Zajímavé tvary kytar
Pravidla fóra
Zajímavé tvary kytar
Tak, když tu jsou nejhnusnější kytay, tak proč by tu nemohli být kytary zajímavých tvarů
nemusejí být ošklivý, ale prostě zajímavý jejich tvarem - za mě to je Zakkův hybrid mezi SGčkem a Včkem
GIBSON SG Special Faded MH 2016 T Satin Cherry
Epiphone SG G-400 PRO Cherry + Gibson 498T
Marshall DSL 5C
Fender Frontman 212r + Boss DS-1
trsátka BRAIN 0,88mm, Marshall MS-4ZW, struny Special Alloy Humbucker SA11, rozebranej Epiphone Les Paul Special II VS
Jsem vášnivý Doomař a milovník jitrnic
Marshall DSL 5C
trsátka BRAIN 0,88mm, Marshall MS-4ZW, struny Special Alloy Humbucker SA11, rozebranej Epiphone Les Paul Special II VS
- jeleniste
Re: Zajímavé tvary kytar
Mam pocit, že na zajímavý tvary tady taky něco je, ale tohle je fakt spíš do threadu nejhnusnějších kytar.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
ano toto tu je, ale pro akustiky, proto sem ho založil... a proč do nehnusnějších kytar ? když někomu ta kytara přijde zajímavá (ale ne ošklivá) tak ať nám ji ukáže
to že je zajímavá fakt neznamená že je hnusná...
Marshall DSL 5C
Marshall DSL 5C
- jeleniste
Hnusnej mi přijde tenhle konkrétní kus. Myslim si, že design každý kytary by měl mít nějakou jednotící estetiku, nějakej motiv. SG dává samo o sobě nějakej smysl, myslim esteticky, designově. To samý véčko (mě se teda ani jedno nelíbí, ale chápu tam tu myšlenku, např véčko prostě má působit dynamicky, bejt jakoby v pohybu, všechny ty hrany jsou rovný, maj působit dojmem přímek, nikoliv křivek). No tim, že se to sroubuje dohromady se to prostě spolehlivě zabije. Můžou se ti líbit opice a můžou se ti líbit krokodýli. Líbil by se ti krokodýl s opičí hlavou, nebo veverčim ocasem?
A co kdybych řekl že jo ? Já pouze řekl, který neobvyklý tvar kytary přijde MNĚ zajímavý... a řekl jsem pouze SVŮJ názor... podle MĚ to je zajímavá kombinace a podle MĚ to vůbec nic nezabíjí... jako tvůj názor ti neberu, každýmu se líbí něco jinýho, ale to neznamená že můj názor musíš hned posílat do threadu nehnusnějších kytar... přidej taky nějakou kytaru, která ti tvarem přijde zajímavá 
Marshall DSL 5C
Marshall DSL 5C
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Osobně si myslím, že tohle téma je zbytečné a brzo zapadne, ale to není důvod k zamknutí. A třeba se pletu...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Alternátor
Nic proti tomuhle tématu, ale vesměs se to tu pohybuje mezi snama, nebo mezi nejhnusnější sekcí. Tím pádem to tu trochu pozbývá smyslu. Nehledě na to, že to FlyingSG, nebo jak se to jmenuje, je doopravdy šeredný.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Všechny zajímavý tvary už byly dávno vymyšlený. 
no tak teda pardón, že jsem si dovolil vytvořit nový téma, který tu ještě nebylo
Marshall DSL 5C
Marshall DSL 5C
Z neznámých důvodů nejde použít funkce img na obrázek. Nevím, jestli to má stránka nějak ošetřené, nebo jsem prostě už moc unavený pro dnešek a dělám tam něco špatně. Takže jen odkazy na obrázky:
http://www.musik-aktiv-göppingen.de/files/st.blues-mississippi-bluesmaster[2].jpg
http://www.musik-aktiv-göppingen.de/files/st.blues-mississippi-bluesmaster.jpg
Já moc na nějaký hybridy apod. nejsem, ale asi si budu dlouho vyčítat, že jsem se na tuhle krásku nejel podívat, když se válela za slušnou cenu na bazaru. Jenže zrovna v prosinci/lednu absolutně nebyl čas jet přes celou republiku.
Netuším, jestli by mi sedla, jestli by se mi vůbec líbila v reále. Ale lákala mě, jak už dlouho nic.
EDIT: Ani ty odkazy nefungujou normálně, fakt nevím, proč tomu tak je.
http://www.musik-aktiv-göppingen.de/files/st.blues-mississippi-bluesmaster[2].jpg
http://www.musik-aktiv-göppingen.de/files/st.blues-mississippi-bluesmaster.jpg
Já moc na nějaký hybridy apod. nejsem, ale asi si budu dlouho vyčítat, že jsem se na tuhle krásku nejel podívat, když se válela za slušnou cenu na bazaru. Jenže zrovna v prosinci/lednu absolutně nebyl čas jet přes celou republiku.
Netuším, jestli by mi sedla, jestli by se mi vůbec líbila v reále. Ale lákala mě, jak už dlouho nic.
EDIT: Ani ty odkazy nefungujou normálně, fakt nevím, proč tomu tak je.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“
Myslím si, že je pravda to co říká Jeleniste i Del....ty zajímavé a kvalitní designy už byly vymyšleny a upřímně...který z tvarů posledních deseti let se nějak víc ujal? Všichni se snaží nějak odlišit, udělat něco "nového", ale pak vzniknou takové šílenosti, že to opravdu spíš patří do sekce nejhnusnější kytary....zlatý les paul, tele, strat, jaguar, možná ještě sg...pro mě je už hnus explorer, véčko, ale vím, že i tyto modely mají svoje příznivce...
Myslím si, že budoucnost je jenom v různých lehkých faceliftech tradičních tvarů.....málokdy se podaří vyrobit tvar, který by byl hezký, měl smysl a nebyl ničím inspirován...
Myslím si, že budoucnost je jenom v různých lehkých faceliftech tradičních tvarů.....málokdy se podaří vyrobit tvar, který by byl hezký, měl smysl a nebyl ničím inspirován...
- jeleniste
Tak to si nerozumime. Ja si myslim, že jsou i neokoukaný nový, zajímavý a pěkný tvary a dizajny kytar. Mě se akorát nelíbí kříženec véčka a SG. Je to muj subjektivní názor, kterej jsem vysvětlil vejš a mrzí mě, že si to uploader vzal takhle osobně. A myslim si, že i tenhle thread má smysl. Koneckonců v nejhnusnějších kytarách se mi pár věcí fakt líbilo, že bych si je přál mít.
A tu a tam narazim na zajímavou věc, kterou nevim kam dát, protože hnusná neni, muj sen to taky neni, ale zaujalo mě to třeba technickym řešenim. Takže pokud takovej thread ještě neni, tak já jsem za.
(ale flying SG jse stejně pěkně hnusný).
A ještě připomenu, že sem tudle psal, že si lidi dávaj do snů samý takový obvyklý kytary, že bych uvítal nějaký divočárny.
Třeba takový, abysem zrecykloval svůj starší objev.

A tu a tam narazim na zajímavou věc, kterou nevim kam dát, protože hnusná neni, muj sen to taky neni, ale zaujalo mě to třeba technickym řešenim. Takže pokud takovej thread ještě neni, tak já jsem za.
(ale flying SG jse stejně pěkně hnusný).
A ještě připomenu, že sem tudle psal, že si lidi dávaj do snů samý takový obvyklý kytary, že bych uvítal nějaký divočárny.
Třeba takový, abysem zrecykloval svůj starší objev.

jeleniste: uhh, tak asi došlo k selhání komunikace
já tvůj názor respektuju a chápu že se ti ta kytara nelíbí... mě spíš zarazilo, jak tohle nový téma zavrhovali a dávali najevo jak je zbytečný... a to jsem (a mrzí mě, že špatně) pochopil i z tvýho druhýho komentáře ... ale už to radši neřešme 
Marshall DSL 5C
Marshall DSL 5C
Když jde o tvary, které mně přijdou zajímavé, tak vítězí, neptejtesemneproč tyhle :

Jolana Big-beat
A pak samozřejmě Gibson Reverse V. (ne, pro mne to není jenom obrácené véčko, i když už se objevilo v nejhnusnějších.. )
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=d7vlY8-40a0[/youtube]
Jolana Big-beat
A pak samozřejmě Gibson Reverse V. (ne, pro mne to není jenom obrácené véčko, i když už se objevilo v nejhnusnějších.. )
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=d7vlY8-40a0[/youtube]
- Alternátor
Dobrá tedy, zajímavý tvar? Nemusíme hned zacházet k něčemu extrémnímu. Podle mě je kupříkladu velmi zajímavý tvar tohle, přestože na svou dobu to bylo extrémní až až: http://medias.audiofanzine.com/images/n ... 341859.jpg
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
- jeleniste
Btw a co takhle zajímavý tvary hlav? Myslíte, že se dá vymyslet něco fakt cool neokoukanýho?

- Alternátor
Bezva, přesně tímhle tvarem jsem si před dvěma dny krájel maso 
Zrovna u hlav mi to přijde ve většine případů jako nepovedený patvar. Třeba jako tenhle.
Ale je fakt, že hlavy jsem nijak zvlášť neřešil, nějak moc netradičních tvarů si teď nevybavuju.
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“