Fender Classic Player Baja Tele
Pravidla fóra
Fender Classic Player Baja Tele
Ahoj, chci si koupit tuhle kytaru. Líbí se mi jak po stránce vlastností,zvukové, tak vzhledové. Našel jsem sice pár zmínek o ní, ale vlákno přímo o kytaře ne. Hodně lidí psalo dobré recenze, ale objevil jsem i pár špatných, zejména o snímačích či push/pull přepínači. Napíšete mi někdo prosím Vaše dojmy, zkušenosti nebo pro a proti, kvalitu zpracování či pravdivý popis kytary - ne jenom ten bezchybný a dokonalý z e-shopů? Byl bych velice vděčný.
Re: Fender Classic Player Baja Tele
U Telecastera neřeš detaily, jako je přepínač. Je to kytara s konstrukcí, která přináší velké rozdíly mezi jednotlivými nástroji. Šroubovaný krk z tvrdého dřeva na korpus z měkčího a slabé snímače, které rozdíly zesílí. Hrál jsem i na hodně drahé modely s vlky na G nebo Fis po celém hmatníku a se slabým zvukem tenké struny e, proti ostatním. O nehrajících tlustých strunách nad 15. pražcem nemluvě. Série Fender Classic je v poměru k ceně slušná a modelů nabízí hodně, ber nejlepší kytaru v obchodech, model řeš až potom. Šel jsem do obchodu pro Baja a odnesl Nashville, právě kvůli dlouhému tónu a zvukové variabilitě.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
To mluvíš obecně k telecasterům nebo k tomu Baja?Šroubovaný krk z tvrdého dřeva na korpus z měkčího a slabé snímače, které rozdíly zesílí.
Takže jsi hrál i na ten model Baja Tele? Odpovídal tomu hodnocení na e-shopech a stránkách fenderu?
Naposledy upravil(a) Ben93 dne 3.03.2014 22:58, celkem upraveno 1 x.
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
Patrně mluvil obecně 
Myslím, že šroubovaný krk na olšovém nebo jasanovém korpusu mají všechny Telecastery.
Baja měli v kytarách 2. Oba slušné, oba na některém tónu kratší dozvuk, ale slušnou dynamiku. Měli i stejně vypadající US Vintage, ten byl ještě průbojnější a s naprosto vyrovnaným tónem. Krásně rezonoval při každém brnknutí, ale měl příšerný profil krku a cenu 
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Něco jsem tu o Baja Telecasteru už napsal, zkus si to tu najít, stále to platí. Mám ji teď čtvrtý rok. Teď jsem na kytarách držel Baja tele, které líp vypadalo (transparentnější lak - přiznaná kresba dřeva) a bylo mnohem lehčí. Ale hrálo mnohem hůř, tedy zkoušeno jen nasucho. Slabina, asi nejen u mého, podle recenzí, je dost velký brum, hlavně tam, kde není asi v pořádku elektroinstalace. Čtvrtá poloha s možností sériového zapojení a S1 s možností protifáze je podle mě fajn vychytávka, využitelná. Kobylkový snímač překvapivě dobrý i se zkreslením. Citlivá reakce na stahování hlasitosti. Celkově, super kytara, nejen za ty prachy.
Baja je fajn kytara, vadily mě na ní 2 věci - moc tlustý krk (a to nejsem zvyklý na nějaký Ibanez metalový profily) a vintage 3 kamenová kobylka (kompromis v ladění, hlavně při akordech to bylo poznat). Jinak slušné snímače a slušná kytara, pokud člověku sedne krk a hraje hlavně sola, tak není co řešit. Pro hraní akordů bych alespoň řešil kompenzovaný kameny, nebo výměnu celé kobylky. Proti standardnímu mexiku to byla ale zvukově bomba, zvuk je s těmi snímači hodně hutný. Měl jsem dobrý kus a zvukově docela konkuroval mými CS (s podobnými snímači), ale přes ten tlustý krk a vintage kobylku jsem se nepřenesl a proto šla do světa... Člověk co ji kupoval měl nějaké studio a potřeboval variabilitu zvuku a tak se mu líbil nejen nástroj samotný, ale i ten S1 přepínač zaručující variabilitu (v tomhle já jsem spíš puritán, na CS mám taky možnost snímačů v sérii a v životě jsem to nepoužil (vlastně už ale nehraju skoro vůbec, tak je to fuk...
).
- Kumano
- Bandzone: http://bandzone.cz/multiplayer
Dovolím si taky jeden postřeh k této kytaře. Zkoušel jsem si ji před lety v kytarach a u Thomanna, protože se mi libila a v tu dobu jsem o ní hodně uvažoval. Nehrála vůbec špatně, ale pak jsem si vzal do ruky vedle visíciho Squiera Vibe a rozdíl byl minimální, dokonce se mi v některych ohledech líbil víc. Můj dojem z ni je, ze je to krásný tele, ale poměr cena výkon nic moc.
Fender Stratocaster Eric Johnson signature * Ibanez RG770DX * Peavey Classic 50 * Fender Blues Junior * Klotz *
Při návštěvě Kytar na Děkance asi před měsícem jsem držel oba typy v ruce a podle těch 2 kousků, co tam měli, tedy zkoušeno jen na sucho, bych s tebou souhlasil. Ta borovice na Squieru je fajn dřevo, i krásně pod lakem vypadá. Otázka je, jak se liší snímače. A někomu, kdo hledá tele co nejblíž třeba 52 teleti, může vadit modern C profil krku. I když většina spíš považuje soft V na Baja za nehratelné poleno. Já si na něj velmi rychle zvyknul.Kumano píše:Dovolím si taky jeden postřeh k této kytaře. Zkoušel jsem si ji před lety v kytarach a u Thomanna, protože se mi libila a v tu dobu jsem o ní hodně uvažoval. Nehrála vůbec špatně, ale pak jsem si vzal do ruky vedle visíciho Squiera Vibe a rozdíl byl minimální, dokonce se mi v některych ohledech líbil víc. Můj dojem z ni je, ze je to krásný tele, ale poměr cena výkon nic moc.
ahoj telata 
no taky jsem si myslel že je to tak jak to má být nejlépe dostupný zvuk telete za méně peněz
ano hraje to skvěle snímače z custom shopu dělají své .... než si vezmete do ruky obyč tele podobné cenové hladiny obyč singlama pak zjistíte že to není až takovej zázrak jinak zpracování atd. vše ok
no taky jsem si myslel že je to tak jak to má být nejlépe dostupný zvuk telete za méně peněz
ano hraje to skvěle snímače z custom shopu dělají své .... než si vezmete do ruky obyč tele podobné cenové hladiny obyč singlama pak zjistíte že to není až takovej zázrak jinak zpracování atd. vše ok
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,