Nahrání klávesového soundu (ne MIDI) do DAW
Pravidla fóra
Nahrání klávesového soundu (ne MIDI) do DAW
Ahoj, potřeboval bych se ujistit, můžu nahrát stopu z kláves (např. Kurzweilu PC3LE) do DAW, např. FL Studio, přičemž zvukově by byla kvalitativně na úrovni toho Kurzweilu? A třeba ji ještě v tom DAW upravovat pomocí efektů a hrát ji v projektu spolu se stopou vytvořenou naopak pomocí MIDI-DAW-VST ?
- Microdesignum
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nahrání klávesového soundu (ne MIDI) do DAW
Ano, při správném propojení by to mělo jít i současně - nahrávat stereo audio stopu zároveň s MIDI daty. Záleží, co všechno umožňuje tvoje zvukovka.
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
www.microdesignum.cz
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavá formulace "...zvukově kvalitativně na úrovni toho Kurzweilu..."
asi takhle: buď můžeš jít analogovou nebo digitální cestou. Teorie by mohla říkat, že digitální cesta bude minimálně ušetřena možných problémů, které spadají do analogové domény (kabely, konektory, ...). Čili lze využít S/PDIF výstup z Kurze; vyžaduje to zvukovku/převodník se S/PDIF vstupem.
Druhá cesta je tedy analogová, čili vyžaduje zvukovku se dvěma analogovými vstupy s linkovou úrovní.
Asi se předem nedá říci, která z cest bude (slyšitelně) lepší; v analogové do toho bude mluvit kvalita a charakter vstupní části zvukovky, digitální bude naopak zřejmě nezávislý na typu použité karty (možná by stálo za to je pak na konkrétní zvukovce porovnat mezi sebou). Nedá se ale předem říct, jestli jeden/oba budou splňovat výše uvedený požadavek
Ohledně MIDI viz odpověď kolegy.
P.
Druhá cesta je tedy analogová, čili vyžaduje zvukovku se dvěma analogovými vstupy s linkovou úrovní.
Asi se předem nedá říci, která z cest bude (slyšitelně) lepší; v analogové do toho bude mluvit kvalita a charakter vstupní části zvukovky, digitální bude naopak zřejmě nezávislý na typu použité karty (možná by stálo za to je pak na konkrétní zvukovce porovnat mezi sebou). Nedá se ale předem říct, jestli jeden/oba budou splňovat výše uvedený požadavek
Ohledně MIDI viz odpověď kolegy.
P.
Díky moc. Zvukovku budu teprve kupovat, jsem za ní ochoten dát 5 tis., což jsem koukal, že S/PDIF vstup mají i levnější...
čistý zvuk z Korg Krome do PC?
Dobrej
vlastním Korg Krome a rád bych dostal zvuk z kláves do PC beze ztrát na kvalitě,stačí kvalitní kabel,nebo je potřeba nějaké zařízení jako třeba Di box a podobně?Zvukovka v PC SB recon 3D.
vlastním Korg Krome a rád bych dostal zvuk z kláves do PC beze ztrát na kvalitě,stačí kvalitní kabel,nebo je potřeba nějaké zařízení jako třeba Di box a podobně?Zvukovka v PC SB recon 3D.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 21.05.2014 11:17, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště nejdříve hledej. Díky.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště nejdříve hledej. Díky.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Během psaní odpovědi mi to Hendrek přesunul, takže jsem línej se s tím psát znova
shrnu to:
1. Začal bych výměnou zvukovky
2. Případně je cesta analogová - 2x6.3mm TRS -> 1x3.5mm TRS
3. Případně může být cesta analogovo-digitální, ale vyžaduje koupi mini A/D převodníku (analog > optika)
P.
1. Začal bych výměnou zvukovky
2. Případně je cesta analogová - 2x6.3mm TRS -> 1x3.5mm TRS
3. Případně může být cesta analogovo-digitální, ale vyžaduje koupi mini A/D převodníku (analog > optika)
P.
- Microdesignum
- Kontaktovat uživatele:
Možná ještě existuje další možnost, ale záleží, co všechno klávesy do počítače posílají přes USB. Můžou posílat jenom MIDI, ale pokud je po připojení kláves viditelný i audio vstup/výstup s názvem něco jako Korg Krome, tak to by byla asi nejjednodušší cesta, jak dostat zvuk z kláves do počítače bez převodu z digitálního na analogový signál a zase zpět na digitální.
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
www.microdesignum.cz
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pravda - mohou obsahovat již zvukovku v sobě (viz některé modely MOTIF řady například). Ale dle specifikací tomu tak zde není, pokud jsem to nepřehlédl.
P.
P.
testoval jsem zvukovku ESi Maya44 xte PCI/e bohužel měla problém s moderní grafickou kartou a tu já taky potřebuji
podívám se ještě po nějaké té zvukovce s analogovými vstupy,no jo no nechce se mi moc utrácet,myslel jsem že to bude jednodušší.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já ten první bod zmiňoval jednak kvůli typům vstupů/konektorům a druhak kvůli provedení předzesilovačové + A/D části, která je u multimediálních zvukovek dělaná prostě pro multimédia 
P.
P.
takže bude stačit nějaký ten převodník + kvalitní kabel?ještě to pořádně prozkoumám,než teda něco zase koupím.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zas tak moc bych kvalitu kabelu nepřeceňoval. Nejsme hi-fi fórum, abychom elektrony hnali zlatem
. Jistěže to nesmí být čínský šit se zalisovanými konektory. Bude stačit čínský nešit slušné kvality. Ten převodník A/D bych spíš nazval externí zvukovou kartou. O výběru takové karty je tu několik existujících témat. Stačí pohledat.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem tím převodníkem myslel spíš něco takovétok: http://www.suntech.cz/produkt/312462-de ... a-digital/ Proto jsem ve svém původním příspěvku zmiňoval ale i dost pravděpodobný nepřínos kvality.
To, co nastínil Hendrek, bude ale asi mimo finance, které bys do toho hodlal investovat (i za konfrontace s výměnou zvukovky).
Asi bych se vydal cestou "1" s tím, že bude stačit dvouvstupá zvukovka disponující standardními konektory (TRS 6.3mm, XLR).
P.
To, co nastínil Hendrek, bude ale asi mimo finance, které bys do toho hodlal investovat (i za konfrontace s výměnou zvukovky).
Asi bych se vydal cestou "1" s tím, že bude stačit dvouvstupá zvukovka disponující standardními konektory (TRS 6.3mm, XLR).
P.
ok díky za rady,snad to nakonec klapne.