Lou Barlow

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
B3CK
Bandzone: https://soundcloud.com/b3ck-2
Kontaktovat uživatele:

Lou Barlow

Příspěvek od B3CK »

Lou Barlow
Našel jsem tu vlákno o kapele Dinosur Jr, ale nic už to nemá společného s ostatními aktivitami členů této dle mého názoru super kapely. Do roku 1989 v této kapele hrál na basu Lou Barlow (byl vyhozen a dost těžce to nesl). Lou tedy byl ještě při nahrávání alb You're Living All Over Me a Bug, která jsou mnohými fanoušky označována za nejlepší (za mě jako člověka, kterej byl v té době ještě na houbách je mým nejoblíbenějším albem Beyond z roku 2007, které mám hrdě i podepsané a za ním je hned YLAOM). Song číslo 1 je Forget The Swan, myslím že jde o první dobrý song od Dinosaur Jr a kupodivu ho zpíval Lou.
Lou ovšem aktivně působil nebo i působí v dalších kapelách, které by neměly být opomíjeny. Po jeho "odchodu" z Dinosaur Jr se stala jeho hlavní kapelou kapela Sebadoh, ve které hrál již než byl vyhozen z Dinosaur Jr. Tato kapela má své příznivce, stala se ve svém stylu kultovní a nebál bych se ji označit jako stejně zásadní jako Dinosaur Jr. Kapela jaksi přestala dočasně fungovat okolo roku 2000, kdy se tehdejší členové začali věnovat spíše sólo věcem. Song číslo 2 je Rebound hudba a klip popisují právě to kouzlo Sabadoh.
A jelikož to nebyla vždy jen divočina, tak přidávám song číslo 3 Brand New Love vydaný od Sebadoh v roce, kdy jsem se narodil (1992).
Druhou kapelou nebo spíš projektem je The Folk Implosion. Šlo o Lo-Fi projekt ve kterém působila dvojice Barlow a John Davis. Fungovali spolu od roku 1993 až po rok 2000, kdy se dvojice nepohodla a Davis odešel a s Louem se pohádal podobně jako kdysi J Mascis s Louem. Do širšího povědomí se dostali díky soundtracku k filmu Kids, opět se jednalo o partu, která se stala v jistém okruhu lidí kultovní. Song číslo 4 je moje oblíbená věc Lo-Fi Suicide.
Lou se pokoušel v roce 2003 projekt The Folk Imlosion reinkarnovat bez Davise pod názvem The New Folk Implosion vydal stejnojmenné album za pomoci členů kapely Alaska! Výsledek dle mého názoru není špatný, ale zřejmě už nic podobného pokračovat nebude. Pro příklad přidávám song číslo 5, věc z The New Folk Implosion s názvem Brand of skin.
Okolo roku 2005 se dali Dinosaur Jr dohromady v původní sestavě i s Barlowem a v roce 2007 vydali album Beyond. Lou od té doby na všech 3 vydaných albech má na každém 2 své songy, které je snadné vždy rozeznat. K tomuto tématu bych nejradši vybral víc věcí, ale jako song číslo 6 vyberu song s názvem Recognition z jejich posledního alba I Bet On Sky (2012), tento song považuji za jeden z vrcholů alba (Rude je druhý jeho song na albu a je také perfektní)
No a nakonec se i Sebadoh dali dohromady v původní sestavě a v roce 2012 vydali Seceret EP s 5 songy. A v roce 2013 vydali album Defend Yourself, se kterým se vydali do Evropy, ČR bohužel nenavštívili (ovšem mí rodičové naplánovali dovolenou do Paříže na pár dnů a já náhodou zjistil, že tam Sebadoh hrají a měl jsem možnost je vidět naživo v menším klubu a bylo to fakt super). Tentokrát songy budou dva, jeden ze Secret EP a druhý z Defend Yourself. Song číslo 7 je Keep The Boy Alive.
Song číslo 8 je State Of Mine z Defend Yourself a shodou okolnostípřímo navazuje na vystoupení předchozího videa.
Ještě mohu poskytnout fotogalerii s pár fotkama z koncertu Dinosaur Jr v Praze (18.2. 2013) a Sebadoh Paříž (24.10. 2013).
https://plus.google.com/102302292030951 ... ZCp9JdcxLG
Fender Custom Jazzmaster 1985/86, Jolana Diamant 2008 Custom s P94 a PAF, Fender Custom Vibrolux Rever-Amp, VOX A4C1 RED, CEHX Big Muff Black Russian V8, Centaur clon overdrive
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“