Vybavení zpěváka..
Pravidla fóra
-
kristynatrochtova
Vybavení zpěváka..
Dobrý den,
ve zpěváckém vybavení se absolutně, ale opravdu absolutně nevyznám. Mohl by mi někdo vysvětlit přes co se dá zpívat? Prostě jak to je s těmi reproboxy, zesilovači a tak. Mohl by někdo popsat přes co se vlastně mikrofon musí připojit atd.?
ve zpěváckém vybavení se absolutně, ale opravdu absolutně nevyznám. Mohl by mi někdo vysvětlit přes co se dá zpívat? Prostě jak to je s těmi reproboxy, zesilovači a tak. Mohl by někdo popsat přes co se vlastně mikrofon musí připojit atd.?
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vybavení zpěváka..
podle me nejjednodussi cesta je poridit si mikrofon a aktivni reprobox..staci jen pichnout snuru z mikrofonu do boxu a muzes zpivat...dale (uz trochu "sloziteji") muzes pouzit treba pasivni bedny(ty v sobe nemaji zabudovany zesilovac, aktivni ano) a ktem musis mit zesilovac, ptz samotny signal z majku neni tak silny..takze to zapojis mikrofon-(mix)-zesilovac-pas. bedna...jinac myslim ze kdyz si to tu prohlidnes je tu toho napsane spousty a detajlneji
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nejjednodušší je mikrofon + aktivní reprobox. Pak to můžeš dělat složitěji - například rozpitvat aktivní reprobox na pasiv a zesilovač, místo zesilovače mít separátně mikrofonní preamp a k tomu koncový zesilovač, můžeš použít navíc třeba mixpult, kde budeš mít nějaký efekty, nebo rovnou koupit nějaké vokální efektové procesory nebo jiné krabičky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
kristynatrochtova
Děkuji, takže stačí si koupit ten aktivní reprobox a mikrofon - toť vše? 
- Nero
- Rádce
Na to, abys mohla začít zpívat, ano. Časem zjistíš, jestli ti to i bude stačit nebo tě bude zajímat i něco víc...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Vybavení pro zpěvačku
Ahoj
chystám se založit kapelu a zajímalo by mě, jaké vybavení potřebuje zpěvačka?
Když bysme potom chtěli koncertovat např. v různých klubech atd.
Mikrofon je jasný, ale zajímá mě, zda zpěvák musí mít i vlastní reprobedny (jako má třeba kytarista kombo) nebo to zajišťuje zvukař?
Díky
chystám se založit kapelu a zajímalo by mě, jaké vybavení potřebuje zpěvačka?
Když bysme potom chtěli koncertovat např. v různých klubech atd.
Mikrofon je jasný, ale zajímá mě, zda zpěvák musí mít i vlastní reprobedny (jako má třeba kytarista kombo) nebo to zajišťuje zvukař?
Díky
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 26.02.2014 7:58, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno. Nezakládej duplicitní témata, dík.
Důvod: Sloučeno. Nezakládej duplicitní témata, dík.
- Nero
- Rádce
Záleží na tom, kde byste hráli. Na místech, kde to s hudební produkcí myslí vážně, většinou výbavu pro zpěv mají.
Ale do zkušebny nějakou aparaturu potřebovat budeš.
Ale do zkušebny nějakou aparaturu potřebovat budeš.
PetrPeter 1975 - 2008
Ve zkušebně aparaturu máme zajištěnou, zajímá mě vyloženě to vybavení na vystupování. Takže tím myslíš, že např. v hudebních klubech to mají zajištěné majitelé klubu jako součást vybavení? A jak je to např. na plesech nebo festivalech? A v případě, že by někde to vybavení neměli, tak jak to většina zpěváků dělá - nějakou tu aparaturu si pronajme nebo má vlastní? Popř. co všechno bych tedy potřebovala, kdybych si to pořizovala.?Děkuji 
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
Náš zpěvák si s sebou do klubu vozí chlast a cigára akorát, nic víc nikdy v životě nepotřeboval
Narozdíl od nás ostatních co taháme kytary, bubny, komba,... .
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Co se např. plesů týče, pak kapela má většinou své PA, tudíž zpěvákovi stačí mikrofon (+kabel). Pokud nemá kapela PA a zvučí se každý muzikant individuálně, pak musí mít i zpěvák své ozvučení. Do začátku např. nějakou aktivní bednu.
Vždycky je nutné se napřed domluvit s pořadatelem. Pokud zvuk zajistí, je to OK.simiii5 píše: zajímá mě vyloženě to vybavení na vystupování. Takže tím myslíš, že např. v hudebních klubech to mají zajištěné majitelé klubu jako součást vybavení? A jak je to např. na plesech nebo festivalech? ...A v případě, že by někde to vybavení neměli, tak jak to většina zpěváků dělá - nějakou tu aparaturu si pronajme nebo má vlastní?...
Pokud ne, jsou dvě možnosti:
a) Sehnat si zvukaře s adekvátním aparátem, který vaši akci ozvučí za předem dohodnutých podmínek. Honorář za akci se tedy musí dělit zvuk- kapela.
b) Pořídit si vlastní ozvučení, včetně člověka, který se o to bude starat. Stojí to peníze a čas, ale výhodou je "nezávislost". Je to o tom, jestli se tato nemalá investice vyplatí.
Ještě jsem tedy neviděl, že by si na fesťák, nebo na ples přivezl zpěvák nějakou aktivku. Tkhle to nefunguje. Maximálně tak za barákem, nebo u hospody pro pár kamarádů.
Seriozní akce, tedy i zvučení se dělají ve stylu Hegrika
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...