Diamant píše:...Nejde mi o nějaký špičkový zvuk, spíš jen o takový "diktafon"...
Hele, ty mluvící papoušku tak si to příště líp rozmysli, ať tu zbytečně neztrácíme čas
2Bummer: kabel mu nepomůže, nemá na ntb vstup
P.
No, musím to upravit na pravou míru .....netoužím po tom si udělat doma nahrávací studio, chci si jen nahrávat svoje kytarové pokroky s co nejmenší finanční investicí. Nerad bych nahrával pomocí integrovaného MICu, protože je ten zvuk dost špatný - horší než bych si přál. Mám kombo Line 6 Spider III s výstupem Record, což si myslím, že je prima, protože na nahrávce nebudou šumy a zvuky chycené při nahrávání integr. MICem. Na ntb mám jen output, takže mi nejde propojit kombo s PC a já se ptám, jaká je alternativa propojení....
Omlouvám se všem, že se to tady tak všechno motá....asi jsem měl upřesnit dotaz hned na začátku...
Externí USB zvukovka. Jsou i další možnosti, ale zůstaňme zatím při této. BTW, nějak se mi nezdá, že na NTB není růžová zdířka. Co to máš za kinder verzi? A nemůže být ten výstup nastavitelný? Jako že se dá v nastavení přepnout na vstup.
Obavám se, že není minimálně piktogram na šasi je dost výmluvný. .... ale nikdy neuškodí juknout se do dokumentace (já to neudělal, protože je mi to jedno).
P.
Skype: studio_kappka home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
pavlii píše:Obavám se, že není minimálně piktogram na šasi je dost výmluvný. .... ale nikdy neuškodí juknout se do dokumentace (já to neudělal, protože je mi to jedno).
P.
hmmm, tak po několika měsících co ntb mám, jsem se dopátral, že mám ntb s jedním vstupem jak pro mikrofon, tak pro výstup (sluchátka)....
Tak jsem zkusil to vše propojit....kombo---kablem 3,5 mm----do toho inputu/outputu v ntb a pak jsem to sledoval v Audacity, ale nereaguje to....včem je problém?
Diamant píše:
Tak jsem zkusil to vše propojit....kombo---kablem 3,5 mm----do toho inputu/outputu v ntb a pak jsem to sledoval v Audacity, ale nereaguje to....včem je problém?
Ahoj, snad krátce,
chtěl bych současně nahrávat kytaru (pouze softwárově ASIO4ALL) a zároveň koukat na video (VLC atd.) a mít pouze jeden výstup do sluchátek/reproduktorů.
Vyhlédl jsem si zvukovou kartu Lexicon Alpha, ale nejsem si jist (popravdě, to nejsem schopen nikde vyčíst), zda-li tato zvuková karta podporuje více kanálů najednou (myšleno, například zmíněné ASIO4ALL a VLC).
Uvítám jakékoliv typy na externí zvukovku do cca 2000 (klidně i přes bazar).
Potom se nabízí další otázka ne pouze k této kartě (Lexicon alpha) a to, zda-li k nahrávání potřebuje externí zdroj (typu phantom power přes vstup mikrofonu)? A proč ho v recenzích často doporučují k externím kartám zpravidla k nahrávání.
Pravděpodobně tu je spousta podobně formulovaných odpovědí, ale nepodařilo se mi v rozumném čase vyhledat vše podstatné pro rozhodnutí koupě.
Díky, Rádius.
K tomu Lexiconu ASIO4All potřebovat nebudeš, má podporu ASIO sám od sebe. O to, aby ses mohl zároveň koukat na video, se musí postarat ovladače a většinou to není problém, jen je potřeba nejprve spustit onu aplikaci, co ASIO používá (u tebe nějaké to nahrávadlo) a pak tu druhou (u tebe VLC).
Fantoma to nemá a dokud si vystačíš s dynamickými mikrofony nebo ostatními, co mají napájení z externího zdroje, tak ho tam ani potřebovat nebudeš.
Většina zvukovek v téhle i mnohem vyšší cenové kategorii, respektive jejich ovladače, nezvládají spolehlivě multiclient, tedy dedikování ke dvěma aplikacím zároveň. Může ti to chodit, ale taky nemusí.
Nicméně najednou nahrávat hudbu a zároveň mít video mi přijde jako zbytečná konstrukce.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
Tak to se netýká jen videa, že ano. To se týká naprosto čehokoliv, co vydává zvuk. Ta M-Audio, co mám, to umí a přitom je to jedna z těch nejlevnějších zvukovek. Jediný problém je právě v pořadí, v jakém si aplikace to zařízení zabírají. Jakmile nějaká aplikace zvukovku používá, tak si ji jiná nemůže přisvojit (ASIO) a přistupovat k ní jinak než ve sdíleném režimu.
On i ten Lexicon to u někoho zvládal (u mě), u někoho ne (pár lidí mi kvůli tomu psalo). Ty ovladače na to nejsou dělaný. Podobně jse na tom M-Audio, pokud teda za poslední rok nepřišli s nějakými novými ovladači.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
U Fast Track MkII mi to občas zlobí, pokud mi hraje hudba, nenačte to ovladače v Amplitube - řešení je lehký. Nastartovat Amplitube jako první, pak si můžu pouštět co chci, audio editory, cokoliv. Snad to je takhle i u jiných zvukovek.
Edit: Bummer o tom psal první, sorry, projel jsem to narychlo očima
Naposledy upravil(a) zaza_3121 dne 21.02.2014 19:00, celkem upraveno 1 x.
Jo, to je přesně to, o čem jsem mluvil. Samozřejmě by bylo lepší, kdyby nebylo třeba na to pořadí dbát, to jo. Hlavní problém jsou ale aplikace, které si zařízení pro sebe zaberou, i když nic nepřehrávají. Jmenovitě třeba Thunderbird nebo Chrome. Ty je pak potřeba vypnout a zapnout až potom nebo zařízení zakázat a opětovně povolit (pak už je volné a všechno funguje).