YAMAHA MOXF 6

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
anthea_x

YAMAHA MOXF 6

Příspěvek od anthea_x »

Zdravím. Plánujem kúpiť Yamahu MOXF6. Má už s ním niekto skúsenosti? Cena sa mi vidí podozrivo nízka. Ďakujem za každý názor.
Kurzweil PC3LE6 V2, Roland Fantom X6
Hush

Re: YAMAHA MOXF 6

Příspěvek od Hush »

Před nedávnem jsem se také rozhodoval co koupit v této cenové relaci jako rozšíření svého klávesového parku a v této ceně mě jednoznačně lépe vychází toto: http://kytary.cz/kurzweil-pc3-le7/HN114680/.
Napíši jen 3 důvody:
1. o oktávu delší klaviatura
2. kvalitnější klaviatura
3. kvalitnější zvuky - obzvláť hammondy jsou mimořádně věrné.
Porozmýšlej a vyzkoušej!
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Diskusi o PC3LE jsem přesunul SEM. Zde se prosím držte více MOXF tématu 8)

Díky, P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
joenk

Příspěvek od joenk »

Ahoj, já mám MOXF 6 pár týdnů, předtím jsem měl MO 6. Nemůžu si novou Yamahu vynachválit. Už jen to, že tam jde dát 512 a nebo 1024 MB expansion board flash paměti, takže se dají do ní nahrát jak wav, tak aif samply a přiřadit různým klávesám.
Martas1

Příspěvek od Martas1 »

Ahoj, prosímtě u té MOXF, můžeš si nasamplovat jakékoliv VST a přesně to pak mít uvnitř té Yamahy (s možností to tenhle zvuk upravovat Yamahovskýma efektama?) ?

Může někdo porovnat tvorbu zvuku, editaci na MOXF se Kurzweilovým VAST, VA? (např. jsem v bankách našel jen 1-2 voice/programy ve stylu eurodance, trance, co se mi líbily, což z 1000 něco voiců/programů moc neni:(

Yamaha MOXF mě láká, ale současně i Kurzweil PC3LE, ale přestože jsem o nich dost četl, slyšel je a občas na ně hrál, tak pořád jsem poznal zlomek jejich potenciálu hádám...
joenk

Příspěvek od joenk »

Ahoj, MOXF určitě samplovat neumí, ale to asi ani PC3LE. V každém případě do MOXF můžeš nahrát co chceš(Aiff, wav). Z VST jsem to bohužel nezkoušel, určitě to ale jde nasamplovat nějakým programem a pak nahrát do MOXF a taktéž různě upravovat efektama přímo na MOXF. Dá se koupit i celkem dobrý sw na různé editace a úpravy : http://www.jmelas.gr/motif/wave.php...
anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

Yamahu MO6 som mal asi 4 roky, teraz sa na pokraji psychického zrútenia učím už 3 mesiace PC3LE. Sú to nástroje dosť rozdielnych koncepcií. Do moxf si sample musíš vyrobiť v niečom inom, sama si ich nevyrobí. VAST je zas, miernou nadsázkou schopná generovať aj reč len s vlastnýmy oscilátormi. Len to zaťaží polyfóniu. Tak si treba vybrať či niekto chce stráviť hodiny na prvý pohlad bezvýznamným sedením pri hraní sa so zvukovým generátorom kurzweilu, lebo s toho čo dokáže si z továrne nesie pramálo. MO6 mala asi výhodu polyfónneho portamenta. (asi). Ja osobne vôbec neľutujem jeho kúpu. Kurzweil je nádhera, ale musí to človeka baviť.

Jeden príklad: Veľmi zaujímavé zvuky vznikajú priradením aftertouch oscilátorom v FM syntéze v reálnej hre. (zjednodušene povedané). Ako to urobíš so samplom? Napr. v MOTIFe. Vo VAST sa to dá.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Celé "kouzlo" je jen v tom přiřazení cíle tomu kontroleru (zde tedy Aftertouch). Jde o to, co ten který nástroj nabízí pro ovládání.

Nicméně nejde porovnávat hrušky a jablka, čili variantu FM syntézy s ROM-playerem, v daném případě. Tady bude prakticky jakýkoli nástroj s jiným typem syntézy než (v zásadě) prosté přehrávání vzorků prostě navrch v možnostech.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

Ten aftertouch som sem dal len ako jeden príklad. Chcel som hlavne naznačiť kde má VAST obrovskú výhodu pred ROM playerom. A tu sa to už dá porovnávať.
Predator

Příspěvek od Predator »

Presne tak, VAST (ako kríženec ROM playeru s matematickým modelovaním a flexibilnou štruktúrou vnútorného usporiadania) má obrovskú výhodu voči obyčajnému ROM playeru. Prednosťou je hlavne úžasná flexibilita (schopnosť emulovať takmer akýkoľvek druh syntézy) a dynamické riadenie parametrov v reálnom čase, čo umožňuje vytvoriť úžasne živé zvuky. Toto jednoducho nijaký engine založený na statickom prehrávaní samplov nevie z princípu dosiahnuť. Syntezátor s VAST je prakticky rovnocenným ekvivalentom celej zbierky rôznych druhov nástrojov - akustických, elektromechanických aj čisto elektronických.
Ale zase, ako kolega správne podotkol, musí to človeka baviť a musí mať trošku technicko-dobrodružné a experimentátorské sklony, inak mu tento druh nástroja nesadne ... preto ťažko doporučiť tieto nástroje ako univerzálne riešenie pre každého.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
anthea_x

Příspěvek od anthea_x »

Ako je na tom Korg?
Predator

Příspěvek od Predator »

Podľa toho, ktorý. Krome je len sample player. Kronos je ale na tom veľmi dobre, používa ale trochu odlišnú cestu ako Kurzweil. Namiesto jedného dokonale flexibilného enginu používa sadu špecializovaných enginov ... na piano, na e-piano, na hammondy, na analógy atď ... Prakticky podobný cieľ, ale iný spôsob implementácie.
Momentálne bez kapely, stále hľadám

Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ... :)
Petr Ferebauer

Příspěvek od Petr Ferebauer »

Chci se zeptat, mám nástroj Yamaha PSR 910, v jehož paměti mám uložená nastavení pro živé hraní. Číslo skladby v notách je v nástroji uloženo pod stejným číslem a je-li potřeba v průběhu hraní vystřídat více zvuků (kombinací zvuků, jiných nastavení apod.), jednoduše se přepínám v rámci jednotlivých bank (A, B, C ...) uložených právě pod daným číslem (někdo má třeba radši uveden název skladby). Nově jsem si ještě pořídil MOXF6 a marně hledám podobnou možnost práce při live hraní. Prostě bych rád měl někde uloženou skladbu XY, kde na začátek potřebuji nějakou kombinaci více nástrojů, na refrén zas něco jiného a na sólo taky jiné zvuky. Toto vše bych potřeboval jednoduše přepínat (mnohdy není ani čas). Máte někdo, prosím, nějakou radu, jak na to?
karel.novak

Jak se zalohují a přenáší data na Yamaha MOXF6

Příspěvek od karel.novak »

Jakým způsobem se řeší na syntezátoru Yamaha MOXF6 záloha a obecně přenášení uložených dat? Když si např. něco složím přes sekvencer a uložím song do vnitřní paměti a bude jich více, tak jak je dostanu třeba na Flashku? Lze toto vůbec praktikovat na MOXF... Většina nástroju má už přímo USB nebo SD slot pro paměťové karty.
Naposledy upravil(a) PtJaa dne 15.01.2015 1:10, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s tématem řešícím MOXF 6
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“