Kytara made in indonesia

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytara made in indonesia

Příspěvek od bubucci »

SuperStrat píše:Přesně tak, člověk vidí na hlavě nápis ESP tak hned slyší rozdíl :D . Jinak porovnání např zde: http://www.youtube.com/watch?v=jVhq4yQIFVM
zvuk jak z prdele, ale jestli takové video bere někdo jako bernou minci, tak prosím...

Podle blindtestů se pozná, jak se na kytaru hraje ? Pro mě je to nedílná součást každé kytary. Navíc pokud někdo věří YT videím než vlastnímu úsudku a zkušenostem, tak taky prosím...
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Neřeším zvuk toho videa... řeším názor toho člověka na konci. Samozřejmě, že z toho videa prd poznáš. To jak se na kytaru hraje je věc šířky a profilu krku, velikosti pražců, dohmatu a mezury. Pohodlný krk je otázka preferencí ne ceny.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
SuperStrat

Příspěvek od SuperStrat »

bubucci píše:
SuperStrat píše:Přesně tak, člověk vidí na hlavě nápis ESP tak hned slyší rozdíl :D . Jinak porovnání např zde: http://www.youtube.com/watch?v=jVhq4yQIFVM
zvuk jak z prdele, ale jestli takové video bere někdo jako bernou minci, tak prosím....
Tys to nepochopil, nejde o to, co se tam hraje, ale co ty lidi tam říkaj. Sám prodavač na otázku, jakej má smysl jít do ESP odpovídá, že je to především ona samotná značka a pocit mít to nejlepší a dále možnost CustomShopu (přizpůsobení si kytary).

Jinak i ty zvukové ukázky mají jistou vypovídající hodnotu. Ale je pravda, že pokud někdo věří, že ten nápis ESP nebo Gibson made in USA dělá z toho kusu dřeva něco víc, tak mu to logicky nejde vysvětlit.
No Pain, no Gain.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tak vy najednu stranu verite jenom blindtestum a v zapeti jste schopni se ztotoznit s nazorem nejakeho cloveka, ktery jeste k tomu vsemu prezentuje video s dost spatnou zvukovou kvalitou? Prinejmensim zajimave...
Ja se pri psani prispevku snazim vychazet z vlastnich zkusenosti a nejednou jsem mel moznost vyzkouset zminovane znacky v prime konfrontaci a moje poznatky jsou takove, ze vzdy byl ten origo model lepsi nez jeho levnejsi verze, a to vetsinou i adekvatne k cene danych kytar.
del

Příspěvek od del »

Nevim proč tam tvrdí, že ty ESP jsou hand made (marketingový klam), když to není pravda. Jediný skutečně hand made ESP (samozřejmě nic není komplet hand made) jsou Navigatory a Originaly pro japonský trh (plus Custom Shop) a to za trochu jiný ceny, než standartní ESP, který se jen kompletujou v Custom Shopu.

Každopádně jakmile je na bazaru ESP za dobrou cenu, tak po něm kouká každej, i milovníci Indonésie... :D
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

del píše:Každopádně jakmile je na bazaru ESP za dobrou cenu, tak po něm kouká každej, i milovníci Indonésie... :D
:lol: :lol: :lol:
SuperStrat

bubucci píše:Tak vy najednu stranu verite jenom blindtestum a v zapeti jste schopni se ztotoznit s nazorem nejakeho cloveka, ktery jeste k tomu vsemu prezentuje video s dost spatnou zvukovou kvalitou? Prinejmensim zajimave....
Jestli reaguješ na mě, tak jsi vedle, já o blind testu nic nepsal :wink: . Taky nevidím důvod, proč bych neměl věřit názorům vybraných jedincům na netu, kterým prošlo rukami plno kytar... např. tenhle týpek, kterýho si hodně vážím: http://www.youtube.com/watch?v=Xtn-Kbkknic , vlastní/vlastnil fůru ESP,Jackson,Gibson,B.C.R..... made in USA/JAPAN a jeho závěr, nejlepší je LTD 600 J.H. Signature. Dál Rob Chapman na svým kanálu taky srovnával ESP a LTD a taky se rozdíl ve zvuku nějak zapomněl dostavit. Ale asi to jsou všichní lháří :lol:

Poku je ESP za podobnou cenu LTD, tak nevidím důvod po ní nepokukovat.
No Pain, no Gain.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

no já myslím, že je zbytečné diskutovat, protože pokud si někdo zakládá na videu, kde je jako aparát použit Line6 a jeho ''insane distortion'', pak mám trošku problém s posuzovacími schopnostmi daného jedince, at' si ho Ty vážíš sebevíc. Takový aparát spolehlivě unifikuje většinu kytar a jediné, co poznáš, je rozdíl mezi singlem a humbuckerem.
Právě rozdíly mezi kytarama se poznají až na pořádném aparátu a na zkušebnovém volume.
SuperStrat

