Kytara made in indonesia

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
irry
Bandzone: irry
Kontaktovat uživatele:

Kytara made in indonesia

Příspěvek od irry »

Co si myslíte o ibanezce vyrobenej v indenesii?
Ibanez RG 350EXZ, Cort X-1 DX
Randall RD50he, Randall RX412
ZOOM G3X
arcilucifer

Re: Kytara made in indonesia

Příspěvek od arcilucifer »

Dnes jsem se dival, ze v Indonesii je i Washburn, Ltd a jeste nejaky kytary. Ted si nevzpomenu. Kdyz hraje dobre a nema zadny problem proc ne.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Držel jsem v ruce i podařené indonézské kusy. Samozřejmě záleží na tom, o jaké cenové kategorii se bavíme.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Tohle je téma o ničem, někdo z principu řekne, že je to ok, někdo z principu řekne, že je to na prd. Pak se možná objeví někdo, kdo má doopravdy zkušenost, ale hlavní resumé bude: vyber z více kusů a ta co ti bude sedět, tu vem. Země původu už dneska neznamená skoro nic.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
arcilucifer

Dnes jsem se dival, ze Ibanez vyrabi v Indonesii kytary i kolem 25 tis.
Mam Ibnz7 vyrobenou v Indonesii a hraje se mi na moc dobre jak jsem tu psal lip nez na Gibsona, do budoucna pujdu asi znovu do Ibnz (prestige) a to jsem na Gibsona sg stnd. hral roky...
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

Souhlas s Alternátorem. Mám Parkera vyrobenýho v Indonésii a po pravdě když bude hrát tak jak hraje tak mi bude fuk jestli je z Japonska, USA, Číny, Indonesie či třeba Turkmenistánu nebo Ruska 8) Měl jsem Ibanez GRG z Indonésie a kdyby hrála tak jak hrála tak bych ji nechtěl ani kdyby byla z
Japonska, USA, Číny, Indonesie či třeba Turkmenistánu nebo Ruska :lol:

Snad z toho šlo pochopit že dneska je to asi fuk a hlavně chce kytary zkoušet dle pocitů, zpracování a zvuku a ne dle toho odkud jsou.
arcilucifer

Tak samozrejme u Ibnz rady prestige je ten rozdil patrnej hned na prvni dotyk a zlej kus jsem prakticky nevidel.
Dnes jsem se jel na par podivat 8)
Veno

Příspěvek od Veno »

Mám doma Yamahu Pacifica 012 made in Indonesia. Je stará asi 6-7 let. Musím říct, že když na ni hraju, mám z ní lepší pocit než ze svýho o třídu dražšího Vintage SG. Na krk jsem nemusel za celou tu dobu ani sáhnout a pořád drží, ladění perfektní, pocit ze hry skvělý a vyvážená krásně. Za ty prachy (cca 3500,-) je to vedle Jolany nejlepší koupě jakou jsem udělal :)
.: NBE Jolana Diamant 2008 :: Epiphone Les Paul Standard :.
.: Line6 Relay G30 :: Widara A/B Lax Box :: Dunlop MXR M222 TalkBox :: Hotone Soulpress :: Boss TU-3 :: Boss SD-1 :: Boss NS-2 :: Razzor Delay Box :: GuitarTech GTE-005 Volume Pedal :.
.: Blackstar HT Studio 20-H :: Blackstar HTV-112 :.
pbla4024

Příspěvek od pbla4024 »

irry píše:Co si myslíte o ibanezce vyrobenej v indenesii?
Fender vyrabi v Indonezii, koupil jsem online a nemuzu si stezovat.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Úplně zbytečné téma... stejně vybavené fabriky, stejné výrobní postupy, stejný materiál, stejná kontrola kvality. Jediné co se liší je cena pracovní síly v indonesii. Je to jako byste řešili jestli líp chutná coca cola vyrobená v polské fabrice nebo v německé
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

nejlepsi je samozrejme original americky, vo tom žádná ;)

edit: coca cola; )
Naposledy upravil(a) hyenik dne 21.02.2014 13:13, celkem upraveno 1 x.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
SuperStrat

Příspěvek od SuperStrat »

Hlavně Ibanez, viď :wink: To už dávno neplatí. Ibanez, ESP made in Japan is da BEST a ne předražený made in USA, stejně to tam montujou mexikání a další imigranti, co jsem viděl z prohlídek fabrik na YT.
No Pain, no Gain.
Sajmon

Příspěvek od Sajmon »

Vybavují se mi scénky z BBT, kdy se Sheldonovi vysvětluje, co je ironie a sarkasmus. :D
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Po koupi indonéského Schectera mě kytarář poučil o logickém jevu, který je obecný u kytar z asie a to je místní vlhkost vzduchu. Prostě tam mají období, kdy nepřetržitě cedí a vlhkost ve vzduchu je dlouhodobě extrémní, nicméně výroba samozřejmě jede dál. Takže na kvalitě dřeva či sestavení či ceně kytary v tomto případě vůbec nesejde, dřevo nějakou vlhkost natáhne a po dovozu do našich podmínek se samozřejmě kytara více či méně hne. Když máte štěstí, stačí ji seřídit, když ne, je potřeba zásah. Ta moje kytara měla krk trochu do vrtule, kytarář rozhodl nechat ji ještě usadit/dozrát přes zimu, než na ni sáhne a dobře udělal, krk se ještě o něco hnul, ve spodkách to víc drnčelo, prostě klasika. Na jaře vybouchal pražce, zbrousil hmatník, nově opražcoval a krk je od té doby o něčem jiném.
Takže i s nástrojem, který se zdá v pořádku nelze než doporučit navštívit kytaráře na zhlédnutí zkušeným okem, koneckonců je to nejsnazší cesta jak z kytary dostat maximum.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

jasně že indonézské jsou lepší než japan nebo usa, akorát já jsem žádnou takovou zatím v rukách neměl no...ono je přece jedno jestli je to J-Custom nebo Gio, ESP Eclipse nebo LTD EC-100, ne ? Stejně si to všichni prý jenom namlouváme :lol:

U té Coca Coly je to trošku mimo. V Polsku a jiných pobočkách se jenom stáčí z toho jejich zázračného sirupu. V tom případě dej indonézanovi stejnou šarži dřeva, stejný HW a stejný čas jako US zaměstnanci a věřím, že výsledek bude k nerozeznání, ale stejně jako finální cena výrobku.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Tak ony ty ltdčka často mají stejný hw :D a jen kvůli indonesii a číně jsou levnější než ESP
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Mastr píše:Tak ony ty ltdčka často mají stejný hw :D a jen kvůli indonesii a číně jsou levnější než ESP
Tak z vlastní zkušenosti můžu porovnat LTD outlaw, tzn. nejvyšší indo řada a ESP Snakebyte, japonský signature. Ten rozdíl je naprosto nebetyčný. LTD je hluché poleno a zpracováním pod úrovní např. Indobanezu za 15 tisíc. Té kytaře nepomohl ani kvalitní HW ani snímače, nechtěla ani pořádně ladit. ESP má naprosto bezchybné zpracování a to jak rezonuje a vyrovnaně hraje, to prostě neokecáš. Teoreticky jsou to podle tady těch vašich úvah stejně kytary, reality s tím ale nemá nic společného.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Důvěřuju jen blindtestům zbytek je z velké části honeymoon efect. A budu ti oponovat krásnou fotkou Bena z crimson guitars, kterému donesl týpek Gibson LP za 1800 USD aby mu na něm zbrousil patku. Při broušení narazil na 3mm širokou dutou šachtu v kapse na krk. Krk prostě z jedné strany 3mm nedosedal. Gibson asi nepočítal s tím, že tohle někdo uvidí. Co oči nevidí to srdce nebolí i na kytaře za 1800 USD. Tahle fotka mě absolutně psychicky ohradila proti gibsonistům, kteří se tady budou do krve hádat jaké má ten jejich inštrument mojo!
Obrázek
Naposledy upravil(a) Mastr dne 21.02.2014 17:27, celkem upraveno 2 x.
SuperStrat

Příspěvek od SuperStrat »

Přesně tak, člověk vidí na hlavě nápis ESP tak hned slyší rozdíl :D . Jinak porovnání např zde: http://www.youtube.com/watch?v=jVhq4yQIFVM
No Pain, no Gain.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

konečně nějaké relevantní video kde člověk zkoušel více typů ESP vs LTD a sám říká že by musel být prokletý aby slyšel rozdíl. Díky za toto ! Poslední dobou mě taky dost fascinuje, že na dražších modelech je vždy eben a na levnějších rosewood. Eben je sice dražší a vzácnější dřevo, ale ze zvukového hlediska podle mě kytarám mnohem víc svědčí rosewood.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“