Vaše oblíbené aparáty

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
freelancer02

Příspěvek od freelancer02 »

já mám doma CRATE GTX 65 a nehodlám měnit ani za nic. Hrál jsem i na novou serii Flex Wave a to je teprve hukot.
http://eshop.kytary.cz/crate-kytarova-h ... :Crate:1:0
pěknej zvuk, silný, ale srozumitelný zkreslení... krása na poslech...
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

jcm 2000 je takova... nemastna neslana... zvuk mi prijde takovy dost "zkompresorovany" hned na vstupu, dodavane repro jde spis do vysek a trochu chybi basy... celkove to neni dle mych predstav... ale ok. beru ze za nejakych 20t. se na to da hrat a to zkresleni je fajn, proste marshall. ja jsem byl ale absolutne nespokojen s cistym zvukem (na druhou stranu - ktery marshall ma hezky cisty)... no ale jak rikam, to kombo zas neni zadny opruz a da se to. to bych ale netvrdil o "uzasne" predrazene avt rade, kde blba 50w s minilampickou (leda tak na zkreslenem kanale) stoji 12t :-/ nereknu kdyz si nekdo koupi 65w valvestate za 5500 aby mel ve zkusebne na co hrat... ale davat za takovou relikvii 12t. ? zvlaste kdyz cisty je u avt tak na urovni trandacku za 3t.

jinak zvuk "nahrany" (nejakym mikrackem u sluchatek) a "realny" je docela rozdil. tohle vim z vlastni zkusenosti, zda se mi, ze simulace lamp jdou nahrat daleko lepe, nez lampovy apec...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

qwer píše:jcm 2000 je takova... nemastna neslana... zvuk mi prijde takovy dost "zkompresorovany" hned na vstupu, dodavane repro jde spis do vysek a trochu chybi basy... celkove to neni dle mych predstav... ale ok. beru ze za nejakych 20t. se na to da hrat a to zkresleni je fajn, proste marshall. ja jsem byl ale absolutne nespokojen s cistym zvukem (na druhou stranu - ktery marshall ma hezky cisty)... no ale jak rikam, to kombo zas neni zadny opruz a da se to. to bych ale netvrdil o "uzasne" predrazene avt rade, kde blba 50w s minilampickou (leda tak na zkreslenem kanale) stoji 12t :-/ nereknu kdyz si nekdo koupi 65w valvestate za 5500 aby mel ve zkusebne na co hrat... ale davat za takovou relikvii 12t. ? zvlaste kdyz cisty je u avt tak na urovni trandacku za 3t.

jinak zvuk "nahrany" (nejakym mikrackem u sluchatek) a "realny" je docela rozdil. tohle vim z vlastni zkusenosti, zda se mi, ze simulace lamp jdou nahrat daleko lepe, nez lampovy apec...
ty vole toto sem tu už několikrát opakoval a všici mě málem zabili, zazdili, ukamenovali.... Teď se musím držet abych nedostal ban, protože tu lidi nemaj takovýto řeči rádi, ale naprosto přesně si to vystihl

Kód: Vybrat vše

cm 2000 je takova... nemastna neslana...

Kód: Vybrat vše

kde blba 50w s minilampickou (leda tak na zkreslenem kanale) stoji 12t :-/
když sem řekl že ta lampa tam jen svítí a že je to vobičejnej tranďák za 5tis s náplepkou marshall jakoby přezemě přeběhlo stádo splašenejch bizonů :roll:
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
stita

Příspěvek od stita »

Jo,ta druhá ukázka lampy 6l6 je o třídu lepší zvuk.Mam tam taky původní lampy Marshall EL 34.Chtěl bych taky vyměnit lampy.Tyhle 6l6 by do Marshalla DSL100 šli dát taky?
Kytara Jackson DXMG,Cort,Hlava Engl - Powerball 100 W, Reprobox Engl standard 4+12 celestion vintage 60,Efekt Boss super chorus CH1,Boss delay D6,mikrofón SHURE SM57
misadlouhy

Příspěvek od misadlouhy »

bůůůůůůůůůůů :lol:
Norman ST 40 folk
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hardcore guitarist »

Tak british hi gain je super o tom není pochyb...spíš bude otázka british hi gain vs. american hi gain....
afektband

Příspěvek od afektband »

stita píše:Jo,ta druhá ukázka lampy 6l6 je o třídu lepší zvuk.Mam tam taky původní lampy Marshall EL 34.Chtěl bych taky vyměnit lampy.Tyhle 6l6 by do Marshalla DSL100 šli dát taky?
Jo šli, ale potřeboval bys jiný patice, taky si nejsem jistej kvůli trafu, jestli bys ho nemusel vyměnit. Pokud to v tý hlavě na montáž 6l6 nemáš připravený (jsou tam patice atd) tak na to radši kašli.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
stita

Příspěvek od stita »

Pošlu manual v pdf,jestli bys na to nemrknul.Díky
Kytara Jackson DXMG,Cort,Hlava Engl - Powerball 100 W, Reprobox Engl standard 4+12 celestion vintage 60,Efekt Boss super chorus CH1,Boss delay D6,mikrofón SHURE SM57
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

toš nechal bych to překopat a to nejrači u ESH jestli to teda vezme (myslím že jo, mě se taky hrabal v tom rozdallovy). No mě se ty 6L6 nelíbí, EL34 hraej mnohem líp
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

mě se z novejch Marschallů líbí opravdu jenom řada Vintage Modern, to jsou parádní zesilovače, taky s KT 88 - úžasný tlak
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
afektband

Příspěvek od afektband »

stita píše:Pošlu manual v pdf,jestli bys na to nemrknul.Díky
Tak pošli, skouknu, ale myslim že to tam asi nebude a ta přestavba na 6l6 nebude moc levná-nový patice (tisíc a vejš-keramický), nový trafo (nejmíň 2.000,-), potom nový lampy (cca 1.600,-) to máš dohromady cca. 4.600,- a to jsem počítal s celkem levnýma součástkama, kdybys chtěl něco kvalitního, tak se pod 5.000,- asi nedostaneš. Spíš prodej tenhle aparát a kup si něco s 6l6. Za ty prachy už seženeš třeba Peavey 5150, nebo 6505...

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Maples píše:mě se z novejch Marschallů líbí opravdu jenom řada Vintage Modern, to jsou parádní zesilovače, taky s KT 88 - úžasný tlak
Neví v jakém shopu sou ty vintage modern?
afektband

Příspěvek od afektband »

hardcore guitarist píše:
Maples píše:mě se z novejch Marschallů líbí opravdu jenom řada Vintage Modern, to jsou parádní zesilovače, taky s KT 88 - úžasný tlak
třeba na guitarshop.cz na kytarách taky. Zkus se taky nejdřív podívat sám.

hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

afektband píše:
hardcore guitarist píše:
Je to ta řada JVM že?
afektband

Příspěvek od afektband »

hardcore guitarist píše:
afektband píše:
hardcore guitarist píše:Neví v jakém shopu sou ty vintage modern?
Je to ta řada JVM že?
Ne, není, to je něco jinýho.

hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

A co to teda je?
afektband

Příspěvek od afektband »

hardcore guitarist píše:A co to teda je?
Sakra tak nebuď línej a podívej se.
JVM
http://kytary.cz/marshall/jvm-serie/?SE5020:0:0:1:0
Vintage Modern
http://kytary.cz/marshall/vintage-moder ... 22:0:0:1:0

hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

afektband píše:
hardcore guitarist píše:A co to teda je?
Sakra tak nebuď línej a podívej se.
JVM
http://kytary.cz/marshall/jvm-serie/?SE5020:0:0:1:0
Vintage Modern
http://kytary.cz/marshall/vintage-moder ... 22:0:0:1:0
Promin ale když nevím pořádně o co jde jak to hledat....no možná je v tom i ta línost :D
hardcore guitarist
Kontaktovat uživatele:

Co říkáte na serii od hughes and kettner WARP?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

hardcore guitarist píše:Co říkáte na serii od hughes and kettner WARP?
Tváří se moc pěkně, až na nápis na cenovce... :?

A jinak jsem asi trochu přehodnotil žebříček aparátů, nějak začínám pokukovat po Englech... :P
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“