Zůstanou "viset" tóny na GEM GK 380

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Jouda.l

Zůstanou "viset" tóny na GEM GK 380

Příspěvek od Jouda.l »

Dobrý den všem,
vlastním klávesy GEM GK380 a přehrávám MIDI z PC přes převodník USB/MIDI. Sem tam mi při hraní zůstane "viset" nějaký nástroj a pokud skladbu ukončím, nástroj hraje dál. Musím klávesy vypnout a znovu zapnout a je to v pořádku. Neví někdo, jak resetovat bez VYP/ZAP kláves? Nebo co v editoru vložit za povel u každé skladby, aby se to nestalo? Někdy se i změní nástroje v MIDI skladbě a song hraje úplně jinak než byl vytvořen. Je fakt, že jsem předtím měl Yamahy a dělaly to také. Může být chyba v převodníku?
Moc děkuji za cennou radu!
Jouda
PtJaa
Moderátor

Re: Zůstanou "viset" tóny na GEM GK 380

Příspěvek od PtJaa »

Měl jsem u jednoho USB/MIDI převodníku velmi podobný problém (ale směr byl DP-> pocitac). Vyřešila to výměna převodníku. Takže převodníkem to být může.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Přesně tak. Sázel bych na to, že se jedná o nějaký "noname" převodník - u těch bych se tohoto chování opravdu obával.

...legrace ale bude, když tazatel uvede, že používá třeba M-audio 8) to pak bude vostuda.. (myslím naše)!

Jinak ruční vložení povelu ASO (All Sound Off - CC120) nebo ANO (All Notes Off - CC123) na konec MIDI skladby by tento stav mohlo ošetřit bez fyzických zákroků. ASO odpovídá tlačítku "Panic", které se občas na nástrojích vyskytuje, a je tím pádem "oficiálnější" (ANO nemusí být podporováno všemi nástroji).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Pročpak ostuda? Převodník, který mně blbnul, byl značkový - Roland (myslím, že UM-ONE) :-)

Vrátil jsem převodník v obchodě, koupil si MIDI-gameport kabel k mému Soundblasteru a od té doby jsem v pohodě. Mám teď i dobrý Midi-usb2 kabel (ESI MidiMate 2), ale gameport má u mne nižší latenci, tak zůstávám u něj :-)
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Jouda.l

Příspěvek od Jouda.l »

pavlii píše:Přesně tak. Sázel bych na to, že se jedná o nějaký "noname" převodník - u těch bych se tohoto chování opravdu obával.

...legrace ale bude, když tazatel uvede, že používá třeba M-audio 8) to pak bude vostuda.. (myslím naše)!

Jinak ruční vložení povelu ASO (All Sound Off - CC120) nebo ANO (All Notes Off - CC123) na konec MIDI skladby by tento stav mohlo ošetřit bez fyzických zákroků. ASO odpovídá tlačítku "Panic", které se občas na nástrojích vyskytuje, a je tím pádem "oficiálnější" (ANO nemusí být podporováno všemi nástroji).

P.
Používám převodník koupený v DiskMultimedia Boskovice, kde mi byl doporučen a stál 1600,- Kč. Myslím že je to MIDI Mate. Moje klávesy GK380 control 120, 121 a123 podporují. Dík za radu...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Není zač. Pro bližší analýzu (=postupně se blížit k příčině problému) by mohl pomoci MIDI-OX prográmek (popsaný kousek tady vedle), který aspoň ukáže, co se děje "od SW do MIDI převodníku".

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Microdesignum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Microdesignum »

Pro úplnost dodávám, že existuje také krabička MIDI Reset, která po stisknutí tlačítka pošle resetovací povely včetně povelu pro ukončení visících tónů.
Pokud se ten problém vyskytl i na Yamaze, tak nejslabší článek v řetězu nejspíše bude ten USB-MIDI převodník. Jiné převodníky zase mají jiné muchy. Např. M-Audio Midisport filtruje synchronizační data, což nemusí být vždycky žádoucí, a nelze to nikde vypnout.
MIDI ovladače Microdesignum pomáhají k pohodlnému ovládání hudební techniky.
www.microdesignum.cz
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“