Pomoc s vyberem ladicky

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Samsvujtata

Pomoc s vyberem ladicky

Příspěvek od Samsvujtata »

Z rozmaru me napadlo, ze se naucim hrat na kytaru a nedari se mi naladit. :) Zkousel jsem ruzne tipy na internetu, jenze s mym hluchem... Tak vas lidi prosim o radu jakou ladicku poridit (za rozumnou cenu samozrejme). Mam obycejnou kytaru 6 strun, 19 prazcu nebo jak se tomu rika :D Existuje neco jako ladicka pro debili?
arcilucifer

Re: Pomoc s vyberem ladicky

Příspěvek od arcilucifer »

Pro debili ne, ale pro debily jo. Klipova ladicka ti bude stacit.investice cca.350 kc
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Pokud zvládneš registraci a založení threadu na phpBB fóru, zvládneš naladit kytaru. Jde to i na PC, třeba pomocí aplikace AP_Tuner.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
luckyduck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luckyduck »

http://www.audiotek.cz/product-16447-marshall-mt1
Tuhle mam uz dva roky a staci bohate.. za tu cenu pohoda :) (basak ji ma taktez a taky spokojenost)
Epiphone Les Paul Standard (1995) ~~ Orange Rocker 30 + Checha 2x12 reprobox // Jensen 15" 18W by mmjuz // Golda 5W by mmjuz
Samsvujtata

díky
jastud

Příspěvek od jastud »

Pokud máš u počítače mikrofon, tak můžeš použít docela pěknou on-line ladičku: http://www.seventhstring.com/tuner/tuner.html
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Samsvujtata

parada, naladeno mam ted uz jen podchytit nejaky dobry lekce pro samouky na internetu. kdybyste mohli doporucit
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

A co třeba trochu vlastní aktivity, googlování, hledání na fóru a čtení důležitých článků?

hrani-na-kytaru-tabulatury/online-kytar ... -t184.html
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Ahoj,

nechci zakládat nové téma, když můj dotaz souvisí s výběrem vhodné ladičky.

Hledám ladičku,která by uměla reagovat na tóny podladěné kytary. Ladím do H standard a C standard. Moje současná ladička toto ladění nezvládá. Řeším to tak, že mačkám pražce na příslušných pražcích, aby mi ladička reagovala jako u E standard....

Pedalbord nemám, takže pedálovou nepotřebuji.

Cenové rozpětí 1000 až 2000 Kč... Existuje taková?

DíkyM.
Kapela:
AV Guitar s EMG 81 + 85, Peavey 6505+, Orange PPC 412 V30

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
José

Příspěvek od José »

Jakákoliv chromatická?
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Ok, tedy jakákoliv chromatická ladička mi přechroustá tony jako CFD#A#FC ?
Kapela:

Studio:
Reaper DAW, Focusrite Saffire Liquid 56, Focusrite Saffire 40, JBL LSR 305, GAP FC 1, Line Audio CM3´s, Shure SM 57, Soundking ED007, Audix OM 2, Audix D4, Audix i5, Akai LPD 8, Presonus Faderport, Hammerwave comps, 500 series rack by Vandaalelectronics, Golden Age Pre 573, LaChapell Audio Pre 583s
José

Příspěvek od José »

Jakákoliv chromatická by ti měla přechroustat všechny tóny.. Pak už záleží na celkovém rozsahu (třeba moje levná blond mi občas nebrala éčko na base). S tvým cenovým rozpětím si můžeš vyskakovat. Ale poslouží ti i ladička za tři kilča, zvláště když nehraješ koncerty a nepotřebuješ dolaďovat mezi písněmi.
Marylin

Příspěvek od Marylin »

Právě asi o ten rozsah jde, proto se ptám, jestli někdo neví, která konkrétní to zvláda... Koncerty hraju, ale neladím se mezi písněmi :) Naladím, zamču a hraju...No asi se vypravim s kytarou do hudebnin...
Kapela:

Studio:
José

Příspěvek od José »

Bývá uveden v popise.. ale když i ty nejlevnější šunty, jako ta moje, má, a to jen občas, problém s éčkem na base? Myslíš, že ladíš tak hluboko? Jinak samo, všechno si omakej. Ale ty peníze navíc jdou za rychlost, bytelnost a eventuální přesnost. Ale kdo tu pozná rozdíl mezi desetinou centu a půlcentem?
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Marylin píše:Právě asi o ten rozsah jde, proto se ptám, jestli někdo neví, která konkrétní to zvláda... Koncerty hraju, ale neladím se mezi písněmi :) Naladím, zamču a hraju...No asi se vypravim s kytarou do hudebnin...
Hele jestli máš telefon s Androidem, tak si stáhni gStrings. Ladím taky Cčko a v pohodě.
José

Příspěvek od José »

A neladí to pomocí mikrofonu? Jestli jo tak bych si to na koncert nevzal. Ticho potřebné k naladění bývá málokdy..
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Jasně, máš recht, to mi jaksi nedošlo.
Marylin

Příspěvek od Marylin »

speed8 píše:
Marylin píše:Právě asi o ten rozsah jde, proto se ptám, jestli někdo neví, která konkrétní to zvláda... Koncerty hraju, ale neladím se mezi písněmi :) Naladím, zamču a hraju...No asi se vypravim s kytarou do hudebnin...
Hele jestli máš telefon s Androidem, tak si stáhni gStrings. Ladím taky Cčko a v pohodě.
Android mám, v něm i jakýsi DaTuner... Když jsem s ním kdysi v létě na chlastačce ladil španělu, tak se s tím v tom hluku samozřejmě nemohl domluvit... Je to naprd...Kabel je kabel.
Kapela:

Studio:
José

Příspěvek od José »

Kup na bazáru bosácký tučko za líťo a nemusíš už nic řešit.. Případně kdybys chtěl true bypass tak Korg pitchback či digitech hardwire HT-2, kdyby to opravdu náhodou nefungovalo (očemž opravdu pochybuji Tučkem jsem mockrát ladil basu a nikdy žádná zaváhání) pošleš za stejné peníze dál..
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Tak nějak jsem z prvotního dotazu pochopil, že pedály ne-e.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“