreslit, je to tak trochu jeho vlastnost. Doporučuje se nahrávat do -4 dBFS špiček max, po "novu" klidně i jen do -9 dBFS max).
2. Online efekt je míněno v SONAR? Přidáváš ho určitě na stopu, do které nahráváš. Jenže tam je efekt zařazen až ZA vstup do SONAR (zjednodušeně řečeno), takže se aplikuje na nahrávaný materiál, ale až po uložení na disk zhruba. Aby se ti aplikoval na nahrávaný signál, tak je třeba ho vložit do vstupní šavle (v Cubase Input), kdy se ti signál po A/D převodu nejprve zpracuje efektem a až poté uloží na disk. V obou případech je chování co se odposlechu týče shodné, ale rozdíl je v místě, kde se efekt aplikuje.
P.
2. Online efekt je míněno v SONAR? Přidáváš ho určitě na stopu, do které nahráváš. Jenže tam je efekt zařazen až ZA vstup do SONAR (zjednodušeně řečeno), takže se aplikuje na nahrávaný materiál, ale až po uložení na disk zhruba. Aby se ti aplikoval na nahrávaný signál, tak je třeba ho vložit do vstupní šavle (v Cubase Input), kdy se ti signál po A/D převodu nejprve zpracuje efektem a až poté uloží na disk. V obou případech je chování co se odposlechu týče shodné, ale rozdíl je v místě, kde se efekt aplikuje.
P.
1. Při dalším pokusničení to zkusím vysledovat. Na zvukovce ledky citlivosti blikají většinou tak do 3/4. Sem tam problikne peak. Ale ten podivný zvuk je i při tom když do toho neřvu. V Sonaru ani input ani master nejde do špiček podle indikátoru. Ono to je takové takové podivné chemické bzučení, kterým je ovlivněný hlas. Nevím jak bych to líp popsal. Není to ani zvlášť výrazné. Já to tam prostě slyším. (v direct monitoringu ne)
2. Online efekt zadávám přímo na vstupu. Zkusím příště s nějakým výraznějším efektem. Hall byl při nahrávání ve sluchátkách slyšet dobře. Při přehrávání záznamu už ne.
2. Online efekt zadávám přímo na vstupu. Zkusím příště s nějakým výraznějším efektem. Hall byl při nahrávání ve sluchátkách slyšet dobře. Při přehrávání záznamu už ne.
Gibson SG standard ´78, Bach SG, Foxrox CC hybrid, Radial Bones Hollywood, MXR Super Badass, EHX Satisfaction, HOT Sunset drive, HOT Spring-Verb, HOT The Thirty KT66, 1x12" Engl 112 PRO, Schecter SGR SA-1, Cremona ´86 (samodomo vybavená 1xhumb.+1xsingl), Zoom G3, Roland Cube 10GX
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm.....
Ad 1. - může to být problém zemní smyčky; sice je mi divné, že by se to v DM neprojevovalo, ale budiž. Pracuješ-li na NTB, zkoušel jsi, zdali se situace nezmění (nezlepší) při odpojení zdroje a provozování jen na baterie?
Ad 2. Je-li uveden postup pro tuto variantu nahrávání v manuálu, tak rozumím správně, že i přesto tomu výsledky neodpovídají? Každopádně zrovna Reverb je typ efektu, se kterým bych v životě nenahrával (myslím, aby se rovnou zapisoval při nahrávání). Pak je silně omezena tvůrčí práce s mixem. Nicméně jsou jiné efekty, pro které to smysl má - moje podotknutí se týká zde konkrétně toho reverbu
P.
Ad 1. - může to být problém zemní smyčky; sice je mi divné, že by se to v DM neprojevovalo, ale budiž. Pracuješ-li na NTB, zkoušel jsi, zdali se situace nezmění (nezlepší) při odpojení zdroje a provozování jen na baterie?
Ad 2. Je-li uveden postup pro tuto variantu nahrávání v manuálu, tak rozumím správně, že i přesto tomu výsledky neodpovídají? Každopádně zrovna Reverb je typ efektu, se kterým bych v životě nenahrával (myslím, aby se rovnou zapisoval při nahrávání). Pak je silně omezena tvůrčí práce s mixem. Nicméně jsou jiné efekty, pro které to smysl má - moje podotknutí se týká zde konkrétně toho reverbu
P.
1. Nevím. Když není vstupní signál (ticho do mikrofonu) tak to nebzučí. Ten zpěv je takový chemicky zabzučený. Malinko. Jedu přes PC. Takže asi nevyzkouším odpojení od sítě. Ale zvukovka je napájená přes USB z toho samého zdroje v PC. A zem by asi bzučela pořád?
Možná je to vlastnost toho A/D převodu. Uši mám docela citlivé na barvy zvuku. Uvidíme. Až bude čas zkusím postahovat citlivost přímo na zvukovce a input v Sonaru.
Dík moc za rady.
2. To bylo takové hraní si a první seznamovačka mikrofon-zvukovka-Sonar. Tak jsem si tam dal reverb a zkoušel co to dělá.
Možná je to vlastnost toho A/D převodu. Uši mám docela citlivé na barvy zvuku. Uvidíme. Až bude čas zkusím postahovat citlivost přímo na zvukovce a input v Sonaru.
Dík moc za rady.
2. To bylo takové hraní si a první seznamovačka mikrofon-zvukovka-Sonar. Tak jsem si tam dal reverb a zkoušel co to dělá.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ad 1 - zkusil bych jiný mikrofon. Opět by to bylo malinko "duchařina", ale tohle rozhodně není rozdíl vzniknuvší A/D převodem (bez ohledu na kvality některých uší). V případě stolního PC se pak nabízí ještě varianta vyzkoušet v jiném typu (není bez možnosti varianta nevhodné základní desky například...). Roland Quad Capture je sice cenově "entry" segment, ale když se koukneme na kolegyně okolo, tak to zase takové šumítko není a dost by mi bylo divné, že by fungovala takhle divně. Samozřejmě nevylučuji i problém konkrétního kusu, to se prostě může stát; pokud se takto ale zvukovka dříve nechovala, asi bych tuto možnost vyloučil.
Ad 2 - jasnačka, pohoda.
P.
Ad 2 - jasnačka, pohoda.
P.
- kelley
- Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
- Kontaktovat uživatele:
Ještě bych navrhoval zkusit, jestli to dělá i jiný mikrofon...
Blog: http://milpal.cz, Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka