Mám menší problém. U kytary se mi pokazil vstupní jack (sekla se tam matice, nešel dotáhnout, neustále se protáčel - trhaly se dráty na něj naletované) Vyměnil jsem ho tedy za jiný (ze staré kytary) a přiletoval ho k drátkům. Problém je v tom, že kytara trochu šumí (což dělala vždy a nebylo to moc otravné) ale hlavně, když jsem to zkusil zapojit, hrála vpohodě až do doby, než jsem šlápnul (ani jsem nemusel zapnout!) jeden z efektů - nejvíce se to projevovalo na wahu, když jsem jej hodil na špičku, pokud jsem na něm neměl nohu, bylo to pěkně ostré ale jakmile jsem se dotknul, výšky zmizely a celé to trochu utichlo(u všech snímačů a poloh). Zkoušel jsem i jinou kytaru a tam to bylo bez problému, čili problém je v mé kytaře.. V elektronice se nevyznám, nemám to tu ničím jak změřit atd., takže jediné co jsem zjistil bylo to, že vše je připájeno a vše drží.. Netušíte někdo, kde může být pravděpodobně problém? Díky
Kolísání signálu
Pravidla fóra
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Kolísání signálu
Ahoj,
Mám menší problém. U kytary se mi pokazil vstupní jack (sekla se tam matice, nešel dotáhnout, neustále se protáčel - trhaly se dráty na něj naletované) Vyměnil jsem ho tedy za jiný (ze staré kytary) a přiletoval ho k drátkům. Problém je v tom, že kytara trochu šumí (což dělala vždy a nebylo to moc otravné) ale hlavně, když jsem to zkusil zapojit, hrála vpohodě až do doby, než jsem šlápnul (ani jsem nemusel zapnout!) jeden z efektů - nejvíce se to projevovalo na wahu, když jsem jej hodil na špičku, pokud jsem na něm neměl nohu, bylo to pěkně ostré ale jakmile jsem se dotknul, výšky zmizely a celé to trochu utichlo(u všech snímačů a poloh). Zkoušel jsem i jinou kytaru a tam to bylo bez problému, čili problém je v mé kytaře.. V elektronice se nevyznám, nemám to tu ničím jak změřit atd., takže jediné co jsem zjistil bylo to, že vše je připájeno a vše drží.. Netušíte někdo, kde může být pravděpodobně problém? Díky
Re: Kolísání signálu
Zdar, jediné co mě napadá dle Tvého popisu, je záměna živého vodiče a stínění. Ukazuje na to chování "kvakoše". Kdyby bylo stínění připojené správně, nemohla by se přítomnost nohy nijak projevit. Co jiného bys taky mohl při výměně Jacku, na který vedou dva dráty poplést? 
S opravami jsem skončil, žádné další zakázky už nepřijímám. Když budete mít jakýkoliv smysluplný technický dotaz týkající se elektronek, zesilovačů a "krabiček", klidně mě kontaktujte e-mailem: z.hronek@protonmail.com Když budu znát odpověď, budu mít čas a chuť, rád Vám odpovím. Děkuji.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kolísání signálu
Tube Guru píše:Zdar, jediné co mě napadá dle Tvého popisu, je záměna živého vodiče a stínění. Ukazuje na to chování "kvakoše". Kdyby bylo stínění připojené správně, nemohla by se přítomnost nohy nijak projevit. Co jiného bys taky mohl při výměně Jacku, na který vedou dva dráty poplést?
edit: přehozeno, funguje skvěle, dokonce teď nešumí vůbec! ale dám krk za to, že jsem to zapojoval stejně jak to bylo předtím
každopádně díky, ušetřil jsi mi moc času a nervů