PRASKÁNÍ ZVUKU (starý potenciometr)
Pravidla fóra
-
herr baskytara CORT
PRASKÁNÍ ZVUKU (starý potenciometr)
Ahojte!!!
mám menší/větší problém s mou basou když ji chci při hraní ztlumit nebo zesílit tak ten zvuk jakoby praská (asi tam bude špatnej kontakt).Jestli s tím máte nějaký zkušenosti , nebo poradíte co stím tak pište(do servisu se mně to dávat zrovna nechce
)
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 27.02.2014 7:37, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upřesněn název.
Důvod: Upřesněn název.
Re: PRASKÁNÍ ZVUKU
Podívej se ke kytaristům, jestli tvůj problém není podobný, ne-li stejný:
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/v ... rask%C3%A1
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/v ... rask%C3%A1
Re: PRASKÁNÍ ZVUKU
Stare vychozene potenciometr, mam to taky tak na base.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
-
herr baskytara CORT
Re: PRASKÁNÍ ZVUKU (starý potenciometr)
A nešlo by to zpravit nějak připájením toho přerušenýho kontaktu sem začátečník (basu mám 3 měsíce) takže měnit se mně to na nové base moc nechce
výmena poťákov je vec pár minút a ani nie drahá
si zožeň nové a ideš 
Zdar všem, jestli potenciometr měnit, či ne, by jsi se měl rozhodnout podle toho kolik má basa "naježděno".
Jestli už hodně, jednoznačně měnit, je-li zánovní, může stačit k odstranění praskotu i prostříknutí nějakým sprejem na kontakty.
Jestli už hodně, jednoznačně měnit, je-li zánovní, může stačit k odstranění praskotu i prostříknutí nějakým sprejem na kontakty.
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
-
herr baskytara CORT
jojo díval sem se na stejnej problém u el. kytar uvidím co s tím asi to rozdělám a zkusím tam dát ten tekutej zázrak na elektriku (děda je elektrikář-samouk takže pohoda
) každopádně všem vám díky za odpovědi!!!!