Telecaster - rozdíly, varianty...
Pravidla fóra
- salat
- Bandzone: salatt2
Telecaster - rozdíly, varianty...
Může mi, prosím někdo osvětlit rozdíly v teletech. Chci si pořídit ke svému stratu ještě pro radost telátko a pořád nevím po kterém mám jít. Všechny dvojšpulkové a třísnímačové varianty, včetně Californie, jsem vyloučil, anžto jsem konzervativní. A z toho co zbylo se rozhoduji mezi klasikou, nebo texas coil a v zapojení mezi třípolohovým, nebo čtyř polohovým přepínáním, jako má Baja a myslím že i nějaká z US variant. Taky bych chtěl zjistit, jak je to s brumem u klasického a přefázovaného zapojení. Telata, co jsem měl v ruce bručely i v mezipoloze, což můj strat, který má nějak přepólované snímače vůči sobě nedělá, a to mi vyhovuje. Nerad bych si pořídil něco, co bych později zjistil, že to mohlo být lepší. Nějaké peníze to přece jenom bude stát, tak chci být připraven, ať nejsem překvapen (nemile).
Naposledy upravil(a) salat dne 2.03.2014 14:02, celkem upraveno 1 x.
Re: Rozdíl v telátkách
Nejsme na zemědělsko-živočišném fóru a tak pro snazší a přesnější hledání upravuji název vlákna.
Prosím o dodržování uživatelského kodexu:
Prosím o dodržování uživatelského kodexu:
• Thready / témata jsou základní stavební kámen celého fóra. Bez nich by to nebylo funkční fórum a proto je důležité, aby byly správně pojmenované a jasně popsané.
- salat
Re: Rozdíl v telátkách
Děkuji ti za školení z uživatelského kodexu, ale moc jsi mi v řešení problému nepomohl. A myslím, že hlavně k tomu fóra slouží. Polepším se ,ale stejně nejen pro mě zůstane telecaster telátkem.MilanT píše:Nejsme na zemědělsko-živočišném fóru a tak pro snazší a přesnější hledání upravuji název vlákna.
Prosím o dodržování uživatelského kodexu:• Thready / témata jsou základní stavební kámen celého fóra. Bez nich by to nebylo funkční fórum a proto je důležité, aby byly správně pojmenované a jasně popsané.
Re: Telecaster - rozdíly, varianty...
Mohl jsem ti tu dát plno odkazů, kde se různé rozdíly a varianty mezi telaty probíraly, ale je to roztříštěné napříč fórem. Proto tohle tvoje vlákno vítám a jistě bude přínosem pro ostatní. A aby se tak stalo, musí být název vlákna jednoznačný. Říkej si čemu chceš jak chceš, ale název vlákna bude správný bez slangu.
Aby ti někdo pomohl, tak od toho jsou tu Rádci a Odborníci. Moderátoři jsou tu od toho, aby tu nebyl zmatek. Bohužel, někteří to stále nechtějí pochopit.
Takže se omlouvám, že jsem nepomohl konkrétně tobě. Ale určitě jsem pomohl mnohým dalším, kteří budou do vyhledávače psát "telecaster".
Aby ti někdo pomohl, tak od toho jsou tu Rádci a Odborníci. Moderátoři jsou tu od toho, aby tu nebyl zmatek. Bohužel, někteří to stále nechtějí pochopit.
Takže se omlouvám, že jsem nepomohl konkrétně tobě. Ale určitě jsem pomohl mnohým dalším, kteří budou do vyhledávače psát "telecaster".
- salat
Re: Telecaster - rozdíly, varianty...
No tak je dokonáno. Nakonec jsem vyrazil do obchodů v Ostravě a Brně, nechal jsem si předložit k vyzkoušení všechny dostupné varianty telat. Měl jsem v ruce amíky, mexikány, dokonce i číňany od squire. Koupil jsem nakonec dva kousky. Pro kolegu opravdu povedený čínský Squire Clasic vibe z borovice. Je to divné, ale tento kousek mě opravdu dostal. Kdybych nebral tento nákup trochu taky jako investici, tak bych si ho nechal. Hraje přesně podle mého gusta. Pro sebe jsem si nakonec vybral Fender American standart. Šel jsem do klasiky a jsem prozatím nadmíru spokojen. Stále tu kytaru ještě zkoumám a pořád mě překvapuje. Po třiceti letech se Stratocastrem jsem si myslel, že už mě nic nepřekvapí, ale opak je pravdou. Baja, i amspeciál s texas coil mě nějak nepřesvědšily, jako i ostatní varianty asi s dvaceti kusů, co jsem měl v rukou. Asi jsem od nich očekával více, tak nakonec zůstalo u standartu. Vybral jsem si prostě to, z čeho jsem měl nejlepší pocit. Asi je to tak správně, ale to prověří čas. V každém případě dobrá zkušenost.