American Deluxe Strat® Plus

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Jester
Rádce

American Deluxe Strat® Plus

Příspěvek od Jester »

http://www.fender.com/series/american-d ... ainFeature

Co vlastně přesně ta "card" dělá? Mohl by mi to někdo ozřejmit? Dík.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Co vás v poslední době zaujalo?

Příspěvek od Nero »

Nemají to nikde moc vysvětlené, takže se možná pletu... Ale pochopil jsem to tak, že může změnit ekvalizaci nebo sílu výstupu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Ano, taky bych to viděl na ekvalizaci. Pak jsem ještě přemýšlel, jestli se třeba nemůže přepnout chování clon (klas. zapojení S1 vs. jiné) nebo kombinace snímačů na přepínači.

Edit: No to s tou clonou a snímači bude asi pitomost. To by se muselo přepájet.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Původně jsem si taky myslel, že by to mohlo být chytřejší (tzn. třeba různá zapojení nebo průběh clon), ale to mi nejde do hlavy, jak by to ten "čip" uměl.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak ono by to šlo, kdyby se snímače a poty přivedly na kontakty té karty a veškeré prodrátování bylo řešeno až v ní. Ale pokud je tam jen čip na korekce zvuku, tak je to nevyužitá příležitost.
Podle tohoto obrázku soudím, že to po výměně karty např. bude "umět" udělat ze singlu u kobyly humbucker. Anebo taky ne, ona to bude spíš karta pro osazení HSS.
Obrázek
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Obrázek

Těžko říct, co všechno tohle zvládne...

PetrPeter 1975 - 2008
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Hm. Což takhle to vyjmout z téhle UG diskuze a buď založit nové téma nebo to k nějakému přidat? Když už to zaujalo 3 lidi. ;-)
Prosím prosím smutně koukám ...

EDIT: Díky Hendreku!
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: American Deluxe Strat® Plus

Příspěvek od bubucci »

Já jsem to pochopil tak, že na té kartě budou presety celého zapojení a navíc to bude konfigurovatelné k polohám na přepínači. Samozřejmě za drobnou úplatu :)
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

bubucci píše:Já jsem to pochopil tak, že na té kartě budou presety celého zapojení a navíc to bude konfigurovatelné k polohám na přepínači. Samozřejmě za drobnou úplatu :)
Jestli je to takhle, tak je to dokonalé.
Ladas66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladas66 »

Mě to spíše přijde že už neví jak s lidí vytáhnout prachy:)
FENDER 60th Anniversary Telecaster® (Dimarzio Chopper + Gibson P100)
Orange Rocker 30 head
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Tak zas nikdo nikoho nenutí, aby si to kupoval.

Mně to přijde zajímavé. Zkoušel jsem googlit nějaký kompletní seznam, kolik těch karet má být a k čemu mají sloužit, ale bohužel jsem nic nenašel.

Já bohužel nejsem moc technický typ, ale chápe někdo jak to přesně funguje? Protože třeba karta coil split mi přijde dost zbytečná, když bych humbucker mohl rozepnout klasicky poťákem a ne si tím zabrat místo vzadu na slotu, kde bych mohl mít zastrčenou zajímavější věc. Tak moc nevím, jestli bych tam fakt strkal kartu jen proto, aby mi to rozeplo cívky, nebo jsem to blbě pochopil. A ohledně těch různých zapojení, jak to taková kartička dokáže dokáže měnit?
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Myslim ze tam zadny aktivni soucastky natoz chipy a procesory nebudou (neni tam nikde baterka). Asi to udela jen ruzne verze "predratovani" snimacu a potaku, mozna i zmenu hodnoty kondiku na tonove clone nebo nejakych dalsich pasivnich soucastek. I tim se da udelat spousta zajimavych zvuku (ruzne serioparalelni kombinace snimacu atd)...
Hraju výhradně na šrot.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Abu píše:Myslim ze tam zadny aktivni soucastky natoz chipy a procesory nebudou (neni tam nikde baterka). Asi to udela jen ruzne verze "predratovani" snimacu a potaku, mozna i zmenu hodnoty kondiku na tonove clone nebo nejakych dalsich pasivnich soucastek. I tim se da udelat spousta zajimavych zvuku (ruzne serioparalelni kombinace snimacu atd)...
tak nějak. Navíc si to můžeš imho udělat na míru, z kombinace X zvuků si vybereš 5 na switch a nemusíš se otravovat s vytahováním push-pullu, přepínaní miniswitchů a podobných věcí, co při hraní akorát rozptylují.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Ok, teď už budu za debila, ale zeptám se. :D Podle videa jsou karty, které k něčemu slouží ( standard wiring, coil split atd.). Jak teda myslíš nastavení na míru? Jak by se to jako dělalo?
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Sajmon píše:Ok, teď už budu za debila, ale zeptám se. :D Podle videa jsou karty, které k něčemu slouží ( standard wiring, coil split atd.). Jak teda myslíš nastavení na míru? Jak by se to jako dělalo?
Tak to jsem se nechal asi trošku unést, zase tak dokonalé to není :D Teoreticky by to šlo, ale každou kartičku by museli nastavovat podle požadavků zákazníka, takto vydají několik nejběžnějších zapojením a šmitec. Tam bude asi záležet, jestli ke kytaře dostaneš třeba 5 kartiček a budeš si je měnit podle chuti a nebo třeba 2 základní a dokupovat zbytek.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Super, nejsem až tak blbej, jak jsem si myslel. :D

Podle Fender.com jsou ke kytaře dvě karty. Nepíšou které ( nebo jsem to v té rychlosti nenaše), ale jedna z nich bude beztak standard wiring, takže člověk bude muset dokupovat.

A ještě technická: bude ta kytara hrát i bez vložené karty nebo ne?
kos99

Příspěvek od kos99 »

no tak to by mě taky zajímalo neb to by ta jedna karta mohla tedy odpadnout uplně s tím že to bude klaasický zapojení :)
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“