Výběr kytary do 25 000 Kč
Pravidla fóra
Re: Výběr kytary do 25 000 Kč
Ked sa najde ESP Eclipse v bazare tak som ochotny este priplatit nejaku kacku, ja mam budget niekde okolo 30tis. Taky kauf by ste mi asi vsetci schvalili, nie? Ale zase niekolkorocnu gitaru uz po zaruke, trosku risk. Nikdy nevies ako bolo s nou zachadzane. No je to dilema. Tolko roznych gitar. A tak sa mi zda, ze cim je vyssi budget, tym je horsie vybrat 
ESP Eclipse I CTM Snow White, Dowina Amber Road GACE
Boss GT-100
Engl Ironball E606, Engl 1x10 Cabinet E110
Boss GT-100
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Pokud člověk chce kvalitní nástroj, nemůže sedět na zadku a čekat, že se nějaký sám objeví - když budeš projíždět bazar, evropské eBay, Allegro a podobné portály, pravděpodobně se ti něco kolem 30k podaří najít. Bazarem člověk holt trochu riskuje - ale na takovém nástroji není nic, co by se nedalo zvládnout.
SuperStrat: Když se tu řeší kytara do 25k a dotyčný nahodí e-shopy s LTD, tak opravdu řeším cenu nové LTD a dávám to do porovnání s bazarovými ESP. Prostě hledám takovou alternativu, kdy za ty peníze dostane to nejlepší...
Každopádně tenhle thread je o výběru konkrétního nástroje. Úvahové debaty o kvalitě originálních nebo dceřinných značek můžeš vést ve vedlejším threadu.
SuperStrat: Když se tu řeší kytara do 25k a dotyčný nahodí e-shopy s LTD, tak opravdu řeším cenu nové LTD a dávám to do porovnání s bazarovými ESP. Prostě hledám takovou alternativu, kdy za ty peníze dostane to nejlepší...
Každopádně tenhle thread je o výběru konkrétního nástroje. Úvahové debaty o kvalitě originálních nebo dceřinných značek můžeš vést ve vedlejším threadu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Alternátor
No, ne vždy musí cena nové kytary korespondovat s bazarovou cenou. Kupříkladu já ve slabé chvíli málem prodal SG a zájemce mi za ni nabízel víc, než za kolik jsem ji novou koupil. Neříkám, že je to běžná situace, ale z vlastní zkušenosti před pár dny můžu říct, že k tomu dochází. To jen pro dokreslení 
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Prave mi prisiel email, z nemenovaneho eshopu, ze zlacnili Gibson modely z 2013. A medzi nimi sa nachadza aj prave Gibson SG Standard Ebony s 33% zlavou co je 11tis dolu. Co vy na to?
Boss GT-100
Boss GT-100
- Alternátor
Dej odkaz a bude snazší odpovědět. Nicméně pokud tam nebude nějakej podraz v podobě pečenýho javoru (což už by snad neměl), tak by to mělo být ok. Teda, podle toho, kolik budou uvádět původní cenu.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Uff, tak to aby som si rychlo rozmyslel co to vlastne chci, ze?
proooc
http://kytary.muziker.cz/elektricke-kyt ... dard-Ebony
Boss GT-100
Boss GT-100
- Alternátor
Obecně tahle kytara bude ok. Sice je lepší vyzkoušet, ale nebál bych se jí. Za tu cenu se to jeví jako hodně slušná nabídka.
Co hovorite este na tento kusok? http://www.music-city.cz/gibson-les-pau ... 30028.html
Myslite, ze sa oplati kupit za tuto cenu Gibson? Inak som sa uz rozhodol, ze moja gitara bude Les Paul. Aspon nejaky pokrok
Myslite, ze sa oplati kupit za tuto cenu Gibson? Inak som sa uz rozhodol, ze moja gitara bude Les Paul. Aspon nejaky pokrok
Boss GT-100
Boss GT-100
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Oplatí, ale Standard. těch 28 je přesně ta hranice, kdy je to moc za Studio a málo na StandardaMcmartini píše:Co hovorite este na tento kusok? http://www.music-city.cz/gibson-les-pau ... 30028.html
Osobně bych za Studio nedal víc než 15 v laku a 12 za faded. Nad těch 20 už se dají koupit kytary jako Tokai, Edwards, Greco a podobné jakonské kopie.
a me by zajimalo, jestli jsou ti japonci skutecne tak dobri jak se povida - davat totiz vic za japonskou kopii nez za US gibson (nemam na mysli ty uplne nejlevnejsi modely) mi prijde trochu uchylne
mel jsem akorat kdysi v ruce jeden orville a ten byl fajn (myslim, ze i hyenik na nej hral), to byl LP se vsim vsudy vc konstrukce - stari japonci maji casto sroubovane krky a pusobi to celkove dost levne, osobni zkusenost ale nemam. jete ci nove studio se da imho vybrat dobre v pohode, jelikoz jich tu lita spousta.
nejlepsi pomer cena/vykon nabizej staveny kytary od kytararu z bazaru, ackoliv to nebude mit tak adidas znacku
nejlepsi pomer cena/vykon nabizej staveny kytary od kytararu z bazaru, ackoliv to nebude mit tak adidas znacku
Po pravde nebudem hravat na podiu, ziadne koncerty len doma, takze o vzhlad mi nejde az tak a priplatit si kvoli tomu 10-15tis. je dost. Ak teda spravne chapem, ze Studio su vlastne gitary, ktore nie su vyzdobene tak ako Standardy.
