nultý pražec,snižena strana na basove struny

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
al.cap0ne

nultý pražec,snižena strana na basove struny

Příspěvek od al.cap0ne »

Zdravím všechny.
Mam takový problém ohledně výměny nultého prazce. Originál mel stranu kde jsou basove struny vyzsi nez tu druhou..u noveho kosteneho je to presne naopak..jde mi o to jak az ho mam moc zkratit a zda se mi timto opakem nerozhodi nejak extreme ladeni.diky
MilanT

Re: nultý pražec,snižena strana na basove struny

Příspěvek od MilanT »

Chtělo by to fotku toho nového ořechu. Není moc jasné, jak je ta basová strany nižší, jak jsou hluboké drážky? A taky popiš detailně, jak a proč ho chceš zkracovat. Je delší než šířka krku? Nebo ho chceš zkracovat na výšku?
Záleží pouze na výšce strun nad prvním pražcem. A ta je u všech strun stejná.

Omlouvám se, asi mi to moc dneska nemyslí a tak ti někdo třeba odpoví jasně, stručně a bez hloupých, doplňujících otázek.

Ještě poznámka: tohle téma nepatří do el. kytar a tak přesouvám do Hardware...
al.cap0ne

Příspěvek od al.cap0ne »

Ten prazec je tusq takze byl strasne vysokej :) a drazky sou v podstate stejne velky a hluboký. .jen to zkosení maji opacne...no prubnu to asi tak ze od hmatniku ke konci orechu budou 2mm a bude..dyztak sem posral dve kila no :-D
MilanT

Příspěvek od MilanT »

al.cap0ne píše:Ten prazec je tusq takze byl strasne vysokej
Tuhle rovnici nechápu :oops:
al.cap0ne píše:od hmatniku ke konci orechu budou 2mm a bude..
To jako bude ořech převyšovat hmatník jen o 2 mm? To se ti pak struny budou dotýkat prvního pražce, ne?

Hele počkej si na někoho důvtipnějšího, než jsem dneska já. Škoda nového pražce.
al.cap0ne

Příspěvek od al.cap0ne »

No u tech prazcu je znamo nebo to alespon o sobe ten vyrobec pise, ze je dělaj naschval vetsi ,aby si to moch clovek přizpůsobit dle svemu...jinak ty 2mm od hmatniku k hrane prazce to mam jak na stratovi i na tom bejvalym prazci :) tak nevim..radsi este počkám :-D
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Fakt je těžké pochopit, co chceš říct.
Nemáš ten ořech naopak?
Každý nový nulák je trochu vyšší, aby se dal přizpůsobit konkrétní kytaře. Musíš ho obrousit zespodu nebo prohloubit drážky na struny. Je to dost precizní práce, měl sis to nechat nainstalovat od někoho zkušenějšího. Dno drážek musí být nějakou desetinku mm nad vrškama pražců. Co nejníž, ale aby to nedrnčelo.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“