Rozdíl je slyšet i na tom Line6. Navíc on podle tebe kecá, když říká, že jeho LTD K.H. hraje líp než jeho ESP M2?
No Pain, no Gain.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

přesně jak říká superstrat... proč by někdo kdo všechny tyhle kytary vlastní upřednostňoval levnější před dražší a "lepší"...
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Ten Line6 je teda se vsi uctou dost mimo imho to jako hodnotit zvuk pres Roland cube
to ze nekdo ma zazracne Ltd jeste taky nema zadnou vypovidajici hodnotu.
Jinak ten komentar o ESP na bazaru je tady mezi temi kecy opravdu trefny :lol:

To ze glorifikuje levnou kytaru znamena co?
Nevyhazujte penize a poucte se jako ja ...DIY...??
Sory ale realita je trochu jina.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Já neglorifikuju levnou kytaru. Já jen nechci abyl lidé glorifikovali drahou. Kytary totiž z obrovské části nějsou o ceně. O ceně je design a použitý hardware. Ne to jeslti je to pohodlná a dobře hrající kytara. O to mi jde.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

Momentalne mam doma pet kytar a nemuzu rict ze je nejaka lepsi, kazda je jina.
Mam treba starsi Admiru vysi radu a v kytarach ji ciny do dvaceti proste nestaci..
ale to je jina kapitola.
Minuly tyden jsem zacal hledat ibanezku a gio jsem hned vynechal a seli pomalu vys a muzu rict, ze koncim u tech vysich rad.
S Gibsonem mi prijde, ze kytary kolem dvaceti jsou v podstate porad na jedno
brdo a ani uz nezvazuju dalsi koupi.
Ale u Ibanezek ten rozdil slysim velkej.
Takze kdybyste nekdo menil prestige japan gear za indonesian dejte echo 8)
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Tady další krásné vyjádření člověka, který za svoje vintage originály utratil tisíce dolarů. U drahých značkových kytar (nejlépe limitovaných edic) máš jistotu, že jejich cena nepůjde stářím dolů, spíš nahoru a to je ten hlavní důvod proč je kupujue. Myslím, že už jsem to tu někdy dával.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Mě docela fascinuje, že tyhle debaty se tu objevují už od doby, co jsem na tohle forum přišel. Pořád se to opakuje dokola, akorát pokaždý s někým jiným. Není to nakonec jedno? Každej ať si hraje na to, co je mu milejší. Příjde mi zbytečný pitvat to tady zas a znova v bledě modrým.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
SuperStrat

Nikdo tady přece nikomu nezakazuje, aby hrál na to, co je mu milejší... Téma je o Indonéských kytarách, pokud to někomu vadí, doporučuji nečíst/nepřispívat, neboť OT posty alá Alternátor téma spolehlivě umrtví :roll:
No Pain, no Gain.
Alternátor

No, mě tady spíš šlo o to, že je to zase fight originály vs levnější modely. Povětšinou to končí hádkou a nikam to nevede. Už to tady bylo stotisíckrát a řešení to prostě nemá. Nevím, co je OT na tom poukázat na to, že řešit zase ESP vs LTD a jiný značky ze stejnýho úhlu je prostě debilní. Maximálně tak v tom měřítku, že už jsem navázal na jinej OT. Každej si bude pořád mlít to svoje.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
SuperStrat

Mně to jako fight nepřipadalo. Arcilucifer dával osobní zkušenosti, Mastr poukázal na mizerné zpracování jednoho kusu LesPaula, já odkázal na pár videí, kde srovnávají ESP/LTD... Prostě rozumná debata, neberu to jako, že si všichni meleme pořád "to svoje".
No Pain, no Gain.
Alternátor

Já v tom vidím tu samou kostru, co v tématech pár let zpátky a nezlob se na mě, ale když si tohle téma přečteš celý a nebudeš vybírat jen útržky, dojdeš ke stejnýmu závěru. Viz Coca Cola atd...
del

Příspěvek od del »

To je rozdíl mezi američanem a čechem. Američan si může dovolit nakoupit hromadu ESP kytar a k tomu pár LTD aby pak hrdě prohlásil, že LTD kousek mu vyhovuje nejvíc (což o kvalitě kytary neříká vůbec nic, je to čistě subjektivní záležitost). Čech si jde koupit svojí první/druhou kytaru za pár slupek (o ESP se nikdy ani neotřel), vybere si nejlepší LTD kousek z nabídky a bude vychytrale tvrdit, že je to to samé jako předražené ESP, protože nějaký týpek ve videu se zamiloval do LTD kytary. A všichni, co mají ESP, jsou hlupáci, protože se neřídí panem Arbitrem toho, co je nejlepší zvuk. Mě udivuje, jak jsou si všichni tak jistí, že kdyby si zahráli na všechny ty jeho kytary, tak by jim nejvíc vyhovovala taky ta jeho oblíbená.

Pro mě osobně jsou tyhle video testy (když pominu kvalitu zvuku z video nahrávky) dost zavádějící vzhledem k velkému množství faktorů ovlivňujících zvuk i u zdánlivě téměř identických kytar jako je třeba materiál pražců, stav a značka strun, materál/konstrukce kamenů, vzdálenost snímačů od struny, výška dohmatu, lak atd. A když to navíc testujou se zkreslením jak hovado a nedejbože na digitálu, tak to je úplnej konec.

Mimochodem, některý ty vyšší LTD řady nejsou zase o tolik levnější, než standartní ESP.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“