Boss GT-100
Boss GT-100
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
já jsem měl na mysli spíš ty vyšší modely s bindingem, lepeným krkem atp...
Když Studio, tak bych hledal mezi těmi staršími ročníky 91-95, ale zase už kvůli té pověsti povedených kousků mají vyšší cenu. Vcelku se mi zamlouvá faded Studio, je lehké (lehčí než třeba PRS SE) , rezonantní a ten LP zvuk tam je.
http://www.hudebnibazar.cz/inzerat.php? ... rder=datum
Když Studio, tak bych hledal mezi těmi staršími ročníky 91-95, ale zase už kvůli té pověsti povedených kousků mají vyšší cenu. Vcelku se mi zamlouvá faded Studio, je lehké (lehčí než třeba PRS SE) , rezonantní a ten LP zvuk tam je.
http://www.hudebnibazar.cz/inzerat.php? ... rder=datum
je otazka jak to lite bude hrat, neni to totiz cely z mahagonu ale zcasti z balzy - kamos ma LP custom lite ktery je celomahagon a nehraje to pro me uplne jako LP, jinak je to ale super kytara 
Tak dnes som si bol vyskusat Ltd EC1000 a Gibson LS Studio 2013. Zistil som, ze nulty prazec 42mm mi u Ltd nejak nesedi. Tym padom ani ESP Eclipse z bazaru mi nespravi radost. Ja mam dlhsie prsty takze prijemnejsie sa mi hralo na Gibsone, ten ma 43mm. Bol som si pozriet aj Gibson Standardy a to boli naozaj podarene kusky, ked si ich clovek chyti do ruky tak vie ze drzi solidny kus, ale ich cena bola nad moj limit 
Boss GT-100
Boss GT-100
- Alternátor
Nebo se můžeš kouknout po novým LPJ. Sice se mi ty kytary moc nezamlouvaj, ale do limitu se vejdeš a slušně hrající kus určitě taky vybereš.
ESP dělá dost drahý kopie Gibsona (4000$+) pod značkou Navigator (ruční práce, jen pro japonský trh). Ber to s rezervou, ale o jejich kvalitách sem slyšel až přehnaný výroky. Řemeslný zpracování je údajně minimálně na úrovni nejlepších custom Gibsonů.Kinx píše:a me by zajimalo, jestli jsou ti japonci skutecne tak dobri jak se povida - davat totiz vic za japonskou kopii nez za US gibson (nemam na mysli ty uplne nejlevnejsi modely) mi prijde trochu uchylne
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Kinx spíš myslel značky typu Greco nebo Tokai...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Mit 25 litru a shanet LP, uz bych mel toto
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... rder=datum
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=8 ... rder=datum
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Zdravim, tak som vyskusal niekolko gitar a vo finale sa ocitli Gibson Studio 2014 s Ltd Elite Eclipse-I s EMG snimacmi. Cez tyzden som vyskusal to Studio, ale nebol som si 100% isty, ze je to prave orechove. Preto som si objednal od Thomanna Ltd Elite. Uz ju mam doma a som nadmieru spokojny. Krk je neskutocne rychly, velmi dobre sa na nej hra a dokonca mi nevadi ani 42mm siroky nulty prazec. Momentalne som v siedmom nebi 
EDIT: Ltd Elite som vratil do Thomanna, kedze som v bazare nasiel ESP Eclipse I CTM Snow White, ktora tam uz bola dlhsie, ale cena bola prilis vysoka az do momentu kedy klesla postupne az o 30%. A pri tej cene by som usetril 1/5 z toho, co ma vysla Ltd Elite. Takze som si ju isiel vyskusat a nemohol som si ju vynachvalit. Zvukovo to bolo hutnejsie, proste lepsie nez to Ltd. Nevahal som a kupil ju. Zhrnutie: ESP je doma a este som aj usetril
EDIT: Ltd Elite som vratil do Thomanna, kedze som v bazare nasiel ESP Eclipse I CTM Snow White, ktora tam uz bola dlhsie, ale cena bola prilis vysoka az do momentu kedy klesla postupne az o 30%. A pri tej cene by som usetril 1/5 z toho, co ma vysla Ltd Elite. Takze som si ju isiel vyskusat a nemohol som si ju vynachvalit. Zvukovo to bolo hutnejsie, proste lepsie nez to Ltd. Nevahal som a kupil ju. Zhrnutie: ESP je doma a este som aj usetril
Boss GT-100
Boss GT-100
Zdravím už sem tu toho přečetl dost a furt nemám ještě úplně jasno. Chtěl bych si koupit ltd EC 1000 black, ta kytara mě prostě zaujala na první pohled, chci aktivy a 24 pražců by mi taky vyhovovalo. Nepište tu prosím že můžu mít z bazaru originál a podobně, mám zájem konkrétně o tento model a chci novou.
Tak se chci zeptat jestli tu je ještě někdo kdo má více zkušeností s modely z řady EC 1000. Myslíte že už je to slušná kytara co se týče kvality zpracování a materiálů, hardware apod., nebo že to jsou vyhozené peníze? Neplánuju jí za pár let prodat, chtěl bych aby to byla kytara co mi zůstane. Předem dík za reakce
Tak se chci zeptat jestli tu je ještě někdo kdo má více zkušeností s modely z řady EC 1000. Myslíte že už je to slušná kytara co se týče kvality zpracování a materiálů, hardware apod., nebo že to jsou vyhozené peníze? Neplánuju jí za pár let prodat, chtěl bych aby to byla kytara co mi zůstane. Předem dík za reakce