Snímače Rockfield

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Ralan

Snímače Rockfield

Příspěvek od Ralan »

Zdravím, zakládám nové vlákno, jelikož nevím kam bych to jinam vrazil.

Máte někdo zkušenosti a mohli by jste mi něco poreferovat o snímačích Rockfield? Mám možnost koupit vrak B.C. Rich Mockingbird za docela dobrou cenu. Nevím jaký je to přesně typ, ale nový že stál kolem 15K. Co by mě zajímalo je jaký je na tom celkově HW a snímače?

Tělo je prakticky nepoužitelné, proto bych to použil na další stavbu, ale jak sou na tom snímače třeba v porovnání s R.M. Pickups? To samé pokud by někdo věděl porovnání HW proti třeba Gotoh.

Díky
kmensik
Rádce

Re: Snímače Rockfield

Příspěvek od kmensik »

Za 15 to bude Asie, takže kvalita může být na úrovni Gotohu, ale taky níž. Třeba Jacksony z Japonska měly HW dost kvalitní, snímače horší. BCR jsem měl jen jeden a to z nejnižší čínské Bronze Series, a bylo to standardní kvality, bezproblémové, ale Gotoh ne.
Rockfield dělal snímače v Korei, stejně jako ostatní, jako MightyMite, KentArmstrong, Epiphone a další. V pohodě, ale nečekal bych zázraky, ani to není nic moc hodnotného, prostě OEM.
Tohle tam máš, keramika, střední výstup: http://www.rockfieldpickups.com/mafia.html

Takže vrak za levno ber, soustřeď se spíš na krk. Dej sem foto.
Ralan

Příspěvek od Ralan »

No, jak bych to řekl...v tom je ten problém :mrgreen:

Právě že je to opravdu vrak, je to bez krku. Ten skončil na dvě půlky. Takže bych z toho využil akorát HW. Pak k tomu je hmatník a výztuha krku. Tělo je poškozené od vyndávání trnů kobylky. Neberu to ale kvůli tělu.

Hlavně jsem to chtěl na HW, tak se ptám jestli to má cenu. Cena je pro mě docela přijatelná, budu stavět další kytaru, tam to určitě zužitkuju. Zajímalo mě třeba porovnání s R.M., které jsem dával na expa co jsem dělal.

Nějaké rozumnější fotky bych mohl mít možná během zítřka...
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Kobylka wraparound TOM? 300
2x HB 600
ladicí kolíky 300
přepínač a 2 kovové knoflíky 150
výztuha a hmatník 100

Dohromady 1450 jako za bazarové díly. Čínské na ebay bys koupil levněji vč. dopravy. Dal bych za to tak litr.
Ralan

Příspěvek od Ralan »

Díky díky, cena je ten litr jak říkáš. Právě že chci zkusit hlavně snímače jaké budou, že bych to šupl do kytary co teď budu stavět. S tím by mi šly náklady docela dole, když předtím sem jen za ně dal 2,5K :)

Ale počítám že kdybych to rozprodal tak ten litr se mi vrátí.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Tak to ber!
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“