Zkreslení lampového zesilovače

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
lwing

Zkreslení lampového zesilovače

Příspěvek od lwing »

Zdravím,
mám lampovej zesilovač, no jeho hi-gain zkreslení není úplně optimální, není takové jaké by mělo být, je takové rozdrobené, schází mu hutnost. Pěkně prosím o rady, jak a kde hledat příčinu. Moje kytara je teď mimo provoz a žádnou kvalitní kytaru po ruce nemám. No ale když zapojím nějakou sh*t osazenou kytaru, co na tranzistoru normálně vklidu zkresluje tak na té lampě se může chovat úplně jinak? Může tam být až takový rozdíl??
Omluvte moji nezkušenost a ještě jednou prosím o tip. :D
PS: box mám přímo do páru k hlavě
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Zkreslení lampového zesilovače

Příspěvek od Bummer »

Těžko soudit, když nám nepovíš, co máš za kytaru a zesilovače. :) Ale ano, jsou lampáče, které si rozumí jen s určitými druhy kytar či snímačů.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
lwing

Příspěvek od lwing »

Zesilovač z druhé ruky (od bývalého vlastníka zpět na prodejnu, z prodejny ke mě) hughes and kettner trilogy ...
A ta situace je taková, že na oko vážně 100% stav, všechno šlape, všchno svítí, dokaď nedojde na poslední kanál :D Tak právě nevím. Kytary na něm hrané jsou samé takové všelijaké pujčované, takže si nevzpomenu ani na značky (Ale napr. na crate fw 120 mají zkreslení dostačující) a moje kytara je, jak říkám, v tuhle chvíli a v téhle věci nepoužitelná.
No nejspíš asi budu muset sehnat na zkoušku nějaký adekvátní nástroj a pak teprve tady začít strašit :D
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

co to je za zesak a jakej k tomu je box? a jaka kytara? s jakejma snimacema?
zaza_3121

Příspěvek od zaza_3121 »

Kinx píše:co to je za zesak a jakej k tomu je box? a jaka kytara? s jakejma snimacema?
hughes and kettner trilogy
